Skip to main content

CIRC la CNA. S-a cerut demisia preşedintelui si demisia in masa a mebrilor CNA

 
CIRC la CNA. S-a cerut demisia preşedintelui si demisia in masa a mebrilor CNA

Sedinta de azi a Consiliului National al Audiovizualului a inceput cu scântei. Dintre membrii cei mai vocali, pe de-o parte au fost Dorina Rusu si Valentin Jucan, iar in cealalta tabara Laura Georgescu, presedintele CNA, si cea care trebuie sa prezideze sedinta de azi si Monica Gubernat.

Publicitate

Dorina Rusu a cerut demisia presedintelui CNA, Valentin Jucan a plusat cu demisia in masa a mebrilor CNA, impreuna cu supleantii lor.

Scandalul s-a încheiat cu Dorina Rusu, Valentin Jucan şi Florin Gabrea, care au părăsit şedinţa. Au rămas însă suficienţă pentru a se continua şedinţa: Radu Călin Cristea, Răsvan Popescu, Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu, Laura Georgescu, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda şi Orsolya Eva Borsos.

Scandalul a pornit după ce Dorina Rusu i-a cerut Laurei Georgescu sa nu conduca sedinta de azi şi apoi i-a cerut demisia din pozitia de presedinte al Consiliului, pe fondul problemelor penale pe care aceasta le are.

Totul a pornit de la faptul că Laura Georgescu a ales să conducă şedinţa de astăzi a forului audiovizual, în condiţiile în care aceasta nu a mai condus o şedinţă publică de mai bine de doi ani, de când aceasta a fost pusă sub urmărire penală pentru abuz în serviciu.

Dorina Rusu:

"Personal nu am nimic cu dumneavoastra, dar cred ca nu ar trebui sa conduceti sedinta de astazi. Atata timp cat planeaza niste acuzatii e mai bine pentru binele institutiei.

Spun niste lucruri pe care le-am spus mai spus din prima zi, cred ca ar trebui sa va dati demisia din functia de presedinte. Sunt acuzatii legate de activitatea CNA care planeaza asupra dumneavoastra. Chiar daca au intrat azi noapte in vigoare acele ordonante si o parte din acuzatii se vor sterge, cred ca e la fel de imperios pentru dumneavoastra sa va dati demisia. Cred ca raul care s-a facut si ce se intampla cu istitutia asta in ultima vreme este in mare parte din cauza dumneavoastra."

Monica Gubernat a tinut sa raspunda declaratiilor facute de Dorina Rusu pentru Laura Georgescu:

"Doamna Rusu, poate ar trebui sa conteze pentru dumneavoastra si prezumtia de nevinovatie. Opiniile contrare va tin cu picioarele pe pamant, Nici macar nu ati avut bunul simt sa vedeti ce prevad acele ordonante. Credeti ca aveti dreptate, noi ceilalti ar trebui sa disparem de pe pamant? Ati auzit de cine nu e cu noi e impotriva noastra?"

Valentin Jucan a intervenit in discutie, fiind de acord cu solicitarea Dorinei Rusu ca Laura Georgescu sa nu conduca sedinta de azi. Acesta l-a propus ca presedinte al sedintei de azi pe vicepresedintele CNA Rasvan Popescu.

Valentin Jucan:

"Nu stiu de ce doamna Gubernat da raspuns in locul doamnei Georgescu. Dincolo de orice dispute legate de ordonante, eu va propun ca domnul vicepresedinte sa conduca sedinta tocmai pentru a evita orice tensiuni mai departe. Doamna Georgescu, clarificati dumneavoastra niste lucruri, nu mai lasati pe altii sa vorbeasca in locul dumenavoastra."

Gabriel Tufeanu:

"Am venit miercuri si ce vad, sedinta este o maimutareala. Facem sedinta sau declaratii de presa? Doamna Rusu, tocmai a fost un subiect la TV achitat din partea dumnavoastra si care anul trecut i s-a luat dreptul de a fi intr-o functie. Hai sa vedem, o aruncam pe Laura Georgescu pe geam sau vedem daca are o problema sau nu?"

In ciuda solicitarilor facute de Dorina Rusu si Valentin Jucan, Laura Georgescu a supus la vot ordinea de zi, cu aceasta in pozitia de conducator al sedintei de azi.

Ordinea de zi a fost votata cu opt voturi pentru si trei impotriva. Au votat pentru Orsolya Eva Borsos, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea.

Florin Gabrea, Valentin Jucan si Dorina Rusu nu votat impotriva ordinii de zi sedintei de azi.

Monica Gubernat s-a autosesizat in privinta emisiunii Jocuri de Putere de aseara, de la postul Realitatea TV. In emisiunea de aseara, moderata de Rares Bogdan, s-ar fi zis ca CNA-ul s-ar intruni azi ca sa ridice licenta postului de ştiri.

In plus, Monica Gubernat a cerut reanalizarea amenzii pe care a luat-o postul B1TV in sedinta de ieri.

Motivul? Potrivit Monicai Gubernat, Realitatea TV a luat ieri o amenda de doua ori mai mica fata de B1TV, pentru aceleasi derapaje. Solicitarea de analizare cu prioritate a cazului de la Realitatea TV vine in conditiile in care CNA nu a terminat de analizat sesizarile din campania electorala.

Valentin Jucan a reactionat la solicitarile facute de Monica Gubernat, intreband daca vreunul dintre membrii s-a uitat aseara si la postul de stiri Romania TV. Acesta a insistat ca Rasvan Popescu sa conduca sedinta de azi, vizibil iritat de faptul ca s-a votat ordinea de zi fara a lamuri acest lucru. Mai mult, Jucan a cerut demisia în masă a membrilor CNA

Valentin Jucan:

"Doamna Gubernat, nu v-ati uitat si pe Romania TV? De azi noapte de la 11 incolo, cand aproape ca se spunea 'puneti mana pe arme si iesiti?' Chiar nimeni din membri nu a vazut ce a fost azi noapte la RTV? Chiar nu ati vazut ca celelalte posturi TV au inceput sa spuna cu subiect si predicat ca RTV manipuelaza? Au ajuns celelalte posturi TV sa remarce acest lucru? Chiar nu vedeti ca aseara RTV mai avea putin si spunea ca era zi si oamenii din piata se plimbau de nebuni pe acolo? Domnule Cristea, va deranjez?"

Radu Calin Cristea:

"Am impresia ca am gresit sala. Nu sunt dispus sa te ascult cu vorbesti la camera ca sa te vada cine trebuie sa te vada."

Valentin Jucan:

"Hai sa ne dam demisia cu totii impreuna cu supleantii. De cand ati venit dumneavoastra, Laura Georgescu, Monica Gubernat si chiar de cand s-a intors domnul Rasvan Popescu, desi nu are o vina asa de mare, s-a dus dracului acest Consiliu."

Monica Gubernat:

"Cand dumneavoastra sau doamna Rusu veti vota o amenda de 100.000 asa cum au votat amaratii astia de PSD-isti ieri? Cand veti vota si dumenavoastra pentru Realitatea o astfel de amenda?"

Valentin Jucan:

"Cand se va propune o amenda ca asta pt Realitatea o voi vota."

Valentin Jucan:

"Doamna Laura Georgescu, urmarita penal, supuneti la vot propunerea pe care v-am facut-o in conformitate cu ROF-ul."

Laura Georgescu:

"Nu are niciun temei legal propunerea dumenavoastra."

Valentin Jucan:

"Nu sunteti pe plantatie ca sa faceti asa ceva. Supuneti la vot propunerea unui membru CNA asa cum s-a facut si pana acum. Nu sunteti nici la PSD, nici acasa, nici in parcare, sunteti intr-o institutie publica in care avem drepturi egale. Ati capatat aripi brusc. Este fara precedent ceea ce faceti. Mintiti cu o nesimtire incredibila.

Regulamentul puncteaza clar. Banca tehinca tace pentru ca ati spus dumneavoastra sa taca? Doamna Laura Georgescu, supuneti la vot propunerea unui membru CNA. Daca ceilalti vreti sa ramaneti alaturi de Laura Georgescu si de acest comportament, ramaneti alaturi de Laura Georgescu. Nesimtit ordinari."

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Thor Thor
    Poate le transmite cineva ăstora din CNA, dacă tot transmit ședințele în direct, să pornească și transmisia audio să auzim și noi ce se discută.

Trimite un comentariu

sus