Skip to main content

Cazul Miculescu - ANI, la Comisiile Parlamentare. Lucian Romaşcanu: E nevoie de lămuriri suplimentare

 
Ovidiu Miculescu, preşedintele Radioului Public
Ovidiu Miculescu, preşedintele Radioului Public

"Este nevoie de lămuriri suplimentare", spune preşedintele Comisiei de mass-media şi cultură din Senat, Lucian Romaşcanu. Comisiile Parlamentare de media şi cultură au avut, ieri, pe ordinea de zi, cazul Ovidiu Miculescu - ANI.

Publicitate

Subiectul a fost discutat după ce mai multe ONG-uri, dar şi sindicate şi salariaţi ai Radioului public, au cerut comisiilor o şedinţă pe această temă, după ce instanţa a stabilit, într-un proces intentat de ANI, incompatibilitatea şeful radioului public.

Un verdict a fost însă amânat. De ce?

"Având în vedere că este o chestiune de interpretare juridică a poziţiilor ambelor părţi (ONG-uri şi salariaţi, pe de o parte şi Preşedintele Radioului, de cealaltă), este nevoie de lămuriri suplimentare", a declarat pentru Paginademedia.ro Lucian Romaşcanu, preşedintele Comisiei de Cultură şi Mass-media din Senat.

La sfârşitul lunii februarie, 11 ONG-uri şi zeci de jurnalişti din radio au semnat o scrisoare publică adresată conducerii Senatului şi Camerei Deputaţilor în legătură cu situaţia de incompatibilitate a şefului radioului public, Ovidiu Miculescu.

„Considerăm, în acest context, că este momentul ca Parlamentul să îşi exercite rolul de control, analizând efectele juridice ale acestei situaţii şi adoptând măsurile care se impun pentru restabilirea legalităţii”, se arată în scrisoarea adresată de organizaţii Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Reamintim că Ovidiu Miculescu a fost declarat incompatibil in 2013 deoarece ocupase, simultan, funcţia de membru în CA al SRR şi cea de şef în cadrul Societatii Nationale de Radiocomunicatii (SNR). După patru ani de proces, şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat decizia ANI. Însă, nicio reacţie din partea şefului radioului public.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mm Mm
    Pentru ca e pilos pesedist. Cum de ce? nu mai scapam veci de indivizii atia cu ceafa groasa.

Trimite un comentariu

sus