Skip to main content

Dan Andronic, patronul EVZ, urmărit penal. Pentru ce e acuzat

 
News.ro
News.ro

Dan Andronic, proprietarul publicaţiilor Evenimentul zilei şi Capital, a fost pus sub acuzare, având calitatea de suspect într-un dosar.

Publicitate

Andronic este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului. De ce?

În septembrie 2016, când a fost audiat în dosarul privind campania prezidenţială din 2009, a făcut declaraţii mincinoase despre banii încasaţi de firma sa pentru consulanţa politică acordată de el în campania electorale, acreditând ideea că persoanele inculpate în cauză nu au participat la săvârşirea faptelor de care sunt acuzate, notează agenţia News.ro, care citează procurori din Direcţia Naţională Anticorupţie.

Dan Andronic ar fi minţit anchetatorii despre semnificaţia sumelor de bani încasate de societatea D.A. Communication media SRL, la care era asociat, de la firmele administrate de inculpatul Giovanni-Mario Francesco, „încercând să acrediteze ideea că persoanele inculpate nu au participat la săvârşirea faptelor de care erau acuzate şi că sumele nu au nicio legătură cu consultanţa politică prestată de suspect în cadrul campaniei electorale”.

Dan Andronic a fost marţi la DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă acuzaţiile şi calitatea de suspect în acest dosar.

În dosarul privind campania prezidenţială din 2009 sunt acuzaţi Elena Udrea, Ioana Băsescu, fiica cea mare a preşedintelui Traian Băsescu, Gheorghe Nastasia, Victor Tarhon, Ioan Silviu Wagner, fost director general al Oil Terminal, şi omul de afaceri Giovanni Mario Francesco, fostul concubin al Ioanei Băsescu.

Rolul Elenei Udrea:

"Legătura dintre persoanele care obţineau banii pe cale nelegală şi prestatorii de servicii legate de campanie era realizată de inculpata Udrea Elena Gabriela.

Aceasta conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidaţi şi, din această poziţie, coordona atât achiziţiile de servicii de campanie, cât şi persoanele care au acţionat ca intermediari pentru plăţile realizate, astfel încât sumele de bani să ajungă la societăţile prestatoare.

Remiterea foloaselor infracţionale se realiza prin încheierea unor contracte fictive cu societăţi care prestau în realitate servicii în cadrul campaniei electorale, respectiv publicitate stradală, tipărire de afişe, reclame publicate în mass media, realizarea unor pagini de internet, monitorizarea presei, organizarea de spectacole şi prestarea de servicii de consultanţă", potrivit procurorilor DNA, citaţi de News.ro.

Ştirea completă. pe News.ro.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus