Skip to main content

Şefa TVR, mesaj către angajaţi: „Dragi colegi, nu v-ati saturat sa va prefaceţi?”

 
Irina Radu
Irina Radu

Şefa TVR, mesaj către angajaţi, în care vizaţi sunt în special membrii Consiliului de Administraţie.

Publicitate

„Facem eforturi uriaşe să rezistăm şi să facem şi lucruri bune. Este interesant cum exact colegi care lucrau în TVR şi în anii "de glorie" omit să judece evoluţia dezastrului, ca şi cum nenorocirea a început ieri, nu când erau şi ei prin diferite conduceri;”, spune Irina Radu în mesajul său, care a fost trimis chiar înaintea şedinţei Consiliului de Administraţie al TVR.

Scrisoare integrală a Irinei Radu, în continuare:

Vă invit să creştem audienţa, nu numai traficul pe Facebook

Astăzi va avea loc prima şedinţă a Consiliului de Administraţie (CA) la care nu voi putea participa, din motive de sănătate. E o şedinţă cu multe puncte importante - în cazul în care vă întrebaţi de ce nu am dorit să o amân. Sunt puncte strategice, care trebuie cunoscute şi discutate de membrii CA, mai ales că aceştia nu sunt în temă cu foarte multe aspecte; m-am gândit că se poate discuta o propunere de buget pentru anul 2017 sau propunerea de plan de investiţii pentru 2017, dar şi Strategia de modernizare tehnologică pentru următorii trei ani.

Cunosc aceste aspecte şi le sunt cunoscute şi colegilor mei cărora le-am solicitat să le întocmească; sunt gata să răspundă întrebărilor CA şi Producătorul General, şi coordonatorul Studiourilor Centrale, şi coordonatorul economic sau tehnic. Câţiva dintre membrii CA au protestat pe mail că documentele s-au trimis târziu, că nu s-a respectat regulamentul cu cele 72 de ore. Da, dar tocmai de aceea am scris SPRE DEZBATERE/DISCUŢII.

Dacă se vine cu documente pentru vot, se spune că nu au informaţii şi nu pot vota. Daca s-au trimis pentru dezbatere, nu e bine pentru că s-au trimis târziu.

Stimaţi colegi, nu v-aţi săturat să vă prefaceţi? Aceiaşi şi aceiaşi repetaţi aceleaşi şi aceleaşi lucruri. Facem eforturi uriaşe să rezistăm şi să facem şi lucruri bune. Este interesant cum exact colegi care lucrau în TVR şi în anii "de glorie" omit să judece evoluţia dezastrului, ca şi cum nenorocirea a început ieri, nu când erau şi ei prin diferite conduceri; încearcă să acuze, să judece, să condamne doar conducerea actuală; conducere care NU a băgat TVR în faliment, care NU a contractat milioane, ştiind că nu le poate plăti, care NU a semnat Contractul Colectiv de Muncă având în plan să nu il respecte, conducere care, cu toate problemele ei, ţine o barcă la un nivel onorabil raportat la situaţia dată.

Am înţeles printre rânduri că s-a dat drumul la campania electorală internă. Orice om cu judecata normală ia în calcul faptul că acest CA va fi schimbat. Că legea trebuie să fie schimbată. Că structura CA-ului unei televiziuni publice trebuie să fie alta, revizuită.

Şi atunci, trebuie să fim pregătiţi să asistăm la noi agresiuni şi noi campanii în care să vi se promită sute de camere HD, CARE HD, bonuri de masă, birouri cu mobilier modern, bănci în curte, emisiuni nenumărate pentru toată lumea etc.

Sunt primul Preşedinte dintre voi şi nu mi-am propus niciodată să deţin această funcţie; nu făcea parte din planul meu de carieră. Nu am suferinţe profesionale şi nici invidii. Fac cu dragoste această muncă şi spun cu drag şi optimism când mă întreabă cineva "da, sunt Preşedintele TVR". Şi cu mândrie pentru ce putem fi! E un job ca oricare altul şi, ca în orice funcţie, vreau să îmi fac treaba cât mai bine.

Ne pregătim să deschidem pentru public expoziţia TVR60, aveţi mult de lucru pentru Sărbători, pentru Revelion, au început pregătirile pentru Eurovision 2017, pregătim grilele la care vrem să ajungem în luna martie, avem o mulţime de treabă de făcut. Am lansat emisiuni despre care se vorbeşte pe piaţă, am încheiat o campanie electorală cu decenţă şi echilibru. Am muncit cu seriozitate şi efort pentru toate materialele care au dus la Raportul de consultanţă P2P, întocmit de EBU (despre care v-am informat tot astăzi, în comunicarea precedentă).

Facem pentru prima dată un plan de retehnologizare pentru o perioadă de 3-5 ani (pentru a ajunge la all-HD); dar nu e bine, nu e bine să faci toate aceste lucruri! Oare de ce? E momentul să vă întrebaţi. De ce sunt nemulţumiţi cei care au funcţionat perfect după regulile perfecte ale unui TVR falimentar?

Nu vă spun mai multe acum, pentru că pregătesc o comunicare lărgită cu ocazia finalului de an, este normal să vă împărtăşesc ce am făcut, ce nu am făcut şi ce îmi propun, după aceste 15 luni împreună cu voi, în calitate de PDG.

Aştept cu nerăbdare un semn de lumină şi înţelepciune din partea CA-ului, chiar dacă eu nu mă pot implica în dezbaterile de azi.

Şi vouă, colegilor mei, vă mulţumesc, echipa rămâne echipă, chiar dacă mai trece şi prin furtuni naturale sau artificiale!

Irina RADU Preşedinte-Director General

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Adrian Sarbu Adrian Sarbu
    Ai umplut prime time -ul cu *** de la antena 3 .Afara cu pesedista asta ***!
  • lolo lolo
    Draga Irina nu poti creste audienta cu vedete de mana a treia de la antena 3!rusine!cred ca ar trebui sa fii printre primii oameni care ar trebui sa plece din tvr pe motiv de lipsa de performanta! nu cu apeluri de ochii presei se face performanta!rusine
  • Iulian Iulian
    22 de miI de angajați ???? În tvr ? Ce dumnezeu fac atâția oameni acolo ??
    De câți reporterii are nevoie ?? Mașinist , operatori, cameramani , șoferi ??
  • Anonim Anonim
    Cel mai bine ar fi ca ca tvr sa se inchida! Dupa ce ca nu ai ce vedea transmit posturile dupa cum vor ei! In Bucuresti toate si restul daca are 3 din ele e mult! RUSINE!
  • Cyberblue Cyberblue
    @ana. La TVR plătesc 4 lei pe luna și mă mai uit din când în când. La sănătate plătesc de peste 50 de ori mai mult și nu am beneficiat niciodată de nimic. Dacă ești angajată undeva legal, vezi câți bani plătești lunar la sănătate și ce primești în schimb. TVR nu a furat banii nimănui. Din păcate se vede din cum vorbești că ești victima manipulărilor și dezinformărilor din ultimii ani. Sunt totuși doar 4 lei - aceeași din anii 2000! Și privații au mulți angajați, doar că lucrează la negru, pe tot soiu de firme care apoi le închid pline de datorii - vezi de ce este acuzat Sârbu.
  • Alex Alex
    Responsabilii cu nenorocirile din TVR cand vor raspunde in fata legii ? Alde Giurgiu,care nici usturoi n-a mancat si acum se tine de brat cu Sofica, si compania, cand vor da socoteala ? Vad ca nimeni in TVR, inclusiv cei care n-au fost implicati in dezastru,nu cere tragerea la raspundere a celor vinovati ci doar un impaciuitorism general hai sa lasam, ce a fost a fost, sa vedem ce facem in continuare.Nimic sanatos si durabil nu se poate construi pe minciuna.
  • Unul care stie ce spune Unul care stie ce spune
    Cel mai bine era ca TVR sa fie condus de Griurco, sigur se ducea dracu!
    Tantitza aia este plina de fanfoane si bashini dar substanta....praf, 0!
  • Dan Petrea Dan Petrea
    Trist personaj Irina Radu.
  • Marius Dobrin Marius Dobrin
    Însănătoșire grabnică, Irina! Și demisia chiar luni! Gata!
  • Dan SAVA Dan SAVA
    Cred ca toti membrii CA al Tvr ar trebui sa ii ceara demisia imediata Irinei Radu care le-a trimis o scrisoare devun tupeu fara margini. Mustind de lucruri neadevarate.
  • Ion  Tudorancea Ion Tudorancea
    Cite lucruri adevarate se spun aici despre Irina Radu!
  • geo geo
    Cum să creșteți audiențe dacă ați transformat TVR 1 într-un post de dezbateri sterile...duminică seara programați filme documentare...
  • Livia Pila Livia Pila
    Irina Radu si- a dat cu stngu-n dreptul scriind aceasta scrisoare. Postările pe care ea le-a provocat îi arata adevărată fata. Nu poți minți la infinit, Irina!
  • Livia Pila Livia Pila
    ***
  • Lasa-ne! Lasa-ne!
    Irina Radu se simte incoltita. Dupa o numire controversata s-a vazut Dumnezeu pe pamant in TVR. A facut numai ce a vrut, s-a inconjurat de fosti protevisti disperati care au ajutat-o sa -si puna in cap prietenii si colegii, sa-si faca foarte multi dusmani absolut gratuit si fara nicio miza. A lasat-o pe habarnamista Doina Gradea sa umileasca oameni care chiar stiu meserie in TVR si sa-si aduca toti prietenii someri. Daca a ajuns in punctul in care cere ajutor probabil e disperata, daca a ajuns pe marginea prapastiei tot ce merita in acest moment este un sut sa se duca cu totul si sa ne lase in pace. Nu se stie daca urmatorul va fi mai bun, dar cu ea ne-am lamurit.

Trimite un comentariu

sus