Skip to main content

Tolontan: 2017 va fi altfel numai dacă presa se va responsabiliza. O ţară nu poate fi mai bună decît presa ei.

 
Tolontan: 2017 va fi altfel numai dacă presa se va responsabiliza. O ţară nu poate fi mai bună decît presa ei.

„2017 va fi altfel numai dacă presa se va responsabiliza”, este concluzia jurnalistului Cătălin Tolontan, care publică, alături de Mirela Neag şi Răzvan Luţac, un nou episod din investigaţia de la Malaxa despre Florin Secureanu.

Publicitate

În episodul de astăzi, Gazeta vine cu un film în care iubita „Vrăbi” se dă drept Gabriela Firea, primarul Capitalei, la ridicarea unui premiu, la Londra (filmul, AICI).

În acelaşi text, Tolontan vine şi cu câteva gânduri despre presa din România.

„Nu avem pretenţia că fiecare zi sau fiecare articol e revelator. Nici nu se poate. Sîntem oameni, avem perioade productive şi perioade proaste. Iar investigaţiile durează mult, consumă resurse, vibraţii şi energii umane”, scrie Tolontan.

„De aceea în 2017 e nevoie de o implicare a mult mai multor ziarişti decît în 2016, inclusiv de la Televiziunea şi Radioul publice, care adună cu fiecare zi de tăcere un debit în faţa oamenilor pe care au datoria să-i servească.”, mai spune el.

„O ţară nu poate fi mai bună decît presa ei.”, a încheiat Tolontan, care e de părere că responsabilitatea jurnaliştilor e vitală mai ales cînd, după o expresie a lui Joel Stein din revista ”Time”, trăim timpuri în care a ajuns să conteze ”minciuna, toată minciuna şi nimic altceva decît minciuna”.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • GIM GIM
    Atentie, romani, partidul penal are acum puterea absoluta in Romania!

    http://stiri-ultima-ora.ro/3328-2

    P.S.

    Daca alegerile au fost castigate, chiar de catre "partidul penalilor", atunci ce garantie pot avea romanii in alesul acestui partid, ca viitor premier, interesat de stoparea coruptiei si a saraciei?

Trimite un comentariu

sus