Skip to main content

The Independent va avea un departament exclusiv pentru demascarea ştirilor false

 
foto: mediatel.co.uk
foto: mediatel.co.uk

Cinci jurnalişti de la The Independent vor demasca ştiri false. Publicaţia britanică îşi face departament special creat pentru devoalarea informaţiilor neadevărate. Departamentul va avea cinci oameni, care vor avea sarcina de a dezvălui informaţii false, cu precădere din zona politică, potrivit Digiday.com.

Publicitate

Publicaţia, care a trecut în format exclusiv digital anul trecut, după ce vânzările ziarelor printate au scăzut dramatic, va publica toate articolele şi videoclipurile create de acest departament sub denumirea “In Fact” (de fapt).

Echipa dedicată acestei sarcini va începe treaba începând cu luna aprilie, iar articolele vor fi publicate sub formă de ştiri standard, teste, scurte intervenţii de corectare, dar şi sub formă de explicaţii pe larg, potrivit sursei citate.

Jurnaliştii detaşaţi pentru această sarcină vor monitoriza ştirile cu ajutorul unor companii de monitorizare precum Chartbeat (n.r. companie americană care monitorizează spaţiul web) şi Brandwatch (companie britanică de monitorizare a reţelelor sociale).

Materialele vor fi publicate pe platforma publicaţiei britanice, alături de ştirile obişnuite, fiind marcate corespunzător, dar şi pe platforme de socializare create special pentru acestea, potrivit Digiday.

“‘In Fact’ este mai mult o dovadă de moralitate nu o practică. The Independent a menţionat întotdeauna toate infromaţiile existente pe un subiect, dar să livrăm asta şi să avem o secţiune dedicată pentru asta este acum cheia”, a spus Zach Leonard, director general al platformei digitale The Independent.

Cititorii vor fi încurajaţi să se implice prin secţiunea de comentarii a publicaţiei şi pe reţelele de socializare ale acesteia.

“Facem apel la cititorii noştri şi la cei care ne urmăresc de pe reţelel sociale să ne dea o mână de ajutor în acest demers şi să ne semnaleze orice abuz asupra adevărului pe care îl sesizează. The Independent se va concentra în principal pe evenimentele care se desfăşoară în Siria, pe informaţii despre Donald Trump şi despre Brexit”, a spus Christian Broughton, editor The Independent, citat de Digiday

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus