Skip to main content

Discovery şi Eurosport vor parteneriate pentru Jocurile Olimpice pe zona de mobile

 
Jocurile Olimpice - Sursa foto: AdWeek
Jocurile Olimpice - Sursa foto: AdWeek

Discovery Communications şi Eurosport, care deţin drepturile pentru Jocurile Olimpice din perioada 2018 - 2024, anunţă că au in plan sa retransmita Jocurile Olimpice din 2018 si 2020 si pe zona de mobile.

Publicitate

Reprezentanţii companiei au anunţat recent la Mobile World Congress, desfăşurat la Barcelona, că au intenţia să încheie un parteneriat pentru Jocurile Olimpice, cu operatori din zona de mobile „care vor dori să transmită fiecare moment al competiţiei, dobândind astfel statutul de „Official Mobile Broadcaster” al Jocurilor Olimpice”.

În ce va consta statutul de „Official Mobile Broadcaster”? Discovery şi Eurosport vor avea în cadrul acestui parteneriat „un canal dedicat care va transmite neîntrerupt cele mai bune momente ale Jocurilor Olimpice, atât în timp real, cât şi prin intermediul celor mai recente ştiri”.

„În plus, serviciul va oferi conţinut la cerere în exclusivitate şi posibilitatea de a-l valorifica prin intermediul reţelelor de socializare. Toate acestea vor fi disponibile înaintea, în timpul şi după Jocurile Olimpice”, anunţă reprezentanţii companiei.

Jean-Briac Perrette, Preşedinte şi CEO, Discovery Networks International, a declarat: „De peste 30 de ani, Discovery colaborează cu cei mai buni parteneri pentru a oferi conţinut video premium fiecărui consumator, pe orice platformă. Sportul este deosebit de puternic în mediul mobil, aşa cum o demonstrează creşterea înregistrată de serviciul nostru de streaming online, Eurosport Player. Suntem încântaţi să încheiem noi parteneriate cu operatori mobili prin care să facem Jocurile Olimpice mai accesibile şi mai captivante pentru un public care preferă experienţele pe mobil”.

Reamintim că Eurosport şi Discovery au achiziţionat drepturile pentru Jocurile Olimpice de vară şi de iarnă din perioada 2018 - 2024, pentru 50 de teritorii din Europa, inclusiv România.

Drepturile de difuzare au fost achiziţionate într-o tranzacţie-record de peste 1,3 miliarde de euro.

Pentru România, Eursport poartă discuţii pentru a sublicenţia parte din drepturi, care până anul trecut au fost în exclusivitate la TVR.

Întrebată în ce stadiu sunt discuţiile dintre Discovery şi televiziunile din România, Victoria Davies, VP, Country Manager Discovery Networks CEE, a declarat recent pentru Paginademedia.ro:

„Romanii vor putea urmari Jocurile Olimpice 2018-2024 prin intermediul mai multor platforme TV si digitale, inclusiv pe Eurosport 1 & Eurosport 2 si integral pe Eurosport Player. In Romania, la fel ca in toate celelalte piete, purtam discutii ample despre posibile parteneriate, atat in zona de free-to-air cat si in cea de pay-TV, cu toti cei interesati de drepturile pentru Jocurile Olimpice. Dorinta nostra este sa oferim acces la Jocurile Olimpice cat mai multor oameni, pe mai multe platforme ca niciodata. Mai multe detalii vor fi disponibile in apropierea Jocurilor Olimpice.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Iuli Iuli
    Audiente Vocea Jr. vs iUMOR?

Trimite un comentariu

sus