Skip to main content

Romania TV a scapat de o sanctiune de la CNA. Membrii nu s-au inteles la amenda

 
Romania TV a scapat de o sanctiune de la CNA. Membrii nu s-au inteles la amenda

Romania TV a scapat de o amenda de la CNA. Consiliul nu a reusit nici in a patra sedinta sa cada de acord asupra unei sanctiuni pentru postul Romania TV.

Publicitate

CNA primise o serie de reclamatii pentru patru emisiuni difuzate de postul de stiri in luna ianuarie. Intr-una din emisiuni s-au facut acuzatii ca mai multi jurnalisti, printre care Roxana Dascălu, fost jurnalist Reuters, sau Sabina Fati, de la România Liberă, ar fi spioni platiti din strainatate sa denigreze Romania. În celelalte trei s-a discutat despre DNA si Laura Codruta Kovesi.

Membrii prezenţi în şedinţă (nouă) au avut de ales între două propuneri:

  • 70.000 de lei, propunerea lui Florin Gabrea, membru CNA, şi votată de Florin Gabrea, Valentin Jucan si Dorina Rusu.
  • 20.000 de lei, propunerea lui Radu Herjeu, membru CNA, votată de Orsolya Eva Borsos, Viorel Vasile Buda, Radu Herjeu si Gabriel Tufeanu.
Doi dintre membrii au refuzat să voteze vreuna dintre amenzi: Monica Gubernat, care într-o altă şedinţă a propus 15.000 amendă, si Radu Calin Cristea.

In sedinta CNA de azi sunt prezenti noua membri: Florin Gabrea, Valentin Jucan, Orsolya Eva Borsos, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu si Radu Calin Cristea.

Au lipsit: Rasvan Popescu, care si-a depus cerere de concediu, si Laura Georgescu, care, potrivit informatiilor Paginademedia.ro, a fost prezenta in institutie, dar nu a venit in sala de Consiliul.

  • Subiectul a fost pe ordinea de zi a Consiliului inca din sedinta din data de 21 februarie. La momentul repectiv au fost trei propuneri de sanctionare cu amenda a postului Romania TV: Valentin Jucan - 100.000 de lei, Florin Gabrea - 70.000 de lei si Monica Gubernat - 15.000 de lei.

Dupa primul tur de vot propunerea lui Jucan a primit cele mai putine voturi, astfel ca au ramas doar propunerile facute de Florin Gabrea si Monica Gubernat. Nici acestea nu au primit insa voturile necesare, astfel ca s-a hotarat reluarea votului pentru urmatoarea sedinta.

  • In sedinta din 23 februarie situatia s-a repetat. Cele doua propuneri nu au primit numarul minim de sase voturi, nu a existat nicio propunere intermediara, astfel ca s-a decis rediscutarea sesizarilor in urmatoarea sedinta, cea din 28 februarie.
  • In sedinta din 28 februarie au fost rediscutate sesizarile si au fost supuse din nou la vot cele doua propuneri, dar si o a treia propunere de 20.000 de lei, facuta de Radu Herjeu. Dupa trei tururi de vot, niciuna din cele trei propuneri nu a intrunit numarul necesar de voturi, astfel ca s-a decis reluarea votului in sedinta de azi.

In sedinta de astazi s-a reluat votul, fara nicio sansa de reusita insa. Niciuna din cele doua propuneri nu au primit nici de aceasta data cele sase voturi necesare, astfel ca o sanctiune pentru aceste reclamatii s-a prescris.

Despre ce emisiuni este vorba?

Emisiunea Editie de seara din data de 05 ianuarie, în cadrul căreia, potrivit raportului de monitorizare intocmit de departamentul monitorizare al CNA, s-au facut afirmatia ca mai multe persoane, majoritatea jurnalisti sau fosti jurnalisti sunt spioni platiti din strainatate ca sa denigreze tara. In ciuda acuzaţiilor, moderatorul emisiunii, Victor Ciutacu, nu a cerut nicio dovadă şi nu a încercat să le contacteze, pentru a le cere un punct de vedere, se arată în raportul de monitorizare al CNA. Printre persoanele la care se facea referire era Roxana Dascălu, fost jurnalist Reuters sau Sabina Fati, jurnalist România Liberă.

Emisiunea Editie de seara din data de 12 ianuarie, in care persoanele prezente au facut acuzaţii nesusţinute de argumente, care au pus sub semnul întrebării “probitatea morală şi profesională a conducerii DNA, a procurorului şef direcţie şi a procurorilor şefi adjuncţi. În cursul emisiunii, moderatorul s-a complăcut în postura de susţinător al acestor acuzaţii”, se arata in sesizarea trimisa de DNA, potrivit raportului de monitorizare.

Emisiunea Romania la raport din data de 13 ianuarie, in care a fost prezentat un clip in care portarul unui imobil, presupus a fi cel in care locuieste Laura Codruta Kovesi, a spus, printre altele, ca aceasta “arata ca un barbat” imbracata in pantaloni, se arata in raportul CNA.

Editie de seara din data de 26 ianuarie, in care fostul ministru al Apararii Corneliu Dobritoiu a afirmat, potrivit raportului de monitorizare, ca a fost amenintat de Laura Codruta Kovesi. In sesizarea trimisa CNA, aceasta a declarat ca acea convorbire despre care a vorbit Dobritoiu “nu a existat, cei doi nediscutand niciodata, in nicio imprejurare”.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • sgiu sgiu
    Alta intrebare
  • Cineva Cineva
    Stai sa inteleg, deci aproape toti vor sa dea o amenda, insa nu s-au convenit cat sa fie amenda, asa ca mai bine nu mai dau nicio amenda... pe bune?...
  • Adrian Adrian
    nu am crezut ca exita putori nesimtite mai mari ca in parlament ,dar m-am inselat.....exista la CNA
  • Titel Titel
    Acest consiliu are vre-un regulament de functionare, prezenta, ca observ ca se platesc aiurea niste bani trantorilor.
  • sgiu sgiu
    +++
  • Dygi Becaly Dygi Becaly
    Doamne ma rog la tine ,sa vina ziua cand o sa vad descinderi DNA la CNA. Mi-ar placea sa vina ziua cand cei ce isi bat joc de noi, si nu tin cont de reclamatiile facute de cetateni ,sa raspunda penal pentru arogantele lor. Oare cat timp o sa mai fim luati de prosti. Cat de Nociv poate sa fie pentru tara noastra draga, PSD-ul....
  • Adi Adi
    Asa ceva este unic pe planeta pamant! Cu amenzile mari nu sunt de acord unii. Cu cele mici, altii. Si atunci nu mai dam nicio amenda! Daca DNA a anchetat membrii guvernului pentru o ordonanta, de ce nu ar intra putin si la CNA?
  • Ionut Ionut
    ***
  • Doru Semaforu Doru Semaforu
    Acest lucru chiar reprezita esecul democratiei: o calamitate de televiziune sa nu isi ia sanctiunea pe care o merita pentru ca nu s-au inteles membrii cna cat sa fie amenda. Daca intr-adevar merita sanctiune acel post, acordati-o si gata. Ce mai conteaza daca e 100 000 sau 70 000. Dati-i 70 000 daca unii trag aiurea din dverse interese ca amenda sa fie cat mai mica si inchiati problema. Dar dati o sanctiune. O rusine acest CNA.
  • Cosmin Cosmin
    Sa ne mai miram? Nesimtire.

Trimite un comentariu

sus