Skip to main content

Zeci de milioane de americani s-au uitat la jurământul lui Donald Trump

 
foto: Reuters
foto: Reuters

Jurământul lui Trump a fost văzut la televizor de zeci de milioane de americani. Audienţele au fost cu aproape 20% mai mici faţă de învestirea lui Barack Obama din 2009.

Publicitate

Ceremoniile de învestire a lui Donald Trump ca preşedinte al Statelor Unite ale Americii au fost transmise în SUA de 12 canale de televiziune. Împreună, posturile ABC, CBS, NBC, Telemundo, Univision, CNBC, CNN, Fox Business Network, Fox News Channel, Galavision, HLN, MSNBC au adunat o audienţă de 30.6 milioane de oameni, în intervalul de timp 10.00 - 18.00, ora SUA, potrivit Nielsen, citat de Tvline.com.

Audienţele au fost cu 19% mai mici faţă de audienţele măsurate la ceremoniile de învestire a preşedintelui Barack Obama, pe 20 ianuarie 2009, când 37.8 milioane de oameni au privit evenimentul la televizor.

Cea mai numeroasă audienţă, oameni de peste 55 de ani. Ceremoniile de învestire a lui Donald Trump au fost urmărite de 2.8 milioane de oameni cu vârste între 18-34 de ani, de 7.2 milioane de privitori cu vârste între 25-54 de ani şi de 19.2 milioane de oameni cu vârste de peste 55 de ani.

Canalul Fox News a fost lider de audienţă, cu o medie de 8.8 milioane de privitori în intervalul orar 11.00 - 17.00, ora Statelor Unite, potrivit Variety.com.

Cea mai mare audienţă măsurată vreodată în SUA la învestirea unui preşedinte rămâne cea a lui Ronald Reagan, în anul 1981, când 41.8 milioane de oameni au privit evenimentul din faţa televizioarelor, scrie Reuters.com.

Potrivit Reuters, cea mai slabă audienţă măsurată vreodată de Nielsen, în timpul ceremoniilor de învestire a unui preşedinte, a fost în timpul festivităţilor pentru doilea mandat al preşedintelui George W. Bush, în anul 2005. 15.5 milioane de oameni au urmărit atunci evenimentul.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus