Skip to main content

Protestele pe posturile de ştiri: Paşnice la Digi 24, violente la România TV, incitări şi tehnocraţi în stradă la Antena 3

 
Protestele pe posturile de ştiri: Paşnice la Digi 24, violente la România TV, incitări şi tehnocraţi în stradă la Antena 3

Protestele spontane din această seară sunt prezentate diferit pe posturile de ştiri. Antena 3 şi România TV dramatizează acţiunile de stradă, vorbesc de incidenţe şi violenţe, în timp ce Digi 24 relatează că “E un protest paşnic”. La România TV, reapare ideea “loviturii de stat”. La B1 TV, Cristian Tudor Popescu a interrupt discuţia după un scurt dialog cu Radu Banciu.

Publicitate

Relatări obiective, pe larg, din toată ţara, la Digi 24, care menţionează că este vorba de “un protest paşnic” şi prezintă situaţia participanţilor – 4.500 în Bucureşti aproape de miezul nopţii, 12.000 la 00.30. Singurele incidente: în Bucureşti, câţiva manifestanţi au zdruncinat gardul Guvernului, dar situaţia s-a rezolvat rapid, a menţionat corespondentul Digi 24.

Realitatea TV vorbeşte de 15.000 de participanţi în Bucureşti. Rareş Bogdan este vehement împotriva modului în care Guvernul a adoptat ordonanţele privind modificarea Codului penal şi graţierea.

Ce s-a întâmplat la Antena 3 şi la România TV?

Adrian Ursu, la Antena 3: "Protestele vor bloca ţara"

“E ca la mineriade, când se indicau ţinte”, a spus Adrian Ursu, în legătură cu referirile la Antena 3 auzite din piaţă.

“Să nu uităm de la ce a pornit totul. Motivul este dat de nişte acte strict democratice. În seara aceasta, Guvernul a legiferat”, a continuat Adrian Ursu.

Reacţia preşedintelui Iohannis – “E o zi de doliu pentru statul de drept” – a fost interpretată de cei din studioul Antena 3 (Mircea Badea, Adi Ursu, Mihai Gâdea, Mugur Ciuvică) drept o incitare la un război între români.

Mihai Gâdea reaminteşte de “incidente” şi de un episod în care “s-a forţat intrarea în Guvern prin Strada Paris” deşi, cu o oră în urmă, corespondetul postului a menţionat că acolo erau câteva persoane, liniştite.

Se avansează idee prezenţei unor oameni din galeriile de fotbal.

Ideea generală de pe Antena 3: sunt proteste, incitări, împotriva unui act normal şi legitim al Guvernului.

România TV, iar cu lovitura de stat

Şi la România TV se întreţine imaginea unor evenimente cu potenţial violent, care au loc ca urmare a unei acţiuni democratice a Guvernului.. “Protest violent, SPP a blocat toate ieşirile din Guvern”, scrie pe ecran postul lui Sebastian Ghiţă. În studio, ca realizator, este Corina Drăgotescu.

Cei care intră în direct la România TV vorbesc despre “oameni care nu se împacă cu rezultatul alegerilor”, proteste “organizate, în mod sigur, că sunt în toată ţara, în acelaşi timp”.

“În ţară sunt agenţi de acţiune în ţară care pot întoarce lucrurile într-o direcţie periculoasă”, spune un invitat.

Ideea loviturii de stat reapare la România TV, prin vocea lui Bogdan Chirieac: “Sper să nu asistăm la o tentativă de lovitură de stat”. Valentin Stan este categoric: Suntem în derularea unei lovituri de stat.

Radu Banciu şi Cristian Tudor Popescu, un dialog de câteva secunde

La B1 TV, protestele au fost iniţial într-un ecran în timpul emisiunii Lumea lui Banciu. Ulterior, B1 TV l-a luat prin telefon pe Cristian Tudor Popescu, care a amendat gestul Guvernului: “E o sfidare!” CTP şi-a înterupt intervenţia după un scurt dialog cu Radu Banciu.

Dialogul:

Radu Banciu: Permiteţi-mi să vă pun o întrebare!

CTP: Cine întreabă?
Răspuns: Radu Banciu

CTP: În mod normal, nu ar trebui să vorbesc cu dvs, la ce aţi spus despre mine, dar acum vă ascult. Vă rog!
Radu Banciu: Înainte, vă întreb dacă v-am trezit din somn

CTP: Ăsta este subiectul dvs acum? Cred că am făcut o greşeală stand de vorbă cu dvs. La revedere.

GALERIE FOTO. Protestele spontane pe posturile de ştiri

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • adrian adrian
    Adrian Ursu! etaleaza cand in Italia au stat cetatenii inchisi atata timp?! o dezinformare totala! voi va auziti ce vorbiti! credeti ca toti sunt prosti care stam la tv sa va auzim minciunile care sunteti obligati sa intoxicati romanii! vedeti va de treaba si mergeti la munca cinstita nu la spus minciuni!
  • Adi Adi
    Am avut aseara o surpriza foarte placuta de la.....TVR! Da,TVR a acoperit excelent evenimentul. Pe banii guvernului au relatat onest si chiar critic. Era live chiar si la 1 noaptea! Mai avem o speranta !
  • stefan stefan
    E cineva intr-o poza care are steagul Romaniei. Un patriot!
    E atat de patriot incat nu si-a dat seama ca-l tine invers.
  • Gutza Mondialu' Gutza Mondialu'
    M-am razgandit.Nu mai ragai la microfon.M-apuc de furat.
  • Gutza Mondialu' Gutza Mondialu'
    Tre' sa-i scot o melodie lui Dragnea.Acum are de unde sa dea verzisori de-o mie.
  • Respect1989 Respect1989
    RTV si cei care urmaresc acest post sa ne *** plua!

Trimite un comentariu

sus