Skip to main content

ANALIZĂ HotNews: Cum resimt Antena 3 şi România TV presiunea revoltei anticorupţie. Ce funcţionează şi ce nu împotriva abuzurilor TV

 
ANALIZĂ HotNews: Cum resimt Antena 3 şi România TV presiunea revoltei anticorupţie. Ce funcţionează şi ce nu împotriva abuzurilor TV

Opt dintre principalii 10 clienti de publicitate pe care ii avea Antena 3 in ianuarie fie si-au retras reclama de pe acest post, fie au lasat mult mai putina in ultimele doua saptamani, scrie HotNews.

Publicitate

Noua dintre clientii Romania TV au facut acelasi lucru. Tot in ultimele saptamani, membrii CNA au inceput sa vina mai des la serviciu si sa incerce, cel putin, sa sanctioneze cele doua posturi.

Ambele fenomene se fac simtite dupa presiunile intense din partea oamenilor care protesteaza impotriva abuzurilor guvernului, dar si contra televiziunilor care sustin aceste abuzuri, mint si dezinformeaza. Cat de reale si de durata sunt aceste reactii? Si cat de legale, rezonabile din punct de vedere economic sau, pur si simplu, posibile in actualul context politic sunt diversele masuri pe care le-au cerut pana acum protestatarii?

Antena 3 si Romania TV au fost, alaturi de PSD, Dragnea, Grindeanu, Iordache si Tariceanu, printre tintele principale ale manifestatiilor din ultimele doua saptamani. Motivul este ca cele doua statii, tribunele politicienilor mentionati:

  • s-au aliniat total la discursul PSD-ALDE in privinta initiativelor de modificare a legilor anticoruptie (cum au fost adoptate, din ce motiv, ce scop au ele), au manipulat, dezinformat si intoxicat in privinta acestor initiative legislative,
  • au manipulat, dezinformat si intoxicat publicul telespectator in privinta protestelor de la Victoriei si mai tarziu de la Cotroceni, in conformitate cu discursul guvernamental (proportiile protestelor, natura "violenta" a celor din Victoriei, "irelevanta" numarului de participanti, Soros, bani pentru cei care vin cu copii si caini, conspiratii gen Colectiv-Bamboo, amestecul serviciilor etc.). S-au aliniat la atacurile guvernului impotriva multinationalelor - cu atat mai mult cu cat cele mai multe companii internationale si-au retras reclamele de pe cele doua posturi.

Textul integral al HotNews, AICI

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Misu Misu
    Resimte putin ca vin banii pe publicitate de la INTACT care imparte precum guvernul bugetul. Muncesc fraierii de la celelalte posturi sa manance gura celor de la A3.
  • alex alex
    @Mm,eu zic ca Hotnews se simte bine.Uite aici:http://www.paginademedia.ro/2017/02/surse-online-digi-24-stirile-pro-tv-si-hotnews-cele-mai-citite-in-ziua-protestului-istoric
  • Mm Mm
    Lipseste analiza Antena3 si RomaniaTv legat de cum resimtea Hotnews castigarea alegerilor de catre pesedisti. Pe asta nu ati dat-o . Ce ti-e si cu impartialitatea asta :)
  • Om Om
    Antena3 are un management competent.

Trimite un comentariu

sus