Skip to main content

PROTESTE PE TV. România TV, din nou burtieră cu lovitura de stat. Mitingul, pe posturile de ştiri

 
PROTESTE PE TV. România TV, din nou burtieră cu lovitura de stat. Mitingul, pe posturile de ştiri

UPDATE 21.45: Iohannis nu renunţă la planul de a avea Parlamentul său, spune România TV, care prezintă un montaj, pe muzică, cu diverse declaraţii ale preşedintelui aranjate în aşa fel încât să susţină ideea. Burtiere: Iohannis, acuzabil de ameninţări la siguranţa naţională, Iohannis, manevră pentru dărâmarea puterii legitime şi Cum îi umileşte Iohannis pe protestatari, noul plan.

Publicitate

La Antena 3, Mihai Gâdea şi Mircea Badea promovează intens ideea de graţiere şi beneficiiile unui astfel de act, pornind de la o declaraţie a preşedintelui CEDO legată de condiţiile din închisori. Burtiera: Preşedintele CEDO: România să facă şi graţieri (potrivit materialului difuzat la acea oră pe post, oficialul CEDO vorbea de exemplul Italiei, nu de graţieri în România). Legat de manifestaţiile care au adunat în Bucureşti peste 50.000 de oameni: Tehnocraţii protestează în stradă, a titrat postul.

UPDATE ORA 19.00. Pro TV şi Antena 1 au deschis jurnalele de la 19.00 cu protestele din stradă. Diferenţa a fost timpul alocat. O relatare obiectivă la Observatorul Antenei 1, cu imagini din stradă (cu ce se scanda, precum PSD-Ciuma roşie) şi cu o intervenţie în direct. Subiectul a fost relatat timp de 2-3 minute.

La Pro TV, subiectul protestelor din stradă a fost mult mai pe larg detaliat: aproximativ 10 minute.

La 19.00, la Antena 3 invitat în studio, la Radu Tudor, e premierul Sorin Grindeanu. Pe burtiera Antena 3 sunt puse declaraţii cu realizările Guvernului: Premierul: Am dat 300 de milioane la programul de oncologie, Premierul: Am mărit bugetul Justiţiei, am tăiat la Parlament, Premierul: Înzestrare militară cu producţie internă! Nu au lipsit declaraţii "Vă felicit" din partea moderatorului Radu Tudor.

BURTIERĂ LA MINUT 18.00. Protestele din stradă sunt pe toate posturile de ştiri. Se remarcă, la fel ca săptămâna trecută, România TV, care vorbeşte de "manipulări iohanniste", "destabilizare" şi "lovitură de stat" şi Antena 3, cu invitaţi care care critică protestele.

"O nouă dovadă a tentativei de lovitură de stat", a titrat pe burtieră România TV. Alte burtiere de la postul controlat de Sebastian Ghiţă: "Plan de atac pentru patru instituţii-cheie ale ţării" sau "Asalt asupra instituţiilor-cheie, ce ordin s-a dat" şi Iohanniştii, atac în stradă împotriva presei care demască abuzurile.

"Vă prezentăm dovada că oamenii lui Iohannis se implică în proteste şi în planul de destabilizare a ţării", spunea moderatorarea din studio.

La ora 18.00, la Antena 3 a intrat în direct sociologul Marius Pieleanu, care a vorbit despre "proiectul unui Guvern legitim ales", contestat de 0,02 la sută. "Nici nu au autorizaţie", au punctat invitaţii Antena 3, care au precizat că "în mod normal, trebuiau să pună tunurile cu apă pe ei".

Antena 3 a avut relatări de la miting, dar se remarcă prin tonul vehement anti-proteste, prin invitaţii din platou.

Mitingurile sunt tratate, pe larg, şi pe Realitatea TV, Digi 24 şi B1 TV, fără note tendenţioase.

GALERIE FOTO. Protestele pe posturile de ştiri, la ora 18.00:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Sorin Sorin
    Toti protestatarii care sunt in strada au intentia sa nu fie divizata Romania nu cer alte drepturi.
  • Basarab Basarab
    Nu fac parte din nici un partid. Iesirea incapatanata a oamenilor in strada, eu n-o pricep si gata ! Este clar si definitiv un lucru: romanii nu merita salarii, pensii, hrana, o viata mai buna. De ce? Pentru ca nu o vor. Dovada? Au iesit ca *** in strada, ca niciodata. Acest guvern iti da, ti-a dat si nu-ti ia nimic !!! Oare nu este evident? Aveti o problema de ratiune . In consecinta, cei din strada resping conditiile de viata mai bune, oferite de guvernul acesta. Ar trebui identificati cu nume si sa nu li se dea nici un drept daca tot nu-l vor. De ce sa-l primeasca fortat? In tara s-au format doua multimi enorme: una de *** care n-au nevoie de mancare, salarii, pensii si alte conditii bune si o multime care avem nevoie de salarii, pensii si condiile bune oferite de acest guvern. De ce vreti razboi civil? Pentru ca daca mai insistati cu violentele si urletele de strada, la razboi civil se ajunge . Cine sta in umbra impingerii acestei tari intr-un razboi civil? Noi am votat acest guvern si nu mai acceptam dezastru, tulburare, lipsa, foamete si puterea in mainile unor oameni cu salarii imense , controlandu-ne pe noi, cei care abia ne taram de lipsa, saracie foame, boli. Va este rusine sa recunoasteti ? Tineretul sa-si traga pe seama si sa vada limpede ca-si arunca parintii si fratii in cea mai cumplita durere . Domnilor protestanti, ce vreti? V-ati invatat cu raul si acum cand cineva vrea sa va faca bine, ***?
    Ar trebui sa constientizati in ce pericol se afla Romania din exterior , pe cand voi o pregatiti gata sa fie rupta in bucati, in interior si-n exterior. Nu pot sa cred ca traiesc intr un popor care lupta impotriva semenilor sai . Chiar nu intelegeti ca luptati contra romanilor? Credeti ca voi reprezentati puterea, cei care ati iesit in strada? Ne ignorati pe noi, cei multi, de acasa. Sa nu uitati nici o clipa! Sinteti in al 12-lea ceas, treziti-va voi, cei din strada, altfel aruncati tara in cruzime, violenta, ura, dezbinare , lupte care nu se vor uita si ierta niciodata! Caderea acestui guvern , ar fi inceputul schimbarilor in rau , un mare rau iminent.
  • Petrica Petrica
    Dar protestul Antenei 3 din 2014 a avut autorizatie? A pus cineva furtunul cu apa pe ei? (mai ales ca era vara...) NU, nu a pus! Va recupera statul roman cele 60 de milioane de la Voiculescu sa poata construi/reamenaja penitenciare in Romania? Aceasta este intrebarea cu subiect si predicat domnule Dragnea si domnule Tariceanu!
  • Ali Ali
    "Marea" alianta care a castigat alegerile, in campanie au zis ca vor mari salarii si vor taia taxe... Astea au fost atuurile cu care au reusit sa prosteasca functionarii, pensionarii etc. NU a zis nici Dragnea, nici Tariceanu ca vor strecura de urgenta, intr-o dimineata o ordonata care, printre lucruri poate bune, se vor afla si cateva modificari pentru a-i scapa de inchisoare pe Voiculescu, Ghita, Diaconescu... chiar si pe initiatorii acesteia... Au fost mai mult ca siguri ca va merge... daca ofera niste beneficii (mita) inainte! Numai ca lumea nu mai e asa proasta! Multi poate inca nu realizeaza ce au vrut hotii sa faca...
  • alex alex
    @sile,te afli pe un site privat,care poate monitoriza ce posturi de stiri vrea ea.Paginademedia nu e platita din bani publici,cum e CNA.Daca nu-ti convine,da click in alta parte.RTV si A3 sunt monitorizate pentru derapajele lor.Eu n-am vazut pe digi,realitatea sau b1 sa scrie ca protestatarii fac o mineriada sau dau lovituri de stat.In schimb la a3 si rtv ii vezi cu titluri senzationale gen "caini platiti de Soros cu 30 de lei ca sa participe la protest".Sincer,nu-ti convine da click in alta parte.
  • sile sile
    nu inteleg rostul acestei stiri. pt ce sunt monitorizate a3 SI RTV? de ce nu gigi 24 si realitatea sri? sau astea ultimele sunt ”de bine”, ajuta ”statul de drepti” al lui kwj si nu au nevoie de monitorizare? numai ca poporul nu prea vrea sa priveasca la astea ultimele ci le prefera masiv (1,45 milioane la 350 de mii a fost scorul) audientelor de aseara pe cele antisistem... ghinion...
  • Rent a car Bucuresti Rent a car Bucuresti
    Asistam la o manipulare grosolana din partea canalelor de stiri.
  • Mm Mm
    "Lovitura de stat" e marca inregistrata Macovei, asa ca nu va mai oripilati atat, acum 5 ani nu sarea nimeni ca ars cand auzea asta. Iar aia cu "presedintele CEDO nu a spus nimic de gratieri ci sa urmam exemplul Italiei" e manipulare exact pe stil Romania TV. Pai Italia a facut gratieri, deci despre ce vorbim?
  • alex alex
    @roman,dar voi de ce nu iesiti in strada?Hai iesiti si strigati ca vreti ca infractorii sa iasa din puscarii!!!!Hai iesiti si spuneti ca vreti ca pedofilii,criminalii si violatorii sa nu mai stea in conditiile grele din parnaie si sa se duca acasa!!!Voi nu observati ca sunteti penibili?
  • livia pila livia pila
    Dezgustătoare numita Dragotescu care face exact ceea ce a facut si in 1990 la mineriade. Se mai compromite o data Razvan Theodorescu care sper sa plateasca in fata legii fata de dezinformările comise in 1990 la TVR. O rusine fostul ofiter de securitate Cristian Troncota. Toate acestea se intimpla la jalnicul post de televiziune Romania tv. Ocrotit de numitii Radu Calin Cristea si Herjeu Radu. O rusine!
  • roman roman
    Da,ne permitem,cei care am votat p.s.d.ul,majoritatea parlamentara,guvernul acestei tari sa spunem raspicat,ca Iohannis cu gasca lui de tehnocrati.de penelisti,de useristi, vor destabilizarea tarii,caderea guvernului,ptr.inlocuirea cu ,,guvernul meu,,si cu Ciolos, vrea parlamentul meu,vrea tara mea,vrea dictatuta in tara,Iohannis se vrea Regele Romaniei,ca Romaniatota avut nenorocul sa aiba regi straini de neam si religie.Nu cei care am votat stanga ,suntem,,spalati,,pe creier,ci voi care va lasati ,cumparati,manipulati,indobitociti,de un *** ca Nicusor Dan,*** ca Turcanu si Gorghiu,de Basescu,de Ciolos si de Sasalau ***,,,si nu vedeti realitatea di care este adevaratul scop al acedtor proteste,,cat despre Realitatea tv,Digi Tv,B1Tv,,,au fost obediente lui Basescu si acum lui Iohannis!!!
  • Daria41 Daria41
    CNA doarme...cind va iesi presedintele Johannis sa puna cu botul pe *** televiziunile obraznice??? Cum sa te adresezi...Iohannis...este domnul presedinte, ne convine sau nu ...asta e . Daca e lipsa de respect fata de primul din stat si tara asta,de unde sa mai fie respect fata de tugurlanul de rind. Nexam! Jos palaria presedintele Trump. Face gard cu Mexic...se pare ca ***..
  • alex alex
    @Laurentiu,asa de spalat pe creier esti incat crezi ca lumea poate fi anchetata doar dupa spusele unora.In lumea reala,civilizata ca sa poti incepe o ancheta iti trebuie niste dovezi concrete,reale,nu niste poze si pagini fluturate la tv de un fugar.Asa poate oricine sa zica nu stiu ce de cineva sau sa fluture intr-o filmare niste coli de hartie si niste poze si sa-l bage la bulau.Puisor,in lumea reala nu merge asta.In lumea reala,te duci la procuror,faci plangere penala aduci dovezi "reale" sau macar convingatoare si abia apoi incepe ancheta.
  • Laurentiu Laurentiu
    Dacă eu sunt spălat pe creier am o întrebare simplă: de ce nu este anchetat ,cel puțin zic eu, Codlea si Bădescu , după ce am văzut și am auzit cu toți sau nu am văzut și nu am înțeles eu bine si trebui să vină un așa zis specialist să mă lumineze, părerea mea sincera e ca nu sunt nici psedisti niste sfinti au si ei o grămadă de metehne dar lasatii dracu vreo câteva luni să vedem ce fac ca pe tehnocrati lui johanis ce sa mai zic ca nu mai am cuvinte, apropo am votat cu johanis si ma dezamăgit până acum și văd puține șanse să mă contrazică!
  • doar eu doar eu
    @Laurentiu aoleooo te-o spălat bine pe creier romania tv

Trimite un comentariu

sus