Skip to main content

VIDEO. Raluca Feher, pusă la zid de România TV după ce a cerut clienţilor scoaterea reclamelor

 

VIDEO. Raluca Feher şi Asociaţia Frontline Club Bureşti au fost puse la zid de România TV, după Scrisoarea deschisă prin care a cerut “întreruperea contractelor de publicitate cu televiziunile România TV, Antena 3 şi B1 TV”.

Publicitate

CONTEXT. Raluca Feher a publicat o scrisoare deschisă “în atenţia directorilor de agenţii de publicitate, media şi PR”, făcând apel la scoaterea reclamelor de pe cele trei staţii. Feher a vorbit de “informaţiile false, denigratoare, de natură de a dezinforma şi manipula în mod grav opinia publică transmise de către grupul celor trei instituţii media” în cazul protestelor

Reacţia România TV: Frontline e asociaţie soroşistă

România TV a acuzat Frontline că este o asociaţie finanţată de Soroş, citându-l pe Mugur Ciuvică. Postul a pus pe ecran imagini cu Feher şi fragmente dintr-o caracterizare autoironică a acesteia. România TV a pus pe ecran autocaracterizarea, iar autoironia a fost citită pe un ton grav.

Raluca Feher a fost prezentată ca o “turistă profesionistă”, o “scriitoare de broşuri, pasionată de vin”.

Ca orice deontolog care se respectă, scriitoarea de broşuri are şi explicaţii pentru trecutul ei jurnalistic: “Am fost complice, spune ea, la diverse măgării de presă”, spune grav vocea din off, citând din prezentările autoironice ale fostului om de publicitate.

Scrisoarea deschisă a Ralucăi Feher a fost calificată drept un şantaj. “Ce credeţi, este un şantaj sau o ameninţare”, l-a întrebat Victor Ciutacu pe Mugur Ciuvică, cel care a vorbit de finanţare “de la Soros”, care a intrat în direct prin telefon. Mugur Ciuvică este unul dintre invitaţii permanenţi în emisiunile Antena 3, post menţionat, de asemenea, în Scrisoarea deschisă semnată de Raluca Feher.

Despre Petronela Rotar: “îi desfide pe cei ce i-au dat viaţă”

România TV a luat-o în vizor şi pe Petronele Rotar. Fragmentul de pe România TV nu are nevoie de niciun comentariu.

Vocea din off:

O altă ticăloşie folosită masiv în mediul virtual este folosirea propriilor părinţi pe post de precari intelectual dispuşi să înghită, chipurile, manipulările televiziunilor ţintă. Vârf de lance este Petronela Rotar, fostă jurnalistă de televiziune, devenită celebră ca scriitoare de FB care pur şi simplu îi desfide pe cei care i-au dat viaţă şi au crescut-o. În fapt, un mesaj public

După viralizarea scrierilor defăimătoare la adresa propriilor părinţi, în online a apărut ca din senin o campanie prin care tinerii frumosi şi liberi sunt aproape somaţi să îi convingă pe cei datorită cărora există să nu mai urmărească televiziunile neconforme de ştiri

Fragmentul de pe România TV s-a încheiat cu intervanţia lui Valentin Stan, care a citat dintr-o declaraţie a lui Ionuţ-Marian Stroe, purtător de cuvânt al PNL:

“Jurnaliştii pot să fie manipulaţi pentru scopuri de propagandă, mai ales dacă nu se supun unor standarde etice de jurnalism. Asemenea manipulare poate să aibe consecinţe negative şi poate să-I transforme pe jurnalişti într-o ţintă legitimă care furnizează o justificare pentru harasarea lor”.

VIDEO. România TV, despre Raluca Feher, Frontline şi Petronela Rotar:

Scrisoare deschisă Frontline:

În atenţia directorilor de agenţii de publicitate, media şi PR

Stimate doamne, stimaţi domni,

Ca urmare a modului în care au fost relatate protestele desfăşurate în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară în seara de duminică, 22 ianuarie 2017, de către televiziunile România Tv, Antena 3 şi B1TV, a informaţiilor false, denigratoare, de natură de a dezinforma şi manipula în mod grav opinia publică transmise de către grupul celor trei instituţii media, facem apel la întreruperea contractelor de publicitate cu televiziunile mai sus menţionate.

Iniţiem acest demers întrucât banii obţinuţi din contractele de publicitate finanţează campaniile de manipulare a opiniei publice, purtate în interesul unor indivizi corupţi, mulţi dintre ei cu condamnări penale si sunt campanii care subminează statul de drept.
Considerăm că boicotarea celor trei televiziuni mai sus amintite şi redirecţionarea bugetelor media către instituţii de presă independente ar face un serviciu inestimabil societăţii, ajutând la informarea corectă a cetăţenilor.

Totodată, sprijinind presa independentă, puteţi ajuta la îmbunătăţirea calităţii presei româneşti. Vă amintim că în acest moment puţinele instituţii de presă care lucrează în mod real pentru informarea cetăţenilor se luptă, în cele mai multe cazuri, pentru supravieţuire iar jurnalistii sunt plătiţi adesea cu salariul minim pe economie. Ei au cu adevărat nevoie de vizibilitate şi fonduri pentru continuarea activităţii lor.

În speranţa că veţi da curs demersului nostru,
Raluca Feher,
Preşedinte Asociaţia Frontline Club Bucharest

GALERIE FOTO

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • un ohm un ohm
    tati...doar n-or sa stea cu mainile in san in timp ce sunt atacati ! au si ei dreptul sa se apere. oricum, t.a.mpenii de genul asta "parintii nostrii ne vor raul, televiziunile ce nu spun cum vrem noi sa dispara" par usor fasci.s.te.

Trimite un comentariu

sus