Skip to main content

19.00. Digi 24: Ro-Mânia. Protestele pe TV. România TV: În piață e o turmă de ciudoși. Pro TV și Antena 1, tot jurnalul despre subiect

 
19.00. Digi 24: Ro-Mânia. Protestele pe TV. România TV: În piață e o turmă de ciudoși. Pro TV și Antena 1, tot jurnalul despre subiect

Între orele 19.00 și 20.00, protestele din stradă, care au ajuns la peste 100.000 de oameni numai în București, sunt pe toate posturile de știri și la jurnalele generaliste. Digi 24 dă burtiera serii: Ro-mânia!

Publicitate

Imagini si transmisiuni și la Observatorul Antenei 1 (care a început la 18.30) și la Pro TV (cu Cristian Tudor Popescu în studio, care condamnă aprobarea Ordonanțelor de către Guvern). Pro TV a dat o oră întreagă despre subiect. Peste o oră a alocat subiectului și Observatorul Antenei 1, cu relatări pe larg, obiective, despre proteste.

O primă observație: România TV și Antena 3 nu pun pe ecran nicio cifră legată de numărul participanților (care a ajuns la 200.000 în toată țara la ora 20.30).

De notat abordarea România TV. România TV dă imagini din piață, fără a menționa numărul oamenilor și vine cu burtiere tendențioase, inducând ideea unor iminente acțiuni violente. „Spiritele sunt din ce în ce mai încinse, oamenii sunt violenți. Sunt ziariști care au incitat oamenii la violență”, spune o ziaristă de la fața locului. O jumătate de oră mai târziu, o ziaristă de la fața locului spune că "nu au fost incidente". În studio moderator e Andreea Crețulescu, care readuce și repetă ideea galeriilor de fotbal. "Foarte multe e manipulată", spune Răzvan Savaliuc, invitat.

Burtiere România TV:

  • Galeriile sunt așteptate în piață, la Protest
  • Liderii patidelor perdante agită spiritele
  • Propaganda Iohannistă: facem revoluție
  • Profesor Troncotă: în piață, o turmă de ciudoși
  • Guvernul impus legitim blochează sistemul securist.
  • Pază suplimentară pentru instituțiile-cheie ale statului
  • Tehnocrații vor la putere prin forță, nu prin vot
  • Perdanții alegerilor vor guvernul lor
  • Tehnocrații și fanii lor fac circ la Guvern.

La Antena 3, Dana Grecu are o abordare pe pare postul Intact a mers și ieri, dar și în cursul zilei de azi: prevederile Ordonanței sunt benefice. Dimineață, Sabina Iosub spunea că „nu e normal să se recurgă la oameni în stradă” și asigura publicul, împrenă cu Adrian Ursu, că „nu vor ieși violatorii și criminalii”. Pe seară, Dana Grecu vorbea de beneficiile eliminării abuzului în serviciu. „În țară, în primării, lumea e paralizată de frică din cauza abuzului în serviciu”, spune Dana Grecu.

Dana Grecu citește clar, de pe Facebook, poziția și argumentele ministrului Florin Iordache. "Dacă argumentele lui sunt bune, voi decideți, dacă nu, tot voi decideți". În același timp, pe ecran este textul De la ora 20.00, Top patru manipulări care distrug țara. Pe burtieră e pus Apelul Ministrului Justiției: Citiți cu ochii voștri textele și Iordache: Nu e nimic secret, ilegal, imoral în Ordonanță.

De la ora 20.00, invitat în studio, Nicolae Șerban găsește explicația: "Soroș"

GALERIE FOTO.

 

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu