Skip to main content

Şefa TVR, mesaj către angajaţi: „Dragi colegi, nu v-ati saturat sa va prefaceţi?”

 
Irina Radu
Irina Radu

Şefa TVR, mesaj către angajaţi, în care vizaţi sunt în special membrii Consiliului de Administraţie.

Publicitate

„Facem eforturi uriaşe să rezistăm şi să facem şi lucruri bune. Este interesant cum exact colegi care lucrau în TVR şi în anii "de glorie" omit să judece evoluţia dezastrului, ca şi cum nenorocirea a început ieri, nu când erau şi ei prin diferite conduceri;”, spune Irina Radu în mesajul său, care a fost trimis chiar înaintea şedinţei Consiliului de Administraţie al TVR.

Scrisoare integrală a Irinei Radu, în continuare:

Vă invit să creştem audienţa, nu numai traficul pe Facebook

Astăzi va avea loc prima şedinţă a Consiliului de Administraţie (CA) la care nu voi putea participa, din motive de sănătate. E o şedinţă cu multe puncte importante - în cazul în care vă întrebaţi de ce nu am dorit să o amân. Sunt puncte strategice, care trebuie cunoscute şi discutate de membrii CA, mai ales că aceştia nu sunt în temă cu foarte multe aspecte; m-am gândit că se poate discuta o propunere de buget pentru anul 2017 sau propunerea de plan de investiţii pentru 2017, dar şi Strategia de modernizare tehnologică pentru următorii trei ani.

Cunosc aceste aspecte şi le sunt cunoscute şi colegilor mei cărora le-am solicitat să le întocmească; sunt gata să răspundă întrebărilor CA şi Producătorul General, şi coordonatorul Studiourilor Centrale, şi coordonatorul economic sau tehnic. Câţiva dintre membrii CA au protestat pe mail că documentele s-au trimis târziu, că nu s-a respectat regulamentul cu cele 72 de ore. Da, dar tocmai de aceea am scris SPRE DEZBATERE/DISCUŢII.

Dacă se vine cu documente pentru vot, se spune că nu au informaţii şi nu pot vota. Daca s-au trimis pentru dezbatere, nu e bine pentru că s-au trimis târziu.

Stimaţi colegi, nu v-aţi săturat să vă prefaceţi? Aceiaşi şi aceiaşi repetaţi aceleaşi şi aceleaşi lucruri. Facem eforturi uriaşe să rezistăm şi să facem şi lucruri bune. Este interesant cum exact colegi care lucrau în TVR şi în anii "de glorie" omit să judece evoluţia dezastrului, ca şi cum nenorocirea a început ieri, nu când erau şi ei prin diferite conduceri; încearcă să acuze, să judece, să condamne doar conducerea actuală; conducere care NU a băgat TVR în faliment, care NU a contractat milioane, ştiind că nu le poate plăti, care NU a semnat Contractul Colectiv de Muncă având în plan să nu il respecte, conducere care, cu toate problemele ei, ţine o barcă la un nivel onorabil raportat la situaţia dată.

Am înţeles printre rânduri că s-a dat drumul la campania electorală internă. Orice om cu judecata normală ia în calcul faptul că acest CA va fi schimbat. Că legea trebuie să fie schimbată. Că structura CA-ului unei televiziuni publice trebuie să fie alta, revizuită.

Şi atunci, trebuie să fim pregătiţi să asistăm la noi agresiuni şi noi campanii în care să vi se promită sute de camere HD, CARE HD, bonuri de masă, birouri cu mobilier modern, bănci în curte, emisiuni nenumărate pentru toată lumea etc.

Sunt primul Preşedinte dintre voi şi nu mi-am propus niciodată să deţin această funcţie; nu făcea parte din planul meu de carieră. Nu am suferinţe profesionale şi nici invidii. Fac cu dragoste această muncă şi spun cu drag şi optimism când mă întreabă cineva "da, sunt Preşedintele TVR". Şi cu mândrie pentru ce putem fi! E un job ca oricare altul şi, ca în orice funcţie, vreau să îmi fac treaba cât mai bine.

Ne pregătim să deschidem pentru public expoziţia TVR60, aveţi mult de lucru pentru Sărbători, pentru Revelion, au început pregătirile pentru Eurovision 2017, pregătim grilele la care vrem să ajungem în luna martie, avem o mulţime de treabă de făcut. Am lansat emisiuni despre care se vorbeşte pe piaţă, am încheiat o campanie electorală cu decenţă şi echilibru. Am muncit cu seriozitate şi efort pentru toate materialele care au dus la Raportul de consultanţă P2P, întocmit de EBU (despre care v-am informat tot astăzi, în comunicarea precedentă).

Facem pentru prima dată un plan de retehnologizare pentru o perioadă de 3-5 ani (pentru a ajunge la all-HD); dar nu e bine, nu e bine să faci toate aceste lucruri! Oare de ce? E momentul să vă întrebaţi. De ce sunt nemulţumiţi cei care au funcţionat perfect după regulile perfecte ale unui TVR falimentar?

Nu vă spun mai multe acum, pentru că pregătesc o comunicare lărgită cu ocazia finalului de an, este normal să vă împărtăşesc ce am făcut, ce nu am făcut şi ce îmi propun, după aceste 15 luni împreună cu voi, în calitate de PDG.

Aştept cu nerăbdare un semn de lumină şi înţelepciune din partea CA-ului, chiar dacă eu nu mă pot implica în dezbaterile de azi.

Şi vouă, colegilor mei, vă mulţumesc, echipa rămâne echipă, chiar dacă mai trece şi prin furtuni naturale sau artificiale!

Irina RADU Preşedinte-Director General

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Nicu balan Nicu balan
    Aloooo tvreul un sobor de preotii asteapta la poarta cu cadelnita si tamaia ,lucruri necesare ingropaciuni.Ma bucur nespus ca incepand cu ian.17 nu va mai dau bă nici un leu de la mine din buzunar..Gata sa terminat huzurul pe bani cetatenilor Apropo nici nu atiu pe unde sunteti in lista de programe.
  • Sorin Rădulescu Sorin Rădulescu
    @ Ana Adevarul este următorul. Irina Radu a adunat de pe strada tot felul de șomeri cărora le- a dat emisiuni. Care deși nu fac audienta au salarii de.12000 de lei pe luna. Dar au transformat Tvr în maidan. Numele lor le găsiți în postările anterioare. Printre altele de-aceea trebuie să demisioneze Irina Radu. La aceste angajări si-au spus cuvintul numiții Gradea Doina, Zgabercea care a adus-o pe Raluca Arvat și comisarul politic PSD Calota Corneliu.
  • Livia Pilda Livia Pilda
    Democratic, Monica Ghiurco trebuia sa fie aleasa presedinte TVR ca urmare a celor doua propuneri a CA catre parlament. PSD a decis altceva. Discursul Irinei Radu e plin de minciuni. Nu au nicio vina angajatii pentru lipsa de competenta manageriala. TVR are multi profesionisti care au prontre cele mai vitrege conditii din piata, la care se adauga factorul politic. Aceste lucruri au dus TVR in situatia de astazi.
  • ana ana
    Noi, platitorii de abonamente, asteptam ca TVR sa se inchida si apoi sa se redeschida cu: angajati putini, cu angajati competenti care sa faca emisiuni neprafuite. Sunteti prea multi, prea incompetenti, prea ramasi in anii 90. Pur si simplu ne-am saturat sa va platim salariile si voi sa invartiti 3 hartii pentru emisiuni jalnice. Si chiar stiu ce spun. In tvr, 4 oameni fac munca pe care la particular o face unul singur. Sa va fie rusine pentru ca in fiecare luna furati banii care ar trebui sa mearga spre alte locuri unde e nevoie: spitale, scoli, cultura.
  • Sanda Tarce Sanda Tarce
    Iar ploua cu minciuni. De ce nu spune Irina ca emisiunea de dezbateri de dupa alegeri moderata de Cristache si de Zeicescu a avut cea mai slaba audienta de cind se organizeaza astfel de emisiuni in Tvr?
  • George George
    "Sunt primul Preşedinte dintre voi şi nu mi-am propus niciodată să deţin această funcţie; nu făcea parte din planul meu de carieră. "

    De ce ati acceptat daca nu v-ati "propus"?
    DEMOCRATIC, Monica Ghiurco trebuia sa fie Presedintele TVR, conform votului din CA.
    In realitate insa s-a aplicat "votul" PSD!
  • Ion  Tudorancea Ion Tudorancea
    Care or fi emidiunile noi despre care se vorbeste? Alea fara audienta ale luj Crustache. Zeicescu, Cristache, Gainusa. Enache. Dumitrescu? Protejatii Irinrei Radu? Prea multe minciuni=
  • Livia Pila Livia Pila
    Dar din cite conduceri și CA -uri a făcut parte oare Irina Radu? În tupeul ei fără margini, oare Irina ne crede pe toți amnezic? Doamna Radu știe ce înseamnă onoare și demnitate? Ma tem că nu.
  • Livia Pila Livia Pila
    Noi așteptăm demisia doamnei Radu. Care trebuie sa își asume dezastrul drastice scăderi în audienta a Tvr 1, angajările unor neprofesioniști de genul Zeicescu, Cristache, Gainusa. Ne-am saturat de prefăcătoria acestei subordonate a lui Liviu Dragnea , de minciunile ei în serie, de lipsa ei de caracter.

Trimite un comentariu

sus