Skip to main content

Radu Herjeu: CNA nu poate, şi nici n-ar trebui să poată, să închidă o televiziune pentru că aşa doreşte un grup

 
Radu Herjeu  - Credit Foto: Stefan Ion
Radu Herjeu - Credit Foto: Stefan Ion

De ce nu se poate retrage aşa uşor o licenţă TV. Radu Herjeu, membru CNA, răspunde: „nu, membrii CNA nu pot, şi nici n-are trebui să poată, să închidă un post de televiziune (sau de radio) pentru că aşa doreşte un grup, mai mic sau mai mare, de telespectatori nemulţumiţi de ceea ce văd”, spune el într-o postare pe blogul personal.

Publicitate

Poziţia lui Herjeu vine după ce în mediul online a apărut o avalanşă de mesaje în care se cerea retragerea licenţei România TV. Ieri, a apărut şi o petiţie care cerea retragerea licenţelor audiovizuale ale posturileo care prezintă ştiri false.

Pe aceeaşi temă, Herjeu a scris şi despre reacţiile, multe emoţionale, a celor din online legat de audiovizualul românesc: „nu, membrii CNA nu trebuie să judece niciun posibil derapaj sub imperiul emoţiei colective sau la/sub presiunea făcută de diverşi. Ci exclusiv, dar exclusiv, adică exclusiv (am zis exclusiv?) în baza legilor care guvernează audiovizualul.”

Textul integral, AICI

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • alex alex
    Zici ca CNA nu poate sa inchida o televiziune?Pai CNA a inchis OTV de 2 ori.In plus chiar in legea de functionare a CNA scrie cand se poate retrage o licenta:
    "ART. 95^1
    Consiliul poate decide retragerea licentei audiovizuale în cazul savârsirii repetate de catre radiodifuzori a uneia dintre urmatoarele fapte:
    a) incitarea publicului la ura nationala, rasiala sau religioasa;
    b) incitarea explicita la violenta publica;
    c) incitarea la actiuni care au drept scop disolutia autoritatii de stat;
    d) incitarea la actiuni teroriste.
    ART. 95^2
    (1) Deciziile emise în conditiile art. 95 si 95^1 pot fi atacate la sectia de contencios administrativ a curtii de apel; solutionarea cauzei se face în cel mult 15 zile de la sesizare.
    (2) Contestatia nu suspenda de drept sanctiunea, dar instanta poate hotarî, la cerere, dupa 24 de ore de la înregistrarea contestatiei, suspendarea sanctiunii pâna la pronuntarea hotarârii definitive si irevocabile.
    (3) Hotarârea curtii de apel poate fi atacata cu recurs la Curtea Suprema de Justitie.
    (4) Hotarârea Curtii Supreme de Justitie este definitiva si irevocabila si se ia în cel mult 10 zile de la depunerea recursului."

    La art 95 alin 1,punctele 1,2 si 3 cred ca sunt incalcate zilnic de RTV,dar CNA se face ca nu vede.Asa e cand esti o *** PSD.
  • livia pila livia pila
    V-am spus eu. Infiltratul lui Ghita in CNA intervine! Un pesedist inrait acest fost cititor de prompter ajuns in CNA prin protectie de partid!

Trimite un comentariu

sus