Skip to main content

CNA a „păsuit” cu încă şase luni începerea emisiei prin satelit pentru Dolce Sport 5 si Dolce Sport 6

 
CNA a „păsuit” cu încă şase luni începerea emisiei prin satelit pentru Dolce Sport 5 si Dolce Sport 6

Consiliul National al Audiovizualului a votat azi prelungirea cu sase luni a perioadei de intrare in emisie prin satelit pentru posturile Dolce Sport 5 si Dolce Sport 6. Cele doua posturi emit momentan doar prin cablu.

Publicitate

Decizia a fost votata in unanimitate de cei opt membri prezenti la sedinta CNA de azi: Florin Gabrea, Valentin Jucan, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu si Rasvan Popescu.

Grupul Telekom, care detine drepturile de difuzare pentru cele doua posturi, a avut la dispozitie, conform Legii Audiovizuale, un an din momentul acordarii licentelor, pentru a porni emisia celor doua posturi. Perioada a fost insa depasita. De ce?

Constantin Pandele, reprezentantul Telekom prezent azi in sedinta CNA, a invocat probleme la contractul cu furnizorul de satelit.

Constantin Pandele, Telekom:

„Au fost probleme cu contractul cu furnizorul de satelit si, desi ne-am luat o marja destul de mare, nu am reusit sa facem ceea ce ne-am propus. Acum suntem in timp. Sase luni sunt cele oferite de lege, nu putem sa cerem mai putin sau mai mult. Suntem gata cu Dolce Sport 5 si 6 sa le putem urca pe satelit. Le vom urca in mai putin de sase luni.”

Licentele de transmisie prin satelit pentru canalele Dolce Sport 5 si Dolce Sport 6 au fost acordate de CNA acum exact un an. Despre subiect, pe Paginademedia.ro.

Tot anul trecut, CNA a acordat si licente de emisie prin cablu pentru cele doua canale de sport. Dolce Sport 5 si Dolce Sport 6 emit in acest moment doar prin cablu.

Posibilitatea de a prelungi cu sase luni termenul de de intrare in emisie a unui post este reglementata in Legea Audiovizuala, la articolul 57, alin.1, lit. a).

ART. 57

(1) Licenţa audiovizuală analogică se retrage de Consiliu în următoarele situaţii:

a) titularul nu începe difuzarea serviciului de programe, în condiţiile stabilite prin licenţă, în termen de 12 luni de la obţinerea licentei audiovizuale; Consiliul poate acorda două prelungiri succesive de câte 6 luni în situaţii justificate;

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • duck duck
    @Adi: Ești puțin dezinformat. UPC nu a avut niciodată cei mai mulți abonați. Pe locul 1 ca număr de abonați pe cablu digital se află RDS cu aproape 3 milioane apoi pe locul 2 este UPC cu aprox. 900.000. Pe locul 3 este Akta cu aproape 300.000 și abia apoi urmează Telekom care pe IPTV/DVB-C au sub 80.000 de abonați. Doar pe DTH are Telekom abonați mai mulți. Deci nu confunda lucrurile :) DS 5 și 6 au fost gândite pentru alți operatori (de aceea se află în grila Orange) adică au program comun cu DS 1 și 2 într-o anumită proporție adică pe DS 5, 6 nu se transmit competiții importante ca UEFA Champions League si UEFA Europa League. Deci pentru abonații Telekom DTH sunt inutile.
  • Cris Cris
    La mine în zona,Telekom a tras fibra optica,în următoarele săptămâni, ii vor da drumul.Deocamdată, sunt abonat la televiziunea prin satelit,iar internetul e prin rețeaua telefonica.E o veste buna,deci,în mod sigur nu își vor face bagajele,pe lângă faptul ca vor veni și alți abonați, firma concurenta este AKTA,deci e clar,nu,ca totuși e diferența de calitate intre cele doua.
  • Adi Adi
    Nu numai ca nu pleaca Telekom dar se pregateste sa faca investitii importante in Dolce sport. Au fost inspirati cand au inceput sa concureze cu Digi pe sport. UPC a ramas mult in urma desi inainte sa apara Digisport si Dolce aveau cei mai multi abonati. Azi UPC a cazut pe 3.
  • borda borda
    Nu pleacă nicăieri. Nu mai credeți orice zvon postat peste tot.
  • rugan rugan
    Pai daca pleaca din Romania ce rost mai au sa introduca alte canale pe satelit...

Trimite un comentariu

sus