Skip to main content

FOTO. Unul dintre cei mai apreciaţi fizicieni ai lumii, primul invitat al lui Cătălin Ştefănescu, în noul sezon Garantat 100%

 
FOTO. Unul dintre cei mai apreciaţi fizicieni ai lumii, primul invitat al lui Cătălin Ştefănescu, în noul sezon Garantat 100%

Cătălin Ştefănescu începe un nou sezon Garantat 100%. Primul invitat din acest sezon este fizicianul de origine română Albert-Laszlo Barabasi, unul dintre cei mai apreciaţi oameni de ştiinţă ai lumii, expert în teoria reţelelor (din natură, sociale, tehnologice, etc.).

Publicitate

Cătălin Ştefănescu:

„Duminică, la Garantat 100%, avem invitat un personaj fabulos! Albert-Laszlo Barabasi va vorbi despre teoria reţelelor, despre cum funcţionează aceasta în orice teritoriu: de la actorii de la Hollywood până la medicina viitorului, de la Internet până la serviciile de informaţii şi lupta împotriva terorismului.”

La finalul ediţiei va cânta trupa indie-alternative Stema.

Prima ediţie Garantat 100% din noul sezon va fi duminică, de la ora 22.00, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR +.

Albert Laszlo este născut în România. Are cetăţenie maghiară şi americană.

Cartea de vizită a lui Albert-Laszlo Barabasi:

  • Albert-Laszlo Barabasi s-a născut în România, pe 30 martie 1967.
  • Şi-a început studiile universitare la Institutul de la Măgurele.
  • A fost expulzat din România în anul 1989 şi şi-a continuat studiile la Budapesta. De acolo a emigrat în Statele Unite, unde şi-a cmpletat studiile doctorale în fizică la Boston, apoi a lucrat un an la Corporaţia hardware IBM.
  • A continuat ca profesor la Universitatea Notre Dame, unde a devenit interesat de reţele, deşi prima întâlnire cu acestea a fost la IBM.
  • În perioada de profesorat la Notre Dame a reuşit să publice prima lucrare, după aproape 5 ani de încercări.
  • Din 1998 se concentrează pe reţele. De 8 ani este la Boston, unde are un post la Harvard Medical School şi unde şi locuieşte de 7 ani. Tot în Boston, lucrează şi la Center for Network Science at Northeastern University. În ultimii ani, călătoreşte între Boston şi Budapesta.
  • Lucrările sale despre reţelele complexe au fost prezentate pe larg de cele mai prestigioase publicaţii şi instituţii media din lume, de la Nature, Science sau The New York Times, până la BBC sau CNN.

Galerie foto

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus