Skip to main content

VIDEO. Vocea României+X Factor=Eurovision. Doi foşti concurenţi de talent-show-uri vor merge la Eurovision 2017 la Kiev

 
Sursa forto: TVR
Sursa forto: TVR

Vocea României şi X Factor au dat candidaţii la Eurovision. Ilinca feat. Alex Florea au câştigat Selecţia Naţională Eurovision 2017 şi vor reprezenta România la Kiev cu piesa „Yodel It”.

Publicitate

Ilinca a fost concurentă la Vocea României 2014, în echipa Loredanei. Alex Florea a fost concurent la X Factor în 2014, iar un an mai târziu a concurat la Vocea României.

Piesa câştigătoare a primit 10.377 de voturi de la public, în timpul celor 60 de minute alocate televotingului la Selecţia Naţională Eurovision. Cei 10 finalişti ai Selecţiei Naţionale Eurovision au primit, în total, 31.694 de voturi.

Câştigătorii Eurovision România 2017 au primit şi un cec de 5.000 de euro. Cu această sumă cei doi vor pregăti reprezentaţia de la finala internaţională.

„Mulţumim TVR pentru tot suportul pe care ni l-a oferit până acum. Avem ocazia să continuăm acest vis frumos cu ajutorul Televiziunii Române. Le mulţumim telespectatorilor care ne-au votat şi sperăm să-i facem mândri. La Kiev îi vom reprezenta pe toţi cei care au fost în această seară în finala Eurovision”, au spus Ilinca şi Alex Florea, câştigătorii Eurovision România.

Mihai Trăistariu, care a mai reprezentat România la Eurovision, a ieşit pe locul al doilea, cu piesa "I Won't Surrender", primind 5.201 voturi de la telespectatori. Pe locul al treilea s-a clasat trupa Instinct, cu melodia "Petale", cu 3.063 de voturi.

Iuliana Marciuc, producător general Eurovision România, a declarat:

„Sunt sigură că cei doi tineri ne vor reprezenta frumos la Kiev şi vom yodeli împreună în această familie a Eurovision. Urmează pentru noi o perioadă încărcată în care vom pregăti spectacolul de la Kiev. Sunt foarte mulţumită de întreaga organizare, dar şi pentru că studioul TVR a fost o sală plină de emoţie şi bucurie - cred că acesta este cel mai important lucru."

Cine sunt cei care vor reprezenta România la Eurovision 2017:

  • Ilinca provine dintr-o familie de muzicieni şi studiază muzica de la 7 ani. A participat la festivaluri prin ţară şi treptat au apărut şi rezultatele. La 14 ani a concurat la X Factor, ca membră a unei trupe de patru fete, ajungând până în galele live. La 16 ani trece prin experienţa Vocea României, ajungând până în semifinale alături de Loredana. Apoi a participat alături de antrenoarea ei în turneul naţional şi a colaborat cu mai multe instituţii de cultură din ţară: Filarmonica Iaşi, Opera Română Cluj, Teatrul Dramatic Braşov.
  • Alex Florea a început să cânte de la vârsta de 16 ani. Mihai Trăistariu l-a îndreptat atunci către o şcoală de muzică şi apoi către festivaluri. În prezent, Alex este masterand al Facultăţii de Arte, Secţia Teatru a Universităţii Ovidius Constanţa. A încercat cu fratele său la X Factor în 2014, dar au fost rivali, iar în 2015 a cunoscut succesul şi la Vocea României.

Melodia pe care Ilinca şi Alex Florea o vor cânta la Eurovision 2017, la Kiev

Ilinca la audiţiile Vocea României:

Alex Florea la X Factor

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Agatha Agatha
    Versurile piesei sunt scrise de Alexa Niculae care prezinta rubrica Vocea Poporului de la Cronica Carcotasilor iar muzica de Mihai Alexandru! Sa le tinem si lor pumnii!
  • Livia Pila Livia Pila
    Anunt cu iz penal al tvr: http://www.tvr.ro/televiziunea-romana-cauta-profesionisti-pentru-ocuparea-urmatoarelor-posturi_19044.html#view. Adica scot 5 posturi de editor inagine si unul de producator general la sport. In acelasi anunt avem numai specificatiile postului de editor de imagine si nu cele ale producatorului general al stirilor sportive. Sa fie postul pregatit pentru chiotea? Pentru ca din anunt reiese ca deja postul este dat.
  • an an
    @Cristi...din cei cu Yodeleiuhuhuhu erau doar aceia 10.000 si ceva, caci se putea vota doar odata de la un nr... au trisat cei de la tvr cu masina!!!
  • mad79 mad79
    Vazand comentariile de aici,iti dai seama cat de mici pot fi oamenii!!!
  • anonim anonim
    astia oricum prin pilele care le-au avut au castigat
  • anonim anonim
    mda lasa ca am sa vad eu ce fac astia la eurovision
  • Carmen Carmen
    Chiar nu stiu de ce mai insistam sa participam la acest concurs
  • Expertul, Expertul,
    @iuli, ProTV este sapte din sapte lider in Prime Time si pe Whole Day, cu mici exceptii! Antena castiga duminica, lunea si martea, pe anumite intervale orare din Prime Time, Dar StirileProTV au audienta dubla sau chiar tripla, fata de observator, astfel ProTV se mentine lider in Prime Time. Uite cine danseaza va fi pe locul doi, pe comercial, trei pe national si urban, dar nu cred ca e chiar asa de slab sa fie batut de a3 si romaniatv.
  • Cristi Cristi
    @Vlad: Eu nu mă cert cu nimeni, nici măcar nu îți era adresat mesajul. N-am făcut altceva decât să-mi spun o părere la care tu ai reacționat imediat. Dacă-ți place iolăiala și engleza de baltă, e fix problema ta. În plus, chiar știu să accept un rezultat, pentru că, așa cum spuneam, știu foarte bine ce gusturi au românii și nici nu mă așteptam c-o să iasă altcineva. Îmi aduc aminte cum intrase tipul ăla care câștigase mașina aseară în direct și fusese întrebat cine a câștigat concursul de anul acesta. Omul rămăsese fără cuvinte, tot repeta că cifra 2, cifra 2, ăia cu “Yodeleiuhuhuhu”. Cam ăștia-s votanții. Acum e rândul tău să accepți că mai sunt și oameni cu ceva ureche și cultură, care se află de partea opusă și apreciază cu totul altceva.
  • Mihail Mihail
    Nu stiu de ce prevad doar un sezon la Dansez... S-a cam dus timpul acestui format. Mai bine Tumble...
  • Iuli Iuli
    Deci Antena 1 ramane lider 3 zile din 7, iar ProTV 4. Daca Antena aduce ceva nou in locul Te cunosc, sigur aveau sanse sa fie 4 din 7. Diseara Uite cine danseaza o sa fie batut si de Kosem si RomaniaTv/Antena3. Degeaba promoveaza emisiunea pe toate emisiunile postului, tot nu vor avea audienta buna
  • Expertul, Expertul,
    @Allex, Eu am atras atentia unor oameni din management ca este o mare greseala aceasta programare. Estimez ca pe comercial, Uite cine danseaza va obtine in jur de 20% share, in timp ce chefi la cutite va obtine in jur de 30% share.
  • alex alex
    Antena 1 a fost lider de audienţa cu premiera show-ului iUmor (11.8% rating şi 25.1% cota de piaţă) şi Filmul artistic „Role Models” – total 8.9% rating şi 21.65% share, iar locul secund a fost ocupat de PRO TV cu Vocea României Junior (8.6% rating şi 18.2% share) şi filmul artistic „Misiune Imposibilă” – total 7.15% rating 19.4% share.
  • Allex Allex
    Mda. Expert, sa vezi ce va fi deseara .
  • Expertul, Expertul,
    Chiar nu m-am asteptat la asemenea diferenta! Iumor 25% share VS Vocea Junior 18% share, pe comercial.

Trimite un comentariu

sus