Skip to main content

Mircea Badea, apropouri la agenţiile de publicitate, concurenţă şi cartel

 
Mircea Badea
Mircea Badea

Apropouri despre concurenţă şi cartel cu privire la publicitate, într-o postare pe blogul lui Mircea Badea. Realizatorul emisiunii În gura presei, de la Antena 3 aminteşte de "acţiuni de tip cartel" şi de "entităţi care au încălcat legea, au luat amenzi" şi "schelălăiau a victime".

Publicitate

Mai exact, este vorba de un Post Scriptum din postarea sa „Ghioceilor, sunteţi nişte monştri de ipocrizie”.

„P.S. Legile concurentei in Romania interzic actiunile concertate de tip cartel. Nu de mult, entitati economice care au incalcat legea, au incasat corespunzator amenzi crancene si schelalaiau a victime. Au memoria scurta. Atunci bine!”, a fost precizarea lui Badea.

Mircea Badea nu dă mai multe detalii în postare. Precizarea lui vine în contextul în care contextul în care mai mulţi clienţi publicitari şi-au retras reclamele de la Antena 3, în ultima perioadă.

La ce cartel ar putea face referire Mircea Badea?

Singurul caz în urma căruia agenţiile de publicitate au fost amendate de Consiliul Concurenţei pentru acţiuni de tip cartel a avut loc în urmă cu câţiva ani.

La sfârşitul anului 2014, Consiliul Concurenţei au amendat 11 agenţii de media cu 3,2 milioane de euro pentru că au avut o înţelegere anticoncurenţială împotriva unui concurent. Concret, potrivit justificării Consiliului Concurenţei, agenţiile se înţeleseseră să nu mai participe la licitaţiile organizate de clienţi publicitari, la care erau invitate şi agenţiile de media ale The Group.

Investigaţia Consiliului Concurenţei, care a durat doi ani, a avut ca principală probă schimburi de e-mailuri dintre agenţiile implicate (detalii, AICI, AICI şi AICI).

Citeşte şi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Oleg Oleg
    Sfat pentru Camelia Voiculescu: Draga Camelia, concediaza oamenii care crezi ca iti aduc acum audienta: Badea, Gadea, etc...angajeaza tineri, nepartinitori si fa o statie de stiri, curata, o adevarata alternativa la DIGI, alfel, in scurt timp 5-10 ani, Antena 3 va deveni o Romania TV sau un OTV. Publicul batran si foarte batran nu va mai putea sustine afinitati relevante, iar Antena 3, stii prea bine, nu are public tanar. Asta e un indicator catre TREBUIE sa iti dea de gandit. In schimb, la client, sunt din ce in ce mai multi tineri in posturi de marketing si brand management, care nu vor mai tine cont de batranii din publicul A3. Miscarea inceputa acum nu mai poate fi oprita, chiar daca pe termen scurt vei recapata spoturile pierdute. Baditza stie, ii este frica, violenta, mai cu seama cea verbala, este ultimul apanaj al neputinciosului.
    Te vei gandi macar 2 secunde la ce am scris aici, ma indoiesc...
  • Man Badescu Man Badescu
    Aroganta asta a lui chiar m-a vexat, nu o sa raspund violent si jignitor, mai exact nu o sa ma folosesc de cuvinte din fondul principal lexical al d-lui Badea, dar iti spun sincer: ESTI PENIBIL!

    Te cunosc personal si foarte bine, pacate de tine badica, ESTI PENIBIL!
  • Mihai Mihai
    @Cristi: mentalitatea ta este foarte cinica chiar foarte "nazista": cei tineri au voie sa faca orice, le este permis orice, batranii nu au voie la nimic, trebuie sa taca si sa moara.
    Este o mentalitate total gresita atat moral cat si economic. Si batranii au nevoile lor, si batranii au putere sa consum, deci este normal ca unele companii sa marketeze pe aceste demografice.
  • mircea badea mircea badea
    comentariile naziste si cele mincinoase sunt permise pe acest site?
  • Cristi Cristi
    Prin mitingurile de susținere, antenele au arătat ce fel de public au. Asta s-a întâmplat nu o dată, ci de mai multe ori.
    In aceste condiții, puneți-va in locul unor clienți ai agențiilor, ați vrea ca reclama la Mc, sa spunem, sa fie prezenta pe antene?
    Au demonstrat de foarte multe ori ca ai public de vârsta a treia, sa-si asume asta.
  • Mircea Badea Mircea Badea
    Hahah, asta crede ca banii de la advertiseri TREBUIE sa vina, ca taxa de radio si tv la stat.

    Banii vin daca esti ce trebuie badeo...tu nu esti, mai devreme sau mai tarziu electoratul tau o sa moara sau o sa se sature...din pacate pentru tine, suferi de orbire de gurp, de ego si de oribire de prostie, poate te vei trezi la un moment dat...ma indoiesc.

Trimite un comentariu

sus