Skip to main content

VIDEO. Aplicaţie pentru diaspora: posturi TV, radio şi ziare, pentru românii din afară. Ce pot vedea, auzi şi citi?

 

VIDEO. Posturi TV din România, dar şi canale de radio şi ziare vor putea fi urmărite de românii din diaspora printr-o aplicaţie dedicată. Ce pot vedea românii din diaspora, ce pot auzi şi ce pot citi, când se lansează şi cât costă aplicaţia, în continuare.

Publicitate

Aplicaţia se numeşte Ownzones şi a fost dezvoltată de compania omonimă special pentru românii din diaspora. Conţine o serie de posturi TV româneşti (printre care canalele de ştiri Realitatea TV, România TV şi B1 TV şi Antena International, canal care cuprinde emisiuni difuzate de posturile grupului Intact - Neatza cu Răzvan şi Dani, În gura presei), canale de radio, publicaţii tipărite, filme româneşti, dar şi întreaga colecţie Electrecord. Potrivit oficialilor companiei, sunt discuţii avansate cu televiziunea posturile publice Sunt discuţii şi cu alte posturi, precum Pro TV şi Digi 24.

"Practic, Ownzones va fi disponibilă oricui are acces la internet, din afara României. Este dedicată exclusiv diasporei. Pe teritoriul României, accesul va fi restricţionat", explică pentru Paginademedia.ro Constantin Lucescu, CEO Ownzones Europe. "Este o multimedia library, care conţine de la live TV la arhive cu muzică, content pentru copii, ziare, canale radio şi care va fi updatată permanent."

Ca model de business:

"Este un model share revenue. Furnizorilor de conţinut li se plăteşte un preţ minim pe abonat pe lună", precizează Lucescu.

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, preţul plătit furnizorilor, variază, în funcţie de conţinut, între 5 la 25 de cenţi/abonat.

În primă fază, aplicaţia va fi disponibilă pentru telefoanele cu Android şi IOS şi dispune de opţiunile Chrome Cast şi AirPlay: cu alte cuvinte, conţinutul de pe telefon se poarte viziona, printr-un click, pe televizoarele smart TV. Urmează varianta pentru desktop, Apple TV şi Android TV.

Aplicaţia este structurată pe câteva secţiuni principale: Posturi TV, Posturi radio, titluri din print, Filme româneşti

Posturi TV:

- Antena International (canal al Intact dedicat Diasporei, care cuprinde emisiuni de pe canalele grupului media. De ex. Neata cu Răzvan şi Dani - Antena 1, Acces Direct, Sinteza zilei şi În gura presei de la Antena 3, Star salvator dela Antena Stars etc)

- Kanal D

- National TV

- TVR

- B1 TV

- Realitatea TV

- România TV

- Travel Mix

- Bucureşti TV

- Rock TV

- Magic TV

- Kiss TV

- Etno TV

- Taraf TV

- Favorit TV

- Trinitas TV

- Hit Music Channel

Radio:

- Radio ZU

- Kiss FM

- Itsy Bitsy

- Magic FM

- Rock FM

- National FM

- Radio Trinitas

- Romantic FM

- Radio DOR

Publicaţii:

- Unica

- Elle

- Viva

- Libertatea

Filme româneşti:

- 170 de titluri produse până în 1997

- include filme precum seria BD - Brigada Diverse, seria Mărgelatu cu Florin Piersic etc

Data lansării: prima săptămână din mai

Preţul: 14,99 de dolari pe lună, în perioada de lansare.

Pe 6 mai, platforma va transmite live Gala Superkombat de la Madrid, iar luptătorul Cătălin Moroşanu va fi unul dintre endorcerii aplicaţiei. "Este un eveniment care atrage români din diaspora, de aceea am ales să îl asociem cu aplicaţia", a aexplicat Constantin Lucescu.

Planurile?

Constantin Lucescu:

"Ne propunem să ajungem, ca abonaţi, la 1% din diaspora. Ca ţintă: aproximativ 35.000 de abonaţi în cel mult doi ani. Potenţialul este de peste 100.000 de abonaţi"

VIDEO. Aplicaţia Ownzones, într-o variantă demo (care nu conţine încă toate posturile TV ce vor fi disponibile)

Cine este Ownzones?

A fost înfiinţată de Dan Goman, specialist în tehnologie OTT (distribuire de pachete de date prin internet prin reţele de telecomunicaţii), un român plecat în America de la 6 ani.

Are sediul central la Los Angeles şi birouri în Arizona şi România, iar printre partenerii şi clienţii săi, pentru care a dezvoltat soluţii de platforme de conţinut video, se numără Comcast, Magnolia Pictures, British Pathe, DirecTV, Scripps, Spectrum, Amazon, Hulu, Verizon, T-Mobile Binge On şi SonyVue

A dezvoltat pentru UPC o aplicaţie de conţinut video, unde au producţii Cătălin Botezatu, Ana Lesko, Adelina Pestriţu şi chef Siserman, după cum Paginademedia.ro a scris aici.

Deţine şi platforma video-on-demand ownzones.com

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dumitru Dumitru Dumitru Dumitru
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.iospoisson.diaspora
  • dani dani
    ***

    televiziune prin internet
  • Ciocos Ciocos
    Postirile alea care le oferiti se gasesc gratis im mediul online. Se ofera programe la care sunt gratis pe transponderii de la sateliti. Oricine are o antena si un reciver le poate capta. Oferiti si voi programele cu cel mai marr rating din romania. Vreo 110 minim.
  • y y
    Ati auzit de ***??!!
  • Daria41 Daria41
    :))) ce glumita faina. Lasind la o parte ca multi romanii din strainatate au DTH Digi sau Dolce, la banii astia ai abonament la cablul sau dth-urile locale cu canale tv hd si 4k superioare calitativ fata de oferta subtire de aici....( fara un canal tv de sport sau filme) ramine o glumita subtire.
  • rogojan razvan rogojan razvan
    E o prostie sa platesti sa vezi posturi pe Aplicatie cand poti foarte bine sa-ti iei un decodor hd de la digi si ai posturi la discretie + ca internetul pe aplicatie mai pica cand îţi este lumea mai dragă ca epinde de semnal etc si sa platesti 15 dolari pe luna e enorm de mult
  • catalin catalin
    o porcarie. ziarele se pot citi online... radiourile sunt de *** ( 50 de piese difzate de n ori pe zi ...agasant ) ... iar posturile tv sunt *** cu exceptia TVR. recomand celor ce au prin Romania neamuri ce au Telekom (fost Romtelecom ) sa isi instaleze pe telefon aplicatia TELEKOM TV . Pt asta trebuie autentificare ..care se face cu ajutorul Codului de abonat ce se poate obtine printr-o simpla inregistrare pe site-ul Telekom unde trebuie introdusa seria ultimei facturi . dupa ce s-a creat contul pe telekom my account se intra frumos pe aplicatia Telekom tv de pe telefon unde se face logarea. si ai la dispozitie peste 30 canale tv .
  • Ioan Iulian Mitroi Ioan Iulian Mitroi
    Inutil :) eu am așa : una bucată decodor digi satelit plus una bucată dolce TV de mai bine de zece ani :) în afara țări !! Ce naiba să facem noi cu platforma asta ?? La noi netul costa și e cu țârâita :) nu e ca-n România ,moca !!
  • Petrișor Obae Petrișor Obae
    @Mariana: Edițiile tipărite ale unor ziare și reviste se pot citi în aplicație în format digital, făcut după PDF-uri, exact în forma în care apar pe print.
  • Robert Robert
    Informatia este gresita. Nici un post Antena TV Group nu este distribuit prin aceasta platforma. Posturile apartinand Intact Media Group sunt disponibile doar prin platforma AntenaPlay.
  • mile mile
    aladin, doar protv ce are ceva interesant, restul din grup sunt de umplutura
  • Aladin Frișcă Aladin Frișcă
    Adica nu are posturile grupului Pro , doar canalele de umplutura gen Taraf , Antena3 , Trinitas .
    Si desigur vor bani pentru aceasta mizerie , uitand ca romanii din diaspora au ori abonamente DTH la Digi sau Dolce ori abonamente la servere IPTV la 5€/luna pentru toate canalele din Europa .
  • Mariana Mariana
    Se vor citi ziare pe aplicatie? Mai exista ziare???? Updatati-va nitel fratilor ca suntem in epoca netului :))) Ati ramas in urma cu evolutia.

Trimite un comentariu

sus