Skip to main content

Tolo.ro, reacţie în scandalul Excelsior - DoR: câtă vreme mesajele nu sunt extremiste sau discriminatorii, conţinutul nu e treaba administraţiei

 
Tolo.ro, reacţie în scandalul Excelsior - DoR: câtă vreme mesajele nu sunt extremiste sau discriminatorii, conţinutul nu e treaba administraţiei

„Câtă vreme mesajele nu sunt extremiste sau discriminatorii, conţinutul a ceea ce se petrece într-un spaţiu cultural nu e treaba administraţiei”, e de părere jurnalistul Cătălin Tolontan, în contextul scandalului Excelsior - DoR.

Publicitate

Concret, reprezentanţii instituţiei de cultură au interzis jurnaliştilor Decât o Revistă să difuzeze un scurt film cu imagini de la proteste. Clipul era parte a unui eveniment mai amplu pe care DoR ar fi trebuit să-l organizeze joi seara la Teatrul Excelsior.

Jurnaliştii au refuzat însă să accepte să se cenzureze, aşa că au anulat evenimentul, de la Teatrul Excelsior, instituţie finanţată de Primăria Capitalei.

Tolontan: „În primul rând, Primăria nu deţine imobile, fie ele teatre, stadioane sau spitale. Ea doar le are în grijă! Ceea ce e o diferenţă enormă. Nu Primăria e proprietara, ci Municipiul Bucureşti. Cetăţenii mai direct spus.”

„În al doilea rând, câtă vreme mesajele nu sunt extremiste sau discriminatorii, conţinutul a ceea ce se petrece într-un spaţiu cultural nu e treaba administraţiei.”, mai spune Tolontan.

Jurnalistul aminteşte la rândul său de cele două evenimente politice care s-au desfăşurat anul trecut la acelaşi Teatru Excelsior, care spune că doreşte să rămână neutră faţă de zona politică: lansarea listei pentru alegerile Parlamentare, respectiv, depunerea jurământului consilierilor generali ai Capitalei.

Redăm aici clipul care a dus la oprirea evenimentului DoR:

„Îndrăgostită de propria imagine, folosind atât solidele rute de PR ale lui Sorin Oprescu, dar şi un alt aparat nou-nouţ de propagandă, Gabriela Firea îşi trădează instinctele nedemocratice prin episodul ”Excelsior”. (...) Grav nu e doar că primarul Firea o face, ci că nu realizează ce face”, mai remarcă jurnalistul GSP.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus