Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Cetin, cel mai share-uit şi azi: Dovezi că protestatarii de la Cotroceni sunt aduşi şi plătiţi

 
Proteste Cotroceni - Foto: Digi24.ro
Proteste Cotroceni - Foto: Digi24.ro

Blogul Cetin.ro dă pentru a doua zi consecutiv viralul zilei din blogosferă. Dacă opinia de ieri, cu titlul “Cu adevărat manifestanţii au fost plătiţi pentru participare”, a adunat peste 16.000 de like-uri şi share-uri (Detalii aici), articolul de azi ar veni cu dovezi în susţinerea informaţiilor de ieri. Şi acesta s-a viralizat, de asemenea, rapid.

Publicitate

Articolul de opinie publicat azi pe Cetin.ro, cu titlul “Voiaţi dovezi că protestatarii sunt aduşi la Cotroceni şi plătiţi pentru asta? Poftim dovezi”, a adunat peste 5.500 de like-uri şi share-uri pe Facebook, potrivit Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Din material:

“Păi, ce să zic. Uite dovada video că sunt aduşi la Cotroceni, în mod organizat. (...) pleacă, amărâţi, spre satele de unde au venit.”

În topul celor mai apreciate şi ditribuite opinii publicate ieri în blogosferă au intrat materiale de pe blogurile Cetin.ro, Biziday.ro, Blogurile Adevărul şi Contributors.ro.

Menţiune importantă: topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

Cele mai apreciate şi distribuite opinii publicate ieri în blogosferă, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro:

1. Cetin.ro, “Voiaţi dovezi că protestatarii sunt aduşi la Cotroceni şi plătiţi pentru asta? Poftim dovezi.”

- 5.513 likes & shares;

2. Biziday.ro, “Nu! Nicio demisie, nici chiar a guvernului, n-ar potoli naţiunea”

- 5.052 likes & shares;

Nu, actuala criză nu se va stinge nici cu o demisie, nici chiar a guvernului, căci deşi instituţiile statului şi spiritul civic au funcţionat, salvând in extremis (şi până una-alta) situaţia, democraţia românească a evoluat. Nu ştiu cât, exact, nimeni nu poate şti, dar, aşa cum observa colegul Petreanu la noi la radio (linkul necesită cont de facebook; vă recomand toată dezbaterea, dar ce zice Petreanu e pe la TC 15), de prin 2012 avem în fiecare an mişcări de stradă, tulburări mai degrabă politice decât sociale, căci lumea nu mai iese în stradă pentru salam şi pâine ci pentru schimbarea clasei politice. Care clasă nu, n-a ţinut pasul cu această uriaşă schimbare din capetele noastre şi, până nu o va face, nici linişte şi pace nu va fi.

3. Blogurile Adevarul, “De ce ar trebui să cadă Guvernul Dragnea”, de Dan Popescu

- 1.064 likes & shares;

Pentru început ar trebui să li se explice parlamentarilor, membrilor de partid şi susţinătorilor PSD şi ALDE de ce protestează oamenii. Ştiu că ei aud doar sloganurile împotriva lor şi acest lucru poate fi înţeles. Nimănui nu îi place să fie arătat cu degetul. Dar, atunci când îţi asumi un rol politic important, cred că trebuie să accepţi şi să înveţi să faci faţă criticilor.

4. Contributors.ro, “Să ne uităm mai atent la Liviu Dragnea”, de Adelina Baleanu

- 1.061 likes & shares;

Liviu Dragnea forjează cu schimbarea unor încadrări juridice. E singura lui şansă, altfel la uşă îl ia în primire justiţia. Dragnea joacă un joc periculos cu poporul român. Un joc de “care pe care”, “cine e mai tare”, “cine cedează primul” – aşa-numitul “chicken game”, la fel cum a jucat Putin la începutul crizei din Crimeea (joc pe care l-a şi câştigat, de altfel).

5. Contributors.ro, “Scurt studiu despre efectele unei decizii CCR. Guvernul, mai puternic decat Parlamentul”, de Cristi Danilet

- 527 likes & shares.

Practic, Guvernul va putea adopta orice decizie de dezincriminare a unor infracţiuni, fapt care va afecta dosarele pe rol, cu efect ireversibil, indiferent că OUG este ulterior respinsă de Parlament sau declarată neconstituţională de către CCR. În felul acesta, Guvernul devine mai puternic chiar faţă de Parlamentul în ceea ce priveşte activitatea de legiferare.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus