Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Guran, despre “vrăjile” lui Dragnea cu bugetul de stat, cel mai distribuit pe reţelele sociale

 
BLOGOSFERĂ. Guran, despre “vrăjile” lui Dragnea cu bugetul de stat, cel mai distribuit pe reţelele sociale

„Linişte! Dragnea va face o vrajă…”, un text semnatd e Moise Guran pe Biziday, a adunat peste 11.000 de like.uri şi share-uri pe Facebook, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Publicitate

Din material:

“Pornind de la experienţele anterioare ale ţării noastre cu alte guverne socialiste, am presupus la început că Dragnea (şi, mai probabil Socol, din spatele lui, mândru descendent al gândirii lui Florin Georgescu) se bazează pe devalorizare şi pe deflatarea PIB-ului într-un mod care să umfle în lei veniturile bugetare, astfel încât să închidă gaura făcută la buget.

Nici acum nu exclud asta, dar cred, mai degrabă, că geniile astea ale economiei socialiste fie pur şi simplu nu înţeleg inflaţia ca pe un fenomen social, nu înţeleg adică psihologia maselor pe care le plătesc să-i voteze, fie o înţeleg, pricep faptul că rostogolul preţurilor are nevoie de ani de zile pentru a fi oprit, odată pornit, dar atunci planul e mai pervers decât pare, urmăreşte îndepărtarea României de Zona Euro şi poate chiar… mmm! duceţi dvs mai departe raţionamentul (până una-alta. o să-i dedic şi eu un articol special, la un moment dat).”

În topul celor mai apreciate şi distribuie articole publicate în weekend în blogosferă au intrat materiale de pe platformele Biziday.ro, Petreanu.ro, Eftimie.net şi Blogurile Adevărul.

Menţiune importantă: topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

Cele mai apreciate şi distribuite articole din blogosferă, potrivit unei monitoritzări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro:

1. Biziday.ro, “Linişte! Dragnea va face o vrajă…”

- 11.260 like-uri & share-uri;

Cât despre şmecheria cu bugetul… de fapt sunt mai multe şmecherii, dar nu foarte multe, şi nici complicate, de aia mă şi mir că toţi tac, Isărescu tace, analiştii băncilor tac, aşteaptă toţi să-şi scoată Grindeanu iepurele din pălărie. Doar Iohannis a fost sfătuit să ia poziţie, la învestirea guvernului, şi a făcut-o într-un mod care pe mine (critic dur al preşedintelui) m-a uns pe suflet. Apoi am înţeles că nu-s mulţi care au priceput ce a zis Iohannis. Lumea nu înţelege ce e cu deficitul ăla şi ce dracu mai vrea mutulică ăsta care a început brusc să predice, precum Sfântu Petru de la Maglavit.

2. Petreanu.ro, “În Republica Penală România, politicienii interlopi vor să se auto-amnistieze”

- 3.564 like-uri & share-uri;

E totuşi incredibil că stăm să discutam chiar şi numai o clipă posibilitatea ca infractorii să primească dreptul de a ocupa funcţii publice. Păi atunci, pe când poliţisti cu cazier de tâlhari, şefi la Serviciul Spargeri? Pe când şoferi profesionişti, condamnaţi definitiv pentru conducere în stare de ebrietate şi fugă de la locul accidentului, angajaţi să ne ducă zilnic copiii la şcoală? Pe când vameşi condamnaţi anterior pentru contrabandă? Pe când miniştri cu condamnări definitive pentru mită, fraudă, abuz şi trafic de influenţă? Nu, pe bune, ce dezbatere e aici?

3. Eftimie.net, “Oamenii ăştia trebuiau lăsaţi în camp”

- 2.292 like-uri & share-uri;

Păi bine, bă, deşteptule, deci tu mergi pe viscol şi ger de care se ştia de zile întregi, rămâi în zăpadă, vine omul şi te salvează şi tot ei sunt naşpa? N-au adus cojoace? N-au venit cu TAB-ul îmblănit? Ce mai trebuia să facă ISU? Să-ţi aducă şi o bagaboantă? Să-ţi facă un masaj la picioare? „Condiţii improprii” când îţi salvează viaţa, că tu n-ai mintea unei găini, să te fereşti de frig? Ce vrei de la 2017, să dea un decret nen’tu Dragnea să interzică iarna?

4. Blogurile Adevarul, “Jos pixurile de pe PSD!”, de Daniela Raţiu

- 1.483 like-uri & share-uri;

Reflexul de rapt şi de putere absolută nu a părăsit niciodată PSD, a fost doar ascuns, hrănind visul de putere absolută. Nu e doar euforia victoriei ce vedem noi din 11 decembrie încoace, ci adevărata sa natură de prădător feroce care a ieşit la lumină. Absenţa electoratului de la urne a făcut posibil saltul înapoi în timp. Un salt fără plasă de siguranţă pentru că perspectiva este a unei guvernări obsedate de control total. Nu este nici măcar vorba de o rocadă politică firească într-o democraţie bazată pe votul liber, ci este un război declarat de PSD oricărei forme de opoziţie politică sau în media.

5. Blogurile Adevarul, “Mafia maturităţii mele”, de Laurenţiu Ion

- 1.387 like-uri & share-uri.

Mafia din adolescenţa mea este la închisoare acum, dar mafia maturităţii mele este bine-mersi, apare la televizor şi formează guverne. Am crescut cu ea, ne-am maturizat împreună, iar acum mă vrea supus, şi dacă nu supus, atunci plecat, să dispar cu totul din calea ei nimicitoare.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus