Skip to main content

Amânat pe ultima sută de metri. Un interviu cu Dacian Cioloș la Viața Satului, programat după campanie

 
Amânat pe ultima sută de metri. Un interviu cu Dacian Cioloș la Viața Satului, programat după campanie

TVR anunță că nu va mai difuza un interviu cu premierul Cioloș, la Viața Satului, cu jumătate de oră înainte să înceapă emisiunea. 

Interviul acordat de premier pe 23 noiembrie ar fi trebuit să intre astăzi la Viața Satului, dar conducerea editorială a TVR s-a răzgândit și a anunțat că îl vor difuza fie în afara campaniei, fie în spațiul de emisie campaniei PNL. 

Publicitate

Motivul? Premierul este imaginea PNL și a fst deja invitat, la un interviu, săptămâna trecută. Potrivit informațiilor paginademedia.ro, reprezentanții Guvernului au fost anunțați încă de aseară de realizatorul Gabriel Gherghescu că interviul nu va mai fi difuzat astăzi, întrucât a avut deja o apariție în campanie, săptămâna trecută la TVR.

În schimb, reprezentanții TVR propun difuzarea interviului fie după campanie, fie pe spațiul electoral al TVR sau pe platforma video TVR+.

„Dorim evitarea oricăror interpretări care s-ar putea naște din mai multe motive. Primul motiv decurge din faptul că Premierul reprezintă imaginea de campanie a unui partid, ceea ce poate crea impresia unei emisiuni de campanie - și ar fi incorect; imaginea Premierului apare atât pe afișele cât și în clipurile electorale care se difuzează pe toate posturile, inclusiv la TVR. Un alt motiv este faptul că în interviul acordat nu există știri la zi sau comunicări importante și urgente, care să nu poată fi difuzate post-campanie electorală.”, se arată în comunicatul TVR.

Un caz similar a avut loc în urmă cu doi ani, în timpul campaniei pentru prezindențiale, însă la momentul respectiv interviul a fost difuzat pe post. Atunci, Victor Ponta, candidat la președinție, a acordat un interviu la Viața Satului. Cazul a ajuns să fie discutat de Comisia de Etică și Arbitraj al postului public, care a stabilit că prezenţa lui Victor Ponta la emisiunea "Viaţa satului" a fost în litera reglementărilor, însă oportunitatea invitării sale este discutabilă, într-o perioadă sensibilă, cum este cea electorală.

„Dacă, din punct de vedere legal şi al normelor interne ale TVR, prezenţa domnului Victor Ponta, în calitate de prim-ministru, la ediţia «Viaţa satului» din 26 octombrie se încadrează în litera reglementărilor, oportunitatea invitării domniei sale la emisiune este discutabilă", spune Comisia de Etică. Totuşi, Comisia de Etică precizează că ar fi fost de preferat evitarea sau amânarea prezenţei lui Victor Ponta în respectiva emisiune.

Comunicatul, în continuare:

Interviu cu Premierul: după campanie sau pe spațiul electoral

Având în vedere perioada de campanie electorală pe care o traversăm, conducerea SRTv a decis amânarea difuzării interviului acordat de premierul Dacian Cioloș emisiunii Viața Satului.

Dorim evitarea oricăror interpretări care s-ar putea naște din mai multe motive. Primul motiv decurge din faptul că Premierul reprezintă imaginea de campanie a unui partid, ceea ce poate crea impresia unei emisiuni de campanie - și ar fi incorect; imaginea Premierului apare atât pe afișele cât și în clipurile electorale care se difuzează pe toate posturile, inclusiv la TVR.

Un alt motiv este faptul că în interviul acordat nu există știri la zi sau comunicări importante și urgente, care să nu poată fi difuzate post-campanie electorală. Nu în ultimul rând, adaugăm că Premierul a fost invitat deja la TVR, în timpul acestei campanii electorale, participând la o emisiune live, pe TVR 1, o oră, săptămâna trecută, pentru a face bilanțul unui an de guvernare.

Emisiunile electorale la TVR se desfășoară pe spații bine definite, respectând toate legile și regulile de desfășurare - Legea nr. 208 din 2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și Decizia nr. 592 a Consiliului Național al Audiovizualului. Spațiile destinate partidelor au fost anunțate din timp, împărțirea timpilor de antenă fiind discutată cu acestea iar ordinea a fost trasă la sorți și comunicată.

Faptul că anunțăm această reprogramare acum, nu face decât să confirme că a fost o decizie luată după analizarea tuturor aspectelor și pe care ne-o asumăm în primul rând în fața publicului nostru.

Și pentru ca informația să circule mai repede, în cazul în care prin discuții cu reprezentanții Premierului se va considera util, ne manifestăm disponibilitatea de a difuza emisiunea pe TVR+ (în mediul on line) înaintea difuzării pe TVR 1. Tot în scopul echilibrului dorit, vom propune PNL (partid care este asociat și reprezentat de imaginea Premierului Cioloș) să folosească spațiul electoral care i se cuvine prin distribuția mai sus amintită, și pentru a difuza interviul premierului, sau părți considerate importante din acesta.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • @Livia Pilă - Iar mi-ai furat identitatea. Se vede ca nu esti Livia Pilă cea adevărată. Gresesști numele unora dintre cei pe care îi afurisesti. Iar altii, din fericire, au plecat din TVR. Radu este irina Radu si este cel mai prost pdg pe care l-am avut vreodata. Astăzi e CA si sper sa fie silită să demsioneze. Odată cu numitii Calota Corneliu (Cardinalul PSD), Zgabercea Cristian (un ins penal), Gherghescu (un om egal cu zero).
 • Dupa campanie mai exista spatiu electoral domnule Gherghescu? "Competenta" ta nu are limite. Sper sa ajunga si DNA o data la TVR sa o curete din temelii de ***i!
 • Pe Ponta l-au bagat in emisiune in campanie elctorala cu laptisorul pe masa. Atunci Ponta nu a fost candidat care a fost invitat in emisiune non-electorala. Acum premierul a fost amanat pana dupa alegeri, cand probabil nu va mai fi premier. Viata satului, o emisiune de publicitate agricola pentru *** si a celor care o realizeaza. Sunteti o rusine pentru TVR si societatea romana, domnilor: Zgabercea, Radu, Calota, Gherghescu, Nanoveanu, Nicolescu, Burtea, Leorent, Andras! La puscarie!
 • @Dan Andrei Nu rusine TVR! Ci rusine IRINA RADU, ZGABERCEA CRISTIAN; CALOTA CORNELIU, GHERGHESCU GABRIEL. Niste indivizi fara coloana vertebrala. Petrisor, nu ma cenzura!
 • RUSINE TVR!...
  Nu de alta, dar, daca singura ei misiune in publicistica e sa filmeze interviuri pe principiul revelion= difuzabile la Sfantul Asteapta Degeaba, taxa radio-tv nu isi mai are rostul, conducerea Televiziunii Publice e inutila, misiunea Televiziunii Publice e 0 (zero/ nula).
  Sa te tii cand PSD, ALDE si alti cameleoni politici vor castiga alegerile din 11 decembrie!....
 • Cind eu va spun ce va spun despre numitii RADU IRINA si GHERGHESCU GABRIEL. Iar cind sunt mai categorica Petrisor sterge. Ca asa e prietenia lui cu irinuca!
 • "Primul motiv decurge din faptul că Premierul reprezintă imaginea de campanie a unui partid, ceea ce ..."

  Al doilea motiv decurge din faptul ca Irina Radu reprezinta imaginea altui partid! Gresesc?

Trimite un comentariu