Skip to main content

TRANZACŢIE-RECORD. Grupul lui Rupert Murdoch va achiziţiona televiziunea britanică Sky cu miliarde de lire

 
Rupert Murdoch
Rupert Murdoch

Grupul american 21st Century Fox a anunţat că va achiziţiona în totalitate postul britanic de televiziune cu plată Sky, într-o tranzacţie de 11.7 miliarde de lire sterline, scrie agenţia Reuters.

Publicitate

Compania deţinută de magnatul Rupert Murdoch va plăti 10.75 de lire sterline per acţiune, sau 11.7 miliarde de lire sterline pentru achiziţionarea a 61% din acţiunile Sky. Preţul per acţiune oferit de Fox este cu 40% mai mare faţă de preţul înregistrat de acţiunile Sky la momentul închiderii şedinţei din 6 decembrie.

Tranzacţia va permite noului proprietar controlul total asupra postului TV, cu 22 de milioane de clienţi din Marea Britanie, Irlanda, Italia, Germania şi Austria, 21st Century Fox deţinând deja 39% din acţiunile grupului media Britanic.

Motivul pentru care grupul american a decis să iniţieze tranzacţia a fost, potrivit Reuters, scăderea cu 15% a preţului de pe bursă a lirei sterline, pe fondul deciziei Marii Britanii de a ieşi din Uniunea Europeană, ceea ce a dus la o scădere dramatică a acţiunilor postului Sky.

Este a doua încercare a familiei Murdoch de a achiziţiona postul britanic. În urmă cu cinci ani, încercarea grupului american de a prelua Sky a eşuat în urma unui scandal de interceptare a telefoanelor de către News of the World, unul din tabloidele deţinute de Murdoch.

Rupert Murdoch domină piaţa media şi peisajul politic din Marea Britanie de zeci de ani, fiind susţinut de-a lungul vremii de prim-miniştri precum Margaret Thatcher, Tony Blair sau Davin Cameron.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Radu Radu
    Exact.. da 11 miliarde pe platforma dth SKY
  • borda borda
    Dacă tot scrieți un articol vă rog să-l traduceți ca lumea!
    Greșelile pe paginademedia sunt la ordinea zilei. Se pare că contează mai mult numărul de vizite și nu modul în care sunt scrise articolele adică incomplete și plin cu greșeli.
  • nicudcd nicudcd
    "va achiziţiona în totalitate postul britanic de televiziune cu plată Sky".. nu e doar un post, e un radiodifuzor cu sute de posturi tv... corectati.

Trimite un comentariu

sus