Skip to main content

BLOGOSFERA. Salarii, pensii şi consilieri fiscali, temele virale. Moise Guran în top, cu „Razboiul pensiilor abia incepe”

 
Moise Guran
Moise Guran

"Este posibilă naţionalizarea pensiilor private obligatorii, având în vedere faptul că în Constituţia României dreptul la proprietate este garantat?", se intreaba Moise Guran, in cea mai distribuita opinie publicata ieri in blogosfera.

Publicitate

Jurnalistul raspunde ca in mod normal "nu, nu este posibil", dar "în Ungaria a fost posibil, în Polonia a fost posibil, iar de când Curtea Constituţională a României a devenit mai mult o curte constituţională a PSD, mă tem de orice speţă ajunge acolo, căci fiecare decizie ne poate mutila Constituţia."

In schimb, Moise Guran atrage atentia asupra faptului ca guvernantii nu s-au referit la intreg continutul scrisorii cand au criticat fondul de pensii private NN.

Potrivit jurnalistului, in scrisoare au fost prezentate de fapt trei scenarii prin care Statul poate interveni asupra fondului privat obligatoriu de pensii:

  • "Nationalizarea sumelor acumulate pana acum in conturile viitorilor pensionari" (n.r scenariul care a produs situatia tensionata)
  • "Inghetarea valorii procentului din venitul brut aferent contributiei la fondul de pensii"
  • "Blocarea partiala sau integrala a virarii acestei contributii"

Cei care au criticat fondul de pensii NN in ultima vreme s-au referit doar la unul dintre scenarii insa, cel dintai prezentat mai sus, spune Guran.

Opinia publicata ieri pe blogul Biziday.ro a adunat aproape 8.500 de like-uri si share-uri, potrivit unei monitorizari Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Din material:

"In scrisoarea către asiguraţi, NN formulează aşa: 'Drepturile tale de participant la Pilonul II pot fi influentate de decizii politice precum inghetarea valorii procentului din venitul brut aferent contributiei la fondul de pensii, blocarea partiala sau integrala a virarii acestei contributii sau nationalizarea sumelor acumulate pana acum in conturile viitorilor pensionari'.

Este că pesediştii n-au suflat o vorbă despre îngheţarea valorii procentului, nici despre blocarea parţială a virării acestuia? De ce nu? Pentru că acest lucru s-a mai întâmplat în trecut sau pentru că n-a fost niciodată exclus pentru viitor?"

In topul celor mai distribuite si apreciate opinii publicate ieri pe bloguri au intrat Biziday.ro, Contributors.ro, Blogurile Adevarul si Petreanu.ro.

Mentiune importanta: Topul include, cumulat, numarul de like-uri si de share-uri.

Cele mai apreciate si distribuite opinii publicate ieri pe bloguri, potrivit unei monitorizari Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro:

1. Biziday.ro, “Războiul pensiilor abia începe. Şi este un război între generaţii…”

- 8.401 likes & shares

2. Contributors.ro, “Salarizarea personalului plătit din fonduri publice – un «marş de tramvai» numit dorinţă”, de Dragos Nicolae Pîslaru

- 4.768 likes & shares

3. Blogurile Adevarul, “O armată de 35.000 de consilieri fiscali pentru a controla votul românilor”, de Ion M. Ionita

- 864 likes & shares

4. Blogurile Adevarul, “Românii sunt foarte credincioşi, păcat că Dumnezeu nu îi prea ajută!”, de Mihai Copaceanu

- 734 likes & shares;

5. Petreanu.ro, “PSD pregăteşte Marea Jupuire (pe gospodărie)”

- 706 likes & shares.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Gheorghe Gheorghe
    Ăsta e jurnalist?Moise Guran e un Johanist declarat,ce ați vrea să spună? Păcat că e tânăr şi are o asemenea gândire!
  • Mihaela Mihaela
    Ce panica a stanit scrisoarea asta! Si ce de comentarii si cati analisti au aparut asa peste noapte!

Trimite un comentariu

sus