Skip to main content

După o idee semnată avocata lui Cioacă: La Antena 3 s-a analizat procesul lui Iisus. Şi s-au descoperit 30 de „vicii de procedură”

 
După o idee semnată avocata lui Cioacă: La Antena 3 s-a analizat procesul lui Iisus. Şi s-au descoperit 30 de „vicii de procedură”

Câţi arginţi a primit Iuda pentru a-l „denunţa” pe Iisus, tot atâtea vicii de procedură. La Antena 3 s-a analizat, la modul cel mai serios, condamnarea lui Iisus Hristos „din perspectiva juridică”. Cu burtierele de rigoare.

Publicitate
„30 de vicii de procedură în procesul lui Iisus”, a numărat analiza Antenei 3, făcută, desigur, şi cu specialişti: Maria Vasii, avocata lui Cristian Cioacă, ucigaşul Elodiei, preotul Ionuţ Mavrichi şi, prin Skype, Chris Terhş, preot greco-catolic stabilit în Statele Unite.

„Doamna Vasi a venit cu această idee pe care noi am îmbrăţişat-o”, a explicat Ana Maria Roman, realizatoarea emisiunii speciale, difuzate în a doua zi de Paşti.

„La început a fost denunţul. Denunţul făcut de Iuda”, explică Ana Maria Roman, ilustrând momentul cu secvenţe din filmul lui Franco Zeffirelli, Iisus din Nazareth, completate apoi de pasaje din Biblie.

Emisiunea cu procesul lui Iisus a fost urmărită, în medie, de 220.000 de persoane din întreaga ţară, din care 170.000 de persoane din mediul urban.

Printre „vicii”:

  • „Procesul nu a fost organizat potrivit procedurii clasice”,
  • „Decizia de a-l omorî a fost luată antrior pentru aspecte politice şi economice”,
  • „la arestare s-ar fi folosit o procedură care se aplica celor care erau acuzaţi de tâlhărie”,
  • „nu era permisă arestarea în timpul nopţii, judecata trebuie să se facă în timpul zilei”,
  • „vedem pe iuda cum vine cu cum gărzile să-l ia pe Iisus din grădina Ghetsimani, noaptea. Este o încălcare a legii”
  • „Iisus spune că au venit la el cu ciomege, asemenea unui tâlhar, acesta era un alt viciu de procedură, pentru că ei aveau nevoie, înainte să-l reţină, să-i comunice ce acuzaţii i se aduc. Este aceeaşi situaţie care se întâmplă şi în codul de astăzi din România”, explică Chris Terheş.
  • „Iisus Hristos a fost luat cu gărzile preoţilor, mascaţii din ziua de astăzi”, le explică realizatoarea TV telespectatorilor.
  • „L-au legat şi l-au adus în plină noapte la Anna. După legea romană, o persoană nu poate să fie judecată într-un loc închis. Sunt locuri anume desemnate. Judecata trebuia să se facă în timpul zilei.”

„Decizia de a-l omorî a fost luată antrior pentru aspecte politice şi economice”, a remarcat Maria Vasii, în analiza sa asupra procesului lui Iisus.

De ce economice? După ce Iisus intră în templu şi dărâmă tarabele, acestea fiind locul unde se făceau banii, un loc unde se procura putere economică, atunci Anna (mare preot iudeu, socrul lui Caiafa, preot-jduecător - n.r.) care stăpânea din spate aceste influenţe, frâiele economice, îl pune pe ginerele său să găsească această formă de a-l pune spre acuzare. O dată îl pune spre acuzare sub o pretinsă vină religioasă şi pentru că nu era suficientă blasfemia, convertesc acuzaţia într-una politică spunând că nu se supune Cezarului, pentru a-l antrena politic pe Pilat.”

GALERIE FOTO. Antena 3 şi condamnarea lui Iisus

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • LV DRGN LV DRGN
    Basescu e de vina si pentru asta nu?
  • sgiu sgiu
    acum chiar sunteți mai de...... decat rtv
  • geo geo
    La cât și cum o duce mintea pe fetița asta...ce îi putem cere...doar la A 3 se putea întâmpla așa ceva.

Trimite un comentariu

sus