Skip to main content

Amânat pe ultima sută de metri. Un interviu cu Dacian Cioloş la Viaţa Satului, programat după campanie

 
Amânat pe ultima sută de metri. Un interviu cu Dacian Cioloş la Viaţa Satului, programat după campanie

TVR anunţă că nu va mai difuza un interviu cu premierul Cioloş, la Viaţa Satului, cu jumătate de oră înainte să înceapă emisiunea.

Publicitate

Interviul acordat de premier pe 23 noiembrie ar fi trebuit să intre astăzi la Viaţa Satului, dar conducerea editorială a TVR s-a răzgândit şi a anunţat că îl vor difuza fie în afara campaniei, fie în spaţiul de emisie campaniei PNL.

Motivul? Premierul este imaginea PNL şi a fst deja invitat, la un interviu, săptămâna trecută. Potrivit informaţiilor paginademedia.ro, reprezentanţii Guvernului au fost anunţaţi încă de aseară de realizatorul Gabriel Gherghescu că interviul nu va mai fi difuzat astăzi, întrucât a avut deja o apariţie în campanie, săptămâna trecută la TVR.

În schimb, reprezentanţii TVR propun difuzarea interviului fie după campanie, fie pe spaţiul electoral al TVR sau pe platforma video TVR+.

„Dorim evitarea oricăror interpretări care s-ar putea naşte din mai multe motive. Primul motiv decurge din faptul că Premierul reprezintă imaginea de campanie a unui partid, ceea ce poate crea impresia unei emisiuni de campanie - şi ar fi incorect; imaginea Premierului apare atât pe afişele cât şi în clipurile electorale care se difuzează pe toate posturile, inclusiv la TVR. Un alt motiv este faptul că în interviul acordat nu există ştiri la zi sau comunicări importante şi urgente, care să nu poată fi difuzate post-campanie electorală.”, se arată în comunicatul TVR.

Un caz similar a avut loc în urmă cu doi ani, în timpul campaniei pentru prezindenţiale, însă la momentul respectiv interviul a fost difuzat pe post. Atunci, Victor Ponta, candidat la preşedinţie, a acordat un interviu la Viaţa Satului. Cazul a ajuns să fie discutat de Comisia de Etică şi Arbitraj al postului public, care a stabilit că prezenţa lui Victor Ponta la emisiunea "Viaţa satului" a fost în litera reglementărilor, însă oportunitatea invitării sale este discutabilă, într-o perioadă sensibilă, cum este cea electorală.

„Dacă, din punct de vedere legal şi al normelor interne ale TVR, prezenţa domnului Victor Ponta, în calitate de prim-ministru, la ediţia «Viaţa satului» din 26 octombrie se încadrează în litera reglementărilor, oportunitatea invitării domniei sale la emisiune este discutabilă", spune Comisia de Etică. Totuşi, Comisia de Etică precizează că ar fi fost de preferat evitarea sau amânarea prezenţei lui Victor Ponta în respectiva emisiune.

Comunicatul, în continuare:

Interviu cu Premierul: după campanie sau pe spaţiul electoral

Având în vedere perioada de campanie electorală pe care o traversăm, conducerea SRTv a decis amânarea difuzării interviului acordat de premierul Dacian Cioloş emisiunii Viaţa Satului.

Dorim evitarea oricăror interpretări care s-ar putea naşte din mai multe motive. Primul motiv decurge din faptul că Premierul reprezintă imaginea de campanie a unui partid, ceea ce poate crea impresia unei emisiuni de campanie - şi ar fi incorect; imaginea Premierului apare atât pe afişele cât şi în clipurile electorale care se difuzează pe toate posturile, inclusiv la TVR.

Un alt motiv este faptul că în interviul acordat nu există ştiri la zi sau comunicări importante şi urgente, care să nu poată fi difuzate post-campanie electorală. Nu în ultimul rând, adaugăm că Premierul a fost invitat deja la TVR, în timpul acestei campanii electorale, participând la o emisiune live, pe TVR 1, o oră, săptămâna trecută, pentru a face bilanţul unui an de guvernare.

Emisiunile electorale la TVR se desfăşoară pe spaţii bine definite, respectând toate legile şi regulile de desfăşurare - Legea nr. 208 din 2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi Decizia nr. 592 a Consiliului Naţional al Audiovizualului. Spaţiile destinate partidelor au fost anunţate din timp, împărţirea timpilor de antenă fiind discutată cu acestea iar ordinea a fost trasă la sorţi şi comunicată.

Faptul că anunţăm această reprogramare acum, nu face decât să confirme că a fost o decizie luată după analizarea tuturor aspectelor şi pe care ne-o asumăm în primul rând în faţa publicului nostru.

Şi pentru ca informaţia să circule mai repede, în cazul în care prin discuţii cu reprezentanţii Premierului se va considera util, ne manifestăm disponibilitatea de a difuza emisiunea pe TVR+ (în mediul on line) înaintea difuzării pe TVR 1. Tot în scopul echilibrului dorit, vom propune PNL (partid care este asociat şi reprezentat de imaginea Premierului Cioloş) să folosească spaţiul electoral care i se cuvine prin distribuţia mai sus amintită, şi pentru a difuza interviul premierului, sau părţi considerate importante din acesta.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • livia pila livia pila
    @Livia Pilă - Iar mi-ai furat identitatea. Se vede ca nu esti Livia Pilă cea adevărată. Gresesști numele unora dintre cei pe care îi afurisesti. Iar altii, din fericire, au plecat din TVR. Radu este irina Radu si este cel mai prost pdg pe care l-am avut vreodata. Astăzi e CA si sper sa fie silită să demsioneze. Odată cu numitii Calota Corneliu (Cardinalul PSD), Zgabercea Cristian (un ins penal), Gherghescu (un om egal cu zero).
  • Adi Adi
    In ce tara traim? Ai dupa 27 de ani suntem tot pe vremea lui Iliescu la TVR?
  • Alin Alin
    Dupa campanie mai exista spatiu electoral domnule Gherghescu? "Competenta" ta nu are limite. Sper sa ajunga si DNA o data la TVR sa o curete din temelii de ***i!
  • livia pila livia pila
    Pe Ponta l-au bagat in emisiune in campanie elctorala cu laptisorul pe masa. Atunci Ponta nu a fost candidat care a fost invitat in emisiune non-electorala. Acum premierul a fost amanat pana dupa alegeri, cand probabil nu va mai fi premier. Viata satului, o emisiune de publicitate agricola pentru *** si a celor care o realizeaza. Sunteti o rusine pentru TVR si societatea romana, domnilor: Zgabercea, Radu, Calota, Gherghescu, Nanoveanu, Nicolescu, Burtea, Leorent, Andras! La puscarie!
  • livia pila livia pila
    @Dan Andrei Nu rusine TVR! Ci rusine IRINA RADU, ZGABERCEA CRISTIAN; CALOTA CORNELIU, GHERGHESCU GABRIEL. Niste indivizi fara coloana vertebrala. Petrisor, nu ma cenzura!
  • dan andrei dan andrei
    RUSINE TVR!...
    Nu de alta, dar, daca singura ei misiune in publicistica e sa filmeze interviuri pe principiul revelion= difuzabile la Sfantul Asteapta Degeaba, taxa radio-tv nu isi mai are rostul, conducerea Televiziunii Publice e inutila, misiunea Televiziunii Publice e 0 (zero/ nula).
    Sa te tii cand PSD, ALDE si alti cameleoni politici vor castiga alegerile din 11 decembrie!....
  • livia pila livia pila
    Cind eu va spun ce va spun despre numitii RADU IRINA si GHERGHESCU GABRIEL. Iar cind sunt mai categorica Petrisor sterge. Ca asa e prietenia lui cu irinuca!
  • George George
    "Primul motiv decurge din faptul că Premierul reprezintă imaginea de campanie a unui partid, ceea ce ..."

    Al doilea motiv decurge din faptul ca Irina Radu reprezinta imaginea altui partid! Gresesc?

Trimite un comentariu

sus