Skip to main content

Mircea Badea anunţă că a făcut plângere penală în cazul falsei alarme de pe Biziday. Ce răspunde Moise Guran

 
Mircea Badea anunţă că a făcut plângere penală în cazul falsei alarme de pe Biziday. Ce răspunde Moise Guran

Mircea Badea spune pe blog că a trimis la Ministerul Public, prin e-mail, o plângere penală după ce aplicaţia Biziday a lui Moise Guran a trimis vineri scrie o falsă alertă ce anunţa un cutremur de 10 grade.

Publicitate

De ce plângere penală pe e-mail? „Exista acest model de succes al sesizarii procurorilor prin mail, brevetat de Sebastian Ghita in cazul Realitatea”, a explicat realizatorul emisiunii În gura presei de la Antena 3.

Ce spune Mircea Badea în mesajul trimis pe adresa Ministerului Public: „A aparut astfel un sentiment de panica teribila la foarte multi cetateni care au primit aceasta informatie falsa. Prin intensitatea sentimentului de panica si prin dimensiunea raspandirii acestuia consider ca ne aflam in prezenta unui pericol pentru ordinea publica.”

Badea a ataşat acestui text şi o serie de mesaje postate de utilizatori care povesteau momentele de panică prin care au trecut când au primit alerta de cutremur. Mesajele sunt semnate de fosta jurnalistă Oana Dobre Dimofte şi de realizatorul radio Ciprian Muntele, care au povestit cum au fugit din apartamente după ce au văzut alerta de cutremur.

În replică, Moise Guran a spus că urmează să facă şi el o plângere penală în cazul trimiterii falsei alerte de cutremur. „Procurorii vor incepe bineinteles o urmarire penala in rem, pentru a determina daca cineva a incercat sa puna in pericol securitatea publica”, a spus Guran.

Guran ataşează în mesajul său postat pe Facebook şi un articol din noul Cod Penal privind securitatea naţională: „Comunicarea de informaţii false Comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.”

Răspunsul lui Moise Guran, în continuare:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • sgiu sgiu
    hoțu strigă hoții nu domnu badea.Zât!
  • Sorin Rădulescu Sorin Rădulescu
    De Badea nu am de zis nimic. Doar vreau să îmi exprim compătimire și compasiunea pentru sarmana Carmen Bruma.
  • Iulian Iulian
    Ce să înțelegem de aici ?:))) *** avea instalată aplicația lui Moise ?? Singurul loc unde primești știri reale nu false ?? Culmea ironiei :))))
  • Mm Mm
    Oricum nu va reactiona nimeni. Totusi, cum e sa iti faca unii plangeri asa, doar ca sa fie? Nu e bine? Asta e, ghinion!
  • Horea Horea
    Urat isi mai termina cariera pacaliciul asta de Badea.
  • Mamutul Radioactiv Mamutul Radioactiv
    Badea e slab de tot. Guran ar trebui anchetat pentru complicitate la abuz in serviciu pentru ca i-a fost atribuit in mod nelegal, fata licitatie, serviciul de distributie a alertelor de la Institutul de Fizica a Pamantului.
  • Mircea Radu Mircea Radu
    In *** vor veni sa il ridice pe Mircea Radu Badea ? Sau il vor seda inainte ?
    Individul crede ca e mare mistocar dar in realitate e de domeniul psihiatriei ce face el . L-a lasat neuronul de tot .

    Ia niste hashtaguri sa le tot duci ....

    #FailBadea #Varan #Sclavie #Cipru #Dunarea #Rahova #Jilava #Propavaduitori #Motociclisti #10Ani #PublicitateInScadere #RecuperareANAF #ManelistTV #Coca3 #Latrine #ToaletePublice3 #Emisiunipentrupensionari #TVfaraPublicComercialA3 #Manipoulare #Dume #BuzduganBadeaAceeasiMizerie #OresteAveaDreptate #MileBadea #60deMilioanedeEuro

Trimite un comentariu

sus