Skip to main content

Cazul de incompatibilitate al lui Ovidiu Miculescu, pe masa comisiei de Cultură din Senat

 
Ovidiu Miculescu, preşedintele Radioului Public
Ovidiu Miculescu, preşedintele Radioului Public

Cazul de incompatibilitate al lui Ovidiu Miculescu, şeful Radio România, va fi discutat săptămâna aceasta Comisia de Cultură din Senat, a declarat pentru paginademedia.ro preşedintele comisiei de Cultură din Senat, Lucian Romaşcanu.

Publicitate

Contact de Paginademedia.ro pentru o reacţie legată de scrisoarea publică adresată conducerii Senatului şi Camerei Deputaţilor de mai multe ONG-uri, şeful Comisiei pentru Cultură din Senat a declarat:

„Astăzi (pe 27 februarie - n.r.) am primit la comisie, din partea ANI, notificarea privind starea de incompatibilitate a lui Ovidiu Miculescu, ca urmare a deciziei definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Aceasta, împreună cu punctul de vedere transmis de Ovidiu Miculescu, vor fi înaintate către Birourile Permanente Reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, care vor decide procedurile de urmat."

„Notificarea ANI şi punctul de vedere al domnului preşedinte Miculescu vor face obiectul unei informări către comisia de Cultură a Senatului, în şedinţa de miercuri, după care vor fi înainte către birourile permanente reunite”, a mai adăugat Romaşcanu.

Ce conţine punctul de vedere transmis de Ovidiu Miculescu Parlamentului? „Este un punct de vedere care interpretează în favoarea dumnealui procedurile prevăzute de legea 176/2010, în baza căreia ANI îi solicită demisia”, a spus şeful Comisiei de Cultură din Senat.

Reamintim că Ovidiu Miculescu a fost declarat incompatibil in 2013 deoarece ocupase, simultan, funcţia de membru în CA al SRR şi cea de şef în cadrul Societatii Nationale de Radiocomunicatii (SNR). După patru ani de proces, şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat decizia ANI. Însă, nicio reacţie din partea şefului radioului public.

Mai multe ONG-uri şi zeci de jurnalişti ai radioului public au transmis astăzi o scrisoare conducerii Senatului şi Camerei Deputaţilor, prin care se cerea luarea unor măsuri.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus