Skip to main content

E oficial. Vom vedea mai multe seriale la Sport.ro. Costi Mocanu: „Noul sport national al romanilor este privitul la televizor”

 
E oficial. Vom vedea mai multe seriale la Sport.ro. Costi Mocanu: „Noul sport national al romanilor este privitul la televizor”

Postul Sport.ro va difuza seriale precum MASH, Seinfeld, Bundy sau Prison Break. CNA a admis cererea Sport.ro de modificare a structurii de programe si a formatului de principiu din tematic sport, în tematic pentru bărbaţi.

Publicitate

În noua formulă, televiziunea Sport.ro, parte a grupului Pro va avea mai bine de şase ore de seriale pe zi, programate în special pe tronsonul 16.00 - 23.00.

„Este o dorinta a noastra de a ne replia avand in vedere conditiile din piata. Starea canalelor free to air de sport, cu exceptia Eurosport, aproape pretutindeni este aceeasi. (...) Canalul Sport.ro, inca de la inceputurile sale sub acest brand a avut sloganul “noul sport national”, noi adaugam “noul sport national al romanilor este privitul la televizor”, a spus Costi Mocanu în faţa membrilor CNA.

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, schimbarea grilei Sport.ro se va produce în următoarele luni.

Solicitarea a fost votata in unanimitate de ce opt membrii prezenti la sedinta CNA de astazi: Radu Calin Cristea, Rasvan Popescu, Dorina Rusu, Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu, Laura Georgescu, Monica Gubernat si Eva Orsolya Borsos.

In fata Consiliului s-au prezentat Costi Mocanu, Director of Diversification and Business Strategy la Pro TV, si Florin Turcila, Distribution Manager la Pro TV.

Costi Mocanu:

“De fiecare data in grilele canalelor pe care noi le-am propus am incercat sa aducem ceva nou, nu neaparat din dorinta de a fi altfel decat piata, cat sa anticipam ceea ce noi am considerat, am crezut la momentul respectiv ca urma sa devina trendul pietei.

Iar ultima data, atunci cand am solicitat schimbarea denumirii canalului din TV Sport in Sport.ro am indraznit sa anticipam migrarea publicului nostru si a publicului de tv catre digital. Raspunsul a fost unul pe masura.”

Intrebat daca postul isi va schimba si numele odata cu modificarile propuse, Costi Mocanu a declarat:

"Nu schimbam numele canalului pentru ca ne propunem sa continuam sa oferim, sa aducem tipuri noi de sport."

Motivul deciziei de a introduce seriale in grila postului Sport.ro? Replierea in conditiile de pe piata televiziunilor de sport din Romania.

Costi Mocanu:


„Este o dorinta a noastra de a ne replia avand in vedere conditiile din piata. Starea canalelor free to air de sport, cu exceptia Eurosport, aproape pretutindeni este aceeasi. Competitia cu canalele pay tv practic nu exista.

De ce Eurosport este o exceptie? Pentru ca de curand, in urma intrarii celor de la Discovery in actionariat, au o alta abordare si o alta posibilitate de accesare la surse sinanciare. Playerii de tip pay tv au achizitionat, e putin spus marea majoritate a prgramelor consacrate, ci pe toate.”

Costi Mocanu:

„Canalul Sport.ro, inca de la inceputurile sale sub acest brand a avut sloganul “noul sport national”, noi adaugam “noul sport national al romanilor este privitul la televizor”.

Mergem in continuare cu acest slogan, am incurajat de-a lungul timp venirea unor evenimente noi si le-am spus ca ar fi de sport, jocurile electronice de exemplu, cursele de masini electronice, galele de fight, acum venim cu o insertie masiva de seriale dedicate publicului masculin."

Postul va continua sa difuzeze evenimente sportive fotbalistice interne si internationale, sau jocuri pe computer.

“Sportul nu dispare, macar pana la mijlocul lui 2018 trei competitii majore din sport vor putea fi regasite in grila canalului: Uefa Champions League, Europa League si o selectie de meciuri din Cupa Romaniei”, a declarat Costi Mocanu in fata membrilor CNA.

Selecţia de meciuri de tip free to air din Champions League, Europa League si Cupa Romaniei vor fi impartite intre Sport.ro si Pro tv. Rezumatele Champions League si Europa League vor ramane la Sport.ro.

Ne propunem sa oferim in continuare tipuri noi de sport. Jocurile pe computer, chiar daca nu reprezinta cea mai sanatoasa manifestare sportiva, ele sunt populare. Vom reveni cu asa ceva. Programe de tip reality show ca Fear Factor vor reveni cu siguranta pe post”, a adaugat acesta.

Strategia editorială la Sport.ro, potrivit documentaţiei depuse la CNA:

Conţinut de sport premium: UEFA Champions League, UEFA Europa League sau Cupa României, în conitnuare în grila postului/

Diversificare - adăugare de conţinut pentru bărbaţi: Concentarea pe seriale şi reality & game show-uri. Printre titluri vor fi Seinfeld, Familia Bundy, Doi bărbaţi şi jumătate, MASH, Southern Justice, Prison Break, Cititorii de oase, Spion pe cont propriu, Nikita, dar şi seriale româneşti precum Vine Poliţia, Băieţi Buni şi La Bloc.

FOTO. Structura de programe de la Sport.ro:

  • Prime - Time şi Late night (19.00 - 00.00)
  • Daytime & Acces (13.00 - 18.45)
  • Daytime (4.00 - 12.45)

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Thor Thor
    Ah, eternul „La bloc” e și el. Chiar îmi făcusem emoții că nu va fi această producție de referință în istoria audiovizualului românesc.

    Dacă tot au 3-4 posturi pe care rulează aceleași și aceleași seriale, de ce nu s-au gândit ca pe unul dintre ele să fie redifuzate producții proprii din anii '90? De exemplu Știi și câștigi, Riști și câștigi, Te uiți și câștigi, Chestiunea zilei, Prețul succesului, Roata norocului, talk show-urile alea cu Iosif Sava, Meleșcanu, C.T. Popescu și Dumitru Tinu șamd.

    Există o televiziune care de ani de zile rezistă doar redifuzând producții vechi de 10-12 ani și mai e și în must carry - Național 24 Plus. Acesta e un exemplu extrem și nu trebuie urmat, dar îl menționez tocmai pentru că nu e o mare diferență între a trăi doar din „Sare și piper”, „Pitici de vară”, „Baronii”, „Vouă” și a redifuza „La bloc” a o suta oară; de fapt e o diferență: măcar Național 24 Plus e gratuit.
  • geo geo
    Chiar sunt curios care a fost reacția membrilor CNA la șarada ProTVistă.
    Ar fi fost bine ca Mocanu și ai lui să schimbe și numele canalului de vreme ce procentul de sport din programe va fi unul nesemnificativ.
  • mile mile
    este penibil, inca nu a invatat ce este free to air , prostia e fara margini in acest text de propaganda ieftina , absolut inutil ca post , atata timp cat pro cinema e la fel , au patru posturi cu reluari si seriale ieftine , rau de tot au ajuns , dar cine are dolce si hbo , la aceste posturi va rating zero

Trimite un comentariu

sus