Skip to main content

Profit.ro, obligat de instanţă să-l reangajeze pe unul dintre fondatorii concediaţi. Sentinţa nu este definitivă

 
Profit.ro
Profit.ro

DECIZIE. Instanţa Tribunalului Bucureşti a decis în favoarea unuia dintre cei doi fondatori ai Profit.ro care au fost concediaţi în vara anului trecut. Este vorba despre Ovidiu Tempea, fost publisher, care a acţionat în judecată Profit.ro, contestând decizia de concediere.

Publicitate

Pe 1 februarie, instanţa a decis că Tempea trebuie să fie reangajat, pe aceeaşi poziţie la Profit.ro, şi să primească beneficiile financiare pentru după perioada concedierii până în prezent.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare.


Decizia instanţei, din minuta postată pe Portalul Instanţelor de Judecată:
Admite contestaţia. Anulează Decizia nr. 197/15.07.2016 emisă de intimata PROFIT RO.PUBLISHING SA. Dispune reintegrarea contestatorului în postul deţinut anterior concedierii. Obligă intimata la plata către contestator a unei despăgubiri egale cu drepturile salariale indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul de la data concedierii până la efectiva reintegrare. Ia act de precizarea contestatorului în sensul că îşi rezervă dreptul de a solicita cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu apel in 10 zile de la comunicare, care se va depune la Tribunalul Bucuresti.

O victorie parţială a avut şi cel de-al doilea fondator al Profit.ro, Cristi Popa. tribunalul Bucureşti a decis luna trecută că acesta nu poate fi reangajat, însă trebuie să primească de la publisherul Profit.ro drepturile salariale din perioada 15 aprilie - 15 iulie, după cum Paginademedia.ro a scris AICI. Nici în acest caz decizia nu este definitivă.

CONTEXT.

Reamintim că în august 2016 doi dintre fondatorii Profit.ro au dat în judecată publisherul publicaţiei cu profil economic, după cum Paginademedia.ro a relatat AICI. Este vorba despre Ovidiu Tempea şi Cristi Popa, cei care au pornit alături de Oana Osman proiectul Profit.ro.

Cei doi au înregistrat pe 17 august câte o acţiune în instanţă împotriva societăţii Profit.ro Publishing. Cele două procese au ca obiect „contestaţie decizie de concediere”.

Restructurarea celor doi a venit pe fondul neînţelegerilor dintre Ovidiu Tempea şi Cristi Popa, pe de o parte, şi o parte din acţionari, pe de altă parte.

Ovidiu Tempea şi Cristi Popa sunt şi acţionari ai site-ului Profit.ro (cu câte 10% din participaţii). Ce se întâmplă cu acţiunile lor? Vor fi preluate de acţionarii actuali?

"Se discută şi această variantă", a declarat la momentul respectiv pentru Paginademedia.ro Andreas Fuhrman, unul dintre acţionarii Profit.ro.

Despre restructurarea celor doi?

"Sunt momente în care trebuie să decidem ce este mai important pentru fiecare. Am decis, ne-am strâns mâinile, le-am mulţumit pentru colaborare şi fiecare a plecat mai departe", a declarat Andreas Fuhrman.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus