Skip to main content

Profit.ro: ANAF a sechestrat bunuri ale TVR de aproape 150 milioane lei, inclusiv porţile Pangrati şi Dorobanţi

 
TVR
TVR

Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili din cadrul ANAF a pus sechestru pe bunuri ale televiziunii publice în valoare totală de aproape 150 de milioane de lei, pentru garantarea recuperării restanţelor bugetare ale acesteia, anunţă Profit.ro.

Publicitate

Inspectorii Fiscului au pus gaj pe active dintre cele mai diverse ale TVR, de la echipamente de telecomunicaţii în valoare de zeci de milioane de lei la celebrele porţi de acces în incinta instituţiei din strada Emil Pangrati şi din Calea Dorobanţi.

Potrivit ultimelor informaţii oficiale disponibile, la 30 septembrie 2016, Societatea Română de Televiziune (SRTv) datora în total bugetelor statului peste jumătate de miliard de lei (în jur de 150 de milioane de euro).

Câteva exemple. Fiscul a pus sechestru pe 3.543 de "echipamente" în valoare totală estimată de 87,52 milioane lei, 1.382 de "mijloace fixe-garanţii-echipamente" estimate la 44,68 milioane lei, 774 de "mijloace fixe-garanţii-tehnică de calcul" de circa 8 milioane lei, plus 798 de "mijloace fixe-tehnică de calcul" de 6,18 milioane lei.

Sub sechestru au mai fost puse şi "poartă acces metalică comandă electrică Pangrati", la valoarea estimată de circa 1.500 lei. Nu a scăpat de sechestru nici "poarta acces metalică comandă electrică Dorobanţi", estimată însă la doar 81 de lei.

Cel mai scump activ enumerat în acest ultim proces verbal de sechestru este o platformă de antenă de satelit de 9 metri, estimată la circa 555.000 de lei. Pe listă mai sunt incluse elemente de mobilier, grilaje metalice, instalaţii de alimentare cu energie electrică, rezervoare, cabluri, cabine, containere, centrale termice şi garaje.

Reamintim că, din luna februarie, a fost eliminată taxa radio-TV. Astfel, Televiziunea şi radioul publice „trăiesc” exclusiv din bani de la bugetul de stat. Guvernul Grindeanu a aprobat pentru TVR un buget de 950 de milioane de lei, bani din care trebuie acoperită inclusiv datoria istorică a postului public.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • cristian cristian
    E jenent ca sa ajuns aici...totusi cine a adus televiziunea publica in asa hal ? Bineinteles ca nimeni nu stie sau nu vrea sa stie !
  • Silvia_h Silvia_h
    ***
  • cris cris
    Cum adica ....exclusiv din bani de la bugetul de stat?
    TVR nu mai are publicitate?

Trimite un comentariu

sus