Skip to main content

VIDEO. Adobe lucrează la un nou tip de publicitate: reclama în Realitatea Virtuală

 
foto: gadgetlab.ro
foto: gadgetlab.ro

Adobe, companie care activează în domeniul software, face primii paşi spre crearea reclamei pentru Realitatea Virtuală. Compania lucrează la bannere şi anunţuri video pe care să le plaseze în peisaje digitale, redate prin intermediul ochelarilor VR, scrie AdAge.com. Anunţul a fost făcut de Adobe la o conferinţă care a avut loc miercuri în Las Vegas.

Publicitate

"VR este încă un canal unde putem face plasare de anunţuri şi să sprijinim crearea de conţinut. Sunt locuri naturale pentru anunţurile care urmează să fie plasate în Realitatea Virtuală.

Nivelul şi natura simplificată a acestui proiect este partea interesantă a ceea ce vrem să facem", a declarat Steve Hammond, reprezentant Adobe.

Potrivit AdAge, Adobe lucrează la câteva oferte pentru branduri şi creatori de programe de Realitate Virtuală pentru a dovedi că conceptul funcţionează, oferind şi exemple în acest sens.

De exemplu, poţi simula o plimbare virtuală prin Las Vegas, iar panourile din jurul tău vor reda anunţuri publicitare inserate personalizat, ori se pot plasa diverse personaje lângă scaunul tău, în timp ce redai virtual o vizită la cinema, se arată în sursa citată.

"Nu vrei ca publicitatea să fie în faţa ta. Vrei să fie în mediul înconjurător", a spus Steve Hammond.

Realitatea Virtuală este văzută ca pe o cale profitabilă, pe măsură ce din ce mai multe companii dezvoltă produse de software, acestea atrăgând tot mai mult conţinut în zona de online.

Cu toate acestea, evoluţia nu este la fel de rapidă pentru unele companii, astfel că există îndoieli cu privire la interesul consumatorului pe termen lung pentru această tehnologie, scrie Adage.

Adobe gestionează campanii publicitare pentru branduri în întreaga piaţă digitală - pe feed-urile din social media, site-uri web, etc., şi îşi propune să adauge şi Realitatea Virtuală la această listă. Gigantul tehnologic crede că poate ajuta la stimularea creşterii de conţinut VR, oferind creatorilor o cale mai uşoară de a genera bani din munca lor, potivit sursei citate.

VIDEO. Exemplul prezentat de Adobe la conferinţa de miercuri, din Las Vegas. (n.r. reclamele sunt plasate pe două camioane care trec la minutul 0.08, pe stradă)

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus