Skip to main content

Cum vrea un membru CNA să pună forul la treabă. Patru idei de la Radu Herjeu

 
Radu Herjeu  - Credit Foto: Stefan Ion
Radu Herjeu - Credit Foto: Stefan Ion

Radu Herjeu vrea să modifice Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al CNA. Reprogramarea şedinţelor de Consiliu care nu se ţin din lipsă de cvorum şi publicarea pe site a membrilor absenţi la şedinţe, printre propuneri.

Publicitate

Propunerile membrului CNA vin după ce forul a avut o prestaţie extrem de slabă în ultimele luni, cu absenţe nenumărate. Totodată, reamintim că protestele din ultimele săptămâni, mai ales cele de duminică, 29 ianuarie, au vizat şi sediul CNA.

De menţionat că, Herjeu a vorbit în mai multe rânduri despre modificarea ROF-ului.

Herjeu, pentru Paginademedia.ro, despre modificările pe care le are în vedere:

„Doresc, în primul rând, să introduc în ROF obligativitatea ca la fiecare şedinţă care nu se face din lipsă de cvorum să recuperăm, adică să se facă şedinţă într-o miercuri următoare în care, în mod normal, nu sunt şedinţe.

În al doilea rând, să se publice pe site prezenţa şi absenţa la şedinţele care se fac, la cele care nu se fac şi motivele absenţelor.

În al treilea rând, vreau să clarific exact cum e cu votul, adică sunt trei tururi de scrutin, în şedinţa următoare sunt maxim încă trei, iar dacă se rediscută să fie tot aşa, trei şi trei. Au fost multe discuţii dacă la rediscutare sunt doar trei tururi sau se reia procesul de vot.

Nu în ultimul rând, vreau să propun ca solicitarea de rediscutare a unor decizii să se facă în scris şi cu argumente.”

Discuţia pe modificarea ROF-ului ar fi trebuit să aibă loc în şedinţa de miercuri, 8 februarie, însă unii membrii au cerut amânarea pentru săptămâna viitoare, pentru a putea veni cu propuneri.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mircea Mircea
    Voi sunteti acolo sa observati si sa sanctionati derapajele.Si facand o paralela cu politia, daca nu sunt doi politisti, mai pot intervini ei in caz ca vad o infractiune?
  • Pandele Pandele
    Conform cv-ului sau de pe site-ul CNA, dl. Herjeu a predat tehnici de manipulare și propaganda in televiziune la Spiru Haret.
    QED
  • david david
    Sau mai bine:
    1. numirea de profesionisti si nu de oameni numiti de partide, politruci care mimeaza ca lucreaza si incearca sa isi faca imagine si sfarsesc in a fi penibili
    2. sau desfiintarea pentru ca nu isi justifica existenta

Trimite un comentariu

sus