Skip to main content

CNA: Atenţionăm că reflectarea campaniei în audiovizual s-a încheiat vineri la ora 7.00

 
cna
cna

Consiliul Naţional al Audiovizualului a anunţat că a monitorizat posturile de radio şi televiziune pe tot parcursul campaniei electorale şi că rapoartele întocmite vor fi analizate în şedinţele programate săptămâna viitoare, “urmând a fi luate măsuri sancţionatorii care se impun”.

Publicitate

Mai mult, CNA atenţionează posturile de radio şi televiziune că perioada de reflectare a campaniei electorale în mediile audiovizuale s-a încheiat vineri, 09 decembrie, la ora 7.00, iar acestea trebuie să respecte prevederile legii în vigoare.

Redăm integral comunicatul de presă emis de Consiliul Naţional al Audiovizualului:

“Pe întreaga durată de desfăşurare în audiovizual a campaniei electorale pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, Consiliul Naţional al Audiovizualului a monitorizat posturile de radio şi de televiziune, inclusiv astăzi, 11.12.2016 - ziua votării.

În acest context, CNA atenţionează posturile de radio şi de televiziune că reflectarea campaniei electorale s-a încheiat în ziua de vineri, 09.12.2016, ora 7.00 şi trebuie să aibă în vedere respectarea în continuare a prevederilor Deciziei CNA nr. 592 din 18 octombrie 2016 privind regulile de desfăşurare în audiovizual a campaniei electorale din anul 2016 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, potrivit cărora:

Art. 13 - Începând cu 48 de ore înainte de începerea votării şi până la încheierea votării sunt interzise:

a) prezentarea de sondaje de opinie, televoturi sau anchete făcute pe stradă;

b) difuzarea de spoturi de publicitate electorală;

c) invitarea sau prezentarea candidaţilor şi/sau a reprezentanţilor competitorilor electorali în emisiunile şi programele posturilor de radio şi de televiziune, cu excepţia situaţiilor prevăzute la art. 74 alin. (4) din Legea nr. 208/2015;

d) comentarii privind desfăşurarea campaniei, precum şi cele privind candidaţii şi competitorii electorali.

Art. 14 - În ziua votării sunt interzise:

a) activităţile prevăzute la art. 13;

b) prezentarea de sondaje realizate la ieşirea de la urne, înainte de încheierea votării;

c) comentarii referitoare la competitorii electorali, înainte de încheierea votării;

d) îndemnuri de a vota sau de a nu vota un candidat ori candidaturile depuse de competitorii electorali.”

Drept urmare, în şedinţele publice programate săptămâna viitoare, rapoartele de monitorizare întocmite de direcţia de specialitate cu privire la reflectarea în spaţiul audiovizual a campaniei electorale vor fi analizate de membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului, urmând a fi luate măsuri sancţionatorii care se impun.”

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Floricel Floricel
    Din pacate nimeni nu vede Realitatea din Rom. Educators a Fost neglijat expert ptr. ca o mare parte a populatiei
    Sa poate fi Exploatati, manipulati ptr anumite scopui. Ca sa intelegeti; Nu cunosc in Europa o tara unde filmele la in post Tv. sa nu fie sincronizat.Cetatenii de care am amintit mai sus Nu pot citi asa repede deci ?,gindesc dupa Ce ace vad la Televizor. Dar cu totul alt subject.cu un alt inteles cu in final si concluzii total diferit ,amuzant, departed de Realitatea. Acum ,ce se intipla la anumite Televiziun e acelas locru." Nu inteleg nimica" acesti oamen sint simpli spectators, Se amuza pe tot ce vad,pe tot ce aud dar" Habar nu au despre ce se discuta." Ei cred ce spun si promit promit unisi alti.Adica Minciuni! Atita timp cit vedem la tv oameni cu functii,vedete etc. Platesc bani multi la vrajitoare ,clarvazatoare etc.vad la lelevizor acesti cetateni care nu inteleg poate nimic din Ce ace vad si aud ,multumesc si cu promisiun .se intipla in aceasta Tara. Dar, nu multi timp.50- 80 ani !?
  • Iuli Iuli
    Cna doarme pe banii nostri! Ei trebuiau sa aplice o amenda postului Romania TV inca de la prima abatere, nu dupa ce timp de 1 saptamana au pus mizerii pe post, si-au scos banii si vor primi o amenda de 10.000 de lei (amenda pe care o vor plati din 5 pauze publicitare).

    P.s.: Romania TV merita suspendarea emisiei macar o luna.

    P.s.2: Romania Tv nu este televiziune de stiri, este o emisiune combinata din Antena Stars, OTV si Etno.

    P.s.3: Se pare ca Antena 3 este mai partiala de la un timp.
  • alex2 alex2
    Dar cum vin sarbatorile cna-ul nu se va mai intruni pana la primavara cand se vor fi prescris si reclamatiile.

Trimite un comentariu

sus