Skip to main content

Cât plăteşte TVR pentru difuzarea digitală a staţiei TVR Moldova

 
TVR Moldova
TVR Moldova

Postul TVR Moldova se va difuza peste Prut in sistem digital terestru. Cât plătete postul public pentru aceste servicii?

Publicitate



Societatea Romana de Televiziune (SRTV) va plati 91.679 de euro (inclusiv TVA) catre Intreprinderea de Stat "Radiocomunicatii" pentru difuzarea programului TV TVR Moldova in sistem digital terestru pe teritoriul Republicii Moldova, potrivit informatiilor publicate in Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

Contractul a fost atribuit in data de 7 martie catre firma din Chisinau, singura care poate furniza servicii de acest fel pe teritoriul Moldovei.

Programul TVR Moldova va fi difuzat in format digital MPEG-4SD DVB-T2 in sistemul digital terestru in cadrul unui multiplex digital implementat de Intreprinderea de Stat "Radiocomunicatii".



Datele de pe site-ul companiei din Republica Moldova arata ca "la 1 noiembrie 2016, Întreprinderea de Stat „Radiocomunicaţii” sub patronatul Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor a lansat în Republica Moldova primul multiplex digital, care oferă acoperire naţională pentru 15 posturi de televiziune.



Multiplexul acoperă peste la 80% din populaţie, iar la moment include 8 programe TV care vor emite în semnal digital terestru, în urma semnării contractelor cu Întreprinderea de Stat Radiocomunicaţii: TV Moldova1, Prime TV, TVR Moldova, Canal 2, Canal 3, Publica TV, N4, Accent TV.



Televiziunea digitală are ca plusuri recepţia în majoritatea zonelor ţării şi oferă o calitate net superioară a imaginii şi a sunetului faţă de televiziunea analogică.

Autor: Adrian Vasilache adrian.vasilachepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • tixx tixx
    La noi nu se vrea implementarea la nivel natioanal a inca un mux cu programe comerciale cablisti pluseaza in stanga si dreapta. Pai la cum merg cele ale tvr-ului de bine mai pun 20 de programe comerciale ,rezulta : pa cablu !
  • Dorin Dorin
    @Nicu: vedeti cate emitatoare si ce relief are Moldova si apoi comparati cu Romania. Costurile nu sunt aceleasi. Asta nu exclude niste costuri bagate aiurea de Radiocomul nostru.
  • Nicu Nicu
    Aproape 100 000 de euro pe an (s-a omis asta in articolul dvs) in Republica Moldova iar in Romania peste 25 de milioane de euro pe an pentru 9 canale.

    Subventionare mascata a Radiocomului.
  • Cyberblue Cyberblue
    Ce este realmente interesant la acestă știre este faptul că televiziunea digitală terestră în Moldova merge mult mai bine ca la noi, multiplexul incluzând atât canale publice cât și private. Probabil că la noi s-a dorit protejarea intereselor operatorilor de cablu și satelit.

Trimite un comentariu

sus