Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Medic chirurg, pe Tolo.ro: Prin analizele din Cehia, Statul Român recunoaşte că şi-a îmbolnăvit şi chiar ucis pacienţii, folosind dezinfectanţii Hexi în sute de spitale

 
tolontan 2
tolontan 2

REACŢII. Un medic chirurg "de la un mare spital de urgenţă din Bucureşti" s-a decis să vorbească, sub protecţia anonimatului, în articolul publicat ieri pe blogul lui Cătălin Tolontan, despre problemele create de dezinfectanţii Hexi. Gestul, în contextul rezultatelor venite din Cehia, care au spus că aproape toţi detinfectanţii Hexi erau ineficienţi. Articolul publicat pe Tolo.ro, primul în blogosferă.

Publicitate

Materialul titrat “Mărturie de chirurg: ”Prin analizele din Cehia, Statul Român recunoaşte că şi-a îmbolnăvit şi chiar ucis pacienţii, folosind dezinfectanţi ineficienţi Hexi în sute de spitale!"" a fost apreciat şi distribuit de peste 3.800 de ori, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Din material:

"-Ce doriţi să spuneţi publicului?

-Publicului, dar şi colegilor mei medici vreau să le spun următorul lucru: documentele acestea arată fără putinţă de tăgadă că statul român nu şi-a făcut treaba, că am folosit dezinfectanţi ineficienţi care au omorît oameni pen…

-Staţi un pic! Sînteţi medic, de ce săriţi de la una la alta? Cînd spuneţi ”ineficienţă” de ce asta înseamnă că au murit oameni?

-În mod cert au murit. În mod cert!

-Cum?

-Păi dacă eu vă dau pe dumneavoastră pe burtă, înainte de operaţie, cu o substanţă care nu-şi face treaba de a dezinfecta locul, adică de a lăsa zero germeni acolo, ce credeţi că se întîmplă?! Înseamnă că poţi să mori din infecţie sau să te îmbolnăveşti. Una din două.

-Spuneţi că, în cel mai bun caz, dezinfectanţii diluaţi au provocat îmbolnăvirea pacienţilor operaţi?

-Da, ei au provocat infectarea pacientului şi, uneori, complicaţii. Iar în cazul celor cu imunitate scăzută, copii sau bătrîni sau cei cu probleme mari, înţelegeţi ce înseamnă!

În topul celor mai apreciate şi distribuite articole publicate ieri în blogosferă au intrat materiale depe blogurile Tolo.ro, Petreanu.ro, Printesaurbana.ro, Arenait.ro şi Blogurile Adevărul.

Menţiune importantă: topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

Cele mai apreciate şi distribuite articole publicate ieri în blogosferă, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro:

1. Tolo.ro, “Mărturie de chirurg: ”Prin analizele din Cehia, Statul Român recunoaşte că şi-a îmbolnăvit şi chiar ucis pacienţii, folosind dezinfectanţi ineficienţi Hexi în sute de spitale!""

- 3.842 likes & shares;

"-Ele aveau totuşi un grad de eficienţă, nu erau chiar apă chioară!
-Acum sînteţi avocaţii diavolului?
-Nu. Încercăm să înţelegem.
-Medicii ştiu foarte bine. Dar aveţi dreptate, hai să explicăm şi oamenilor! E o chestie elementară în bacteriologie. Dacă rămîn doar 10% dintre germeni, e cert că te infectezi! Pentru că bacteriile se înmulţesc imediat. Există un singur standard de eficienţă acceptat: cînd ai omorît toate bacteriile sau fungii sau ce ai acolo. Tot, înţelegeţi?! În medicină nu există mai puţin de tot în materie de sterilizare şi de dezinfecţie."

2. Petreanu.ro, “Revoluţia, 27 de ani mai târziu: ce-am avut şi ce-am pierdut?”

- 660 likes & shares;

"Eu nu cred c-am pierdut mare lucru. În nici un caz “siguranţa zilei de mâine”. Siguranţa aceea era o minciună, a ţinut cât a ţinut înainte să se năruie. Prefer acelei minciuni responsabilitatea propriei libertăţi. Am câştigat libertatea de a ne construi, fiecare, propria viaţă. Unii au reuşit, alţii nu, dar eşecurile nu justifică nostalgia după vremea minciunii."

3. Printesaurbana.ro, “Ghid de supravieţuire de sărbători pentru familiile cu copii"

- 516 likes & shares;

"E firesc ca Sărbătorile să vină nu doar cu magie şi cadouri şi turtă dulce, ci şi cu nervi, urlete, conflicte între generaţii, uşi trântite şi promisiuni că asta e ultima oară când mai venim la voi de Sărbători, de la anul, gata stăm acasă!!! Probabil e şi asta parte din Magia Sărbătorilor, altfel nu-mi explic cum se face că repetăm anual aceleaşi greşeli, toţi. "

4. Arenait.ro, “Cineva a cautat “hastece oan” pe eMAG in 2016: cele mai amuzante cautari”, de Darius J.

- 457 likes & shares;

"Emag a facut publica o lista (un infografic) cu cele mai amuzante cautari din 2016, “hastece oan” e doar unul dintre ele. Eu am ras cu lacrimi la altele, cum ar fi “husa cu veverita cu dintii scoti pe afara”. Dar mai sunt si altele poate chiar si mai amuzante."

5. Blogurile Adevărul, “Şi acum veniţi cu pâinea, doamnă Shhaideh”, de Mihnea Dumitru

- 265 likes & shares.

"Sunt profund greşite abordările legate de etnia, soţul sau sexul doamnei Sevil Shhaideh. Doamna în cauză este cetăţean român, fost ministru şi cu un CV destul de respectabil. Nici cheia de citire a deciziei drept una cel puţin surprinzătoare nu este corectă, atunci când faci o campanie întreagă apropo de ingerinţele străine, sorosiste. Strategia era clară, doar că vremea alegerilor a trecut. Acum se merge pe încrederea în cei aleşi."

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Daniel Pietraru Daniel Pietraru
    *** care-și spune Tolontan găsește câte un medic, unul din miile de medici rămași în țară, care corespunde scopului misiunii lui! Așa a găsit, un singur medic (dacă nu o fi același...), și în cazul „Colectiv”! Acest „ziarist” de cornere ar trebui să se priceapă la sport, nu la medicină! ***

Trimite un comentariu

sus