Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Petreanu: România, luată captivă de o bandă de tâlhari. Opinia, mii de share-uri

 
foto: Digi24
foto: Digi24

“Lovitura tâlhărească, în noapte, a guvernului PSD, aruncă România cu 3 decenii în urmă, în anii mizerabili ai mineriadelor dezlănţuite împotriva începuturilor democraţiei din ţara noastră”, spune Vlad Petreanu, într-un material de opinie publicat azi noapte pe blogul personal, imediat după ce Guvernul a aprobat în şedinţă de urgenţă Ordonanţa pentru modificarea codurilor penale.

Publicitate

Opinia jurnalistului a fost viralul zilei.

Materialul, cu titlul “România, luată captivă de o bandă de tâlhari”, s-a viralizat rapid pe reţelele sociale, adunând, în mai puţin de 12 ore, aproape 4.800 de like-uri şi share-uri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Din material:

“Să nu-şi facă nimeni iluzii: România a intrat în noaptea de marţi spre miercuri, brutal, în stăpânirea infractorilor.

Lovitura tâlhărească, în noapte, a guvernului PSD, aruncă România cu 3 decenii în urmă, în anii mizerabili ai mineriadelor dezlănţuite împotriva începuturilor democraţiei din ţara noastră.

Masacrarea Codului Penal, cu scopul de a opri dintr-un foc peste 1000 de anchete de corupţie şi cu intenţia de a legaliza furtul comis de politicieni, reprezintă un atac criminal împotriva statului de drept, un atac comis cu violenţă, premeditare şi dispreţ faţă de lege.”

În topul celor mai apreciate şi distribuite articole de opinie publicate ieri în blogosferă au intrat materiale de pe platformele Petreanu.ro, Tolo.ro, Mihaivasilescublog.ro, Iqool.ro şi Eftimie.net.

Menţiune importantă: topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

Cele mai apreciate şi distribuite articole de opinie publicate ieri în blogosferă, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro:

1. Petreanu.ro, “România, luată captivă de o bandă de tâlhari”

- 4.777 like-uri & share-uri;

PSD a refuzat, cu încăpăţânare, dialogul, a refuzat să asculte vocile raţionale, a refuzat să ia în considerare criticile organizaţiilor civice şi ale instituţiilor statului român, care au avertizat împotriva modificării abuzive a legislaţiei anticorupţie. Mai rău, şi în ciuda tuturor protestelor şi rugăminţilor, PSD a impus o formă chiar mai ticăloasă a Ordonanţei Penalilor, prin care desfiinţat însăşi infracţiunea de abuz în serviciu pentru miniştri, astfel încât aceştia pot emite orice fel de acte normative, în interesul oricărui infractor, fără teamă de lege.

2. Tolo.ro, “Nu faceţi aceeaşi eroare ca noi! De ce sunt importantele protestele şi care poate fi continuarea"

- 1.028 like-uri & share-uri;

O generaţie întreagă, cea care cu orgoliu susţine că a făcut Revoluţia din 1989, şi care acum a ajuns la 40 plus, a refuzat să intre în politică. Ea nu a fost, la început, o generaţie neimplicată civic. De altfel, caracterizarea ”cele mai mari demonstraţii din 1989”, aplicată mişcărilor de duminică, 29 ianuarie 2017, riscă destul de mult. Surperlativele sunt mereu supuse comparaţiilor. Numai în anul 1990 au fost frecvent manifestaţii cu mult peste o sută de mii de oameni în stradă.

3. Mihaivasilescublog.ro, “Ne grăbim să ne treacă viaţa mai repede!"

- 453 like-uri & share-uri;

Vinerea trecută am văzut un nene care efectiv plonja către metroul care se pregatea să închidă uşile şi am postat şmecheria asta pe Facebook:

Voi vă daţi seama că există oameni pentru care să prindă metroul ĂLA, care se pregăteşte să închidă uşile, este cel mai important lucru din Univers? Practic viaţa lor n-ar mai fi la fel dacă l-ar aştepta pe următorul.

4. Iqool.ro, “Începând de miercuri, studenţii pot călători gratuit cu trenul”, de Iustina Cârjă

- 187 like-uri & share-uri;

Acum ceva timp, studenţii au primit vestea minunată că pot călători gratuit cu trenul, începând cu 1 februarie. Astfel, de mâine, 1 februarie, te poţi duce liniştit acasă, mai ales dacă ai zile libere între examene.

Prin urmare, studenţii pot să-şi achiziţioneze legitimaţiile de călătorie gratuite şi online sau de la automatele de bilete ale operatorilor de transport feroviar.

Fie că eşti student la o universitate de stat sau una privată, vei beneficia de transport gratuit, începând de miercuri. În total, vorbim de un număr de 464.273 de studenţi şi toţi sunt beneficiari, fără vreo discriminare. Condiţia principală este ca instituţia de învăţământ superior să fie autorizată sau acreditată, recunoscută de minister, într-un cuvânt.

5. Eftimie.net, “Logica a învins, ca întotdeauna, sentimentalismele”

- 134 like-uri & share-uri.

Serios, chiar dacă ăia au făcut un prejudiciu de un miliard de euro nu e ca şi cum ar fi fost recuperat vreodată. A fost circ cu confiscarea sediului Antena 3 pentru recuperarea prejudiciului Voiculescu acu doi ani când campionul statului de drept, Klaus Iohannis, era cam de partea lor la început, abia după ce a fost luat la şuturi a dat-o la întors. Nu or să se facă mai puţine autostrăzi că sunt ăia foarte liberi, nu poţi face mai puţin decât zero decât în matematică. Şi nu e ca şi cum ar creşte furtul acum că sunt mai mulţi la ţâţa vacii

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Alexandru Guzi Alexandru Guzi
    Cand lumea incearca sa faca o schimbare si cei de la putere fac tot ce le sta in putere sa impiedice asta...e clar ca lucrurile nu au cum sa fie decat in rau pentru romani. Suntem pe principiu hai sa facem si noi ceva sa fie facut...nu conteaza cat este de prost doar sa fie! Traim in 2017 si lucrurile trebuie sa se schimbe! Acum e momentul!!!

Trimite un comentariu

sus