Skip to main content

FOTO.Tolo.ro: Secureanu i-a oferit mită lui Dan Diaconescu, fostul patron de la OTV. Motivul?

 
FOTO.Tolo.ro: Secureanu i-a oferit mită lui Dan Diaconescu, fostul patron de la OTV. Motivul?

Secureanu, mită la Dan Diaconescu. Fostul manager de la Spitalul Malaxa este urmărit penal de DNA pentru “infracţiunea de cumpărare de influenţă” la postul de televiziune OTV.

Publicitate

Florin Secureanu l-ar fi mituit pe Dan Diaconescu pentru ca acesta să manipuleze o serie de informaţii difuzate pe post, care, iniţial, aveau menirea să demaşte o posibilă faptă de înşelăciune a lui Secureanu din urmă cu câţiva ani, potrivit Tolo.ro. 

”Acum câţiva ani, Florin Secureanu a cumpărat o casă pe bulevardul Pache Protopopescu. La un moment dat, el s-a certat cu proprietarul, care s-a considerat înşelat, dat afară din casă şi neplătit integral, şi l-a ameninţat pe manager că se duce la Dan Diaconescu”, povesteşte o sursă a ziarului GSP.

Iniţial, pe post ar fi fost difuzate informaţiile reclamate de cel înşelat. Ulterior, Secureanu ar fi intervenit pe lângă Dan Diaconescu iar faptele prezentate până în acel moment la OTV au luat o turnură favorabilă fostului manager.

Potrivit Tolo.ro, banii ar fi mers prin intermediari.

La 27 octombrie 2016, Tribunalul Bucureşti a admis cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru redeschiderea urmăririi penale în dosarul în care Secureanu este acuzat de “infracţiunea de cumpărare de influenţă” la postul de televiziune OTV.

Din victimă, învinuit. Dosarul ajuns iniţial la procurori i-ar fi fost favorabil lui Secureanu, el figurând ca “parte vătămată”.

Însă, prin Ordonanţa 161 din februarie 2016, Şeful Secţiei 1 de la DNA a cerut instanţei redeschiderea cercetărilor şi-i încadrează pe Dan Diaconescu şi pe directoarea sa economică Diana Voiculescu la ”infracţiunea de şantaj”, pe alţi angajaţi ai OTV la “complicitate la şantaj” şi favorizarea făptuitorului şi pe Florin Secureanu la ”infracţiunea de cumpărare de influenţă”.

Dan Diaconescu, fostul patron al postului de televiziune OTV, a fost condamnat de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, în martie 2015, la cinci ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru infracţiunea de şantaj şi i s-a interzis să mai lucreze vreodată în presă, potrivit Paginademedia.ro.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus