Skip to main content

Nou producător general la TVR, în locul lui Cristian Zgabercea. Cine a fost numit

 
Nou producător general la TVR, în locul lui Cristian Zgabercea. Cine a fost numit
zgabercea cristian tvr

TVR are un nou producător general, care vine în locul lui Cristian Zgabercea. Noul producător general și-a intrat în atribuții de la 1 aprilie.

Publicitate

În locul lui Cristian Zgabercea a fost numită, temporar, Liana Săndulescu, urmând ca TVR să organizeze un concurs pentru această poziție.

Schimbarea vine în urma unei decizii definitive a instanței, în procesul dintre Cristian Zgabercea și TVR, care i-a dat câștig de cauză instituției publice.

Zgabercea s-a autotsuspendat din funcția de producător în primăvara lui 2015, pe fondul proceselor lui Nicușor Constantinescu, în care era implicat. La câteva luni, a încercat să revină în TVR, dar nu a fost primit. Zgabercea a contestat în instanță decizia, a avut câștig de cauză și a revenit în TVR în aprilie 2016. La începutul lunii martie, Curtea de Apel a acceptat acțiunea TVR, a schimbat sentința inițială și a dat câștig de cauză postului public.

Cine este noul producător general al TVR:

Liana Săndulescu a fost, până la această numire, producător TVR 2 și consilier al președintelui instituției, Irina Radu. Lucrează de 30 de ani în televiziune, la postul public.

A creat, în anii 90, când lucra la redacția copii, formatele Feriți-vă de măgăruș și Ba da, ba nu. La începutul anilor 2000, a produs emisiunea Seara bună, cu Cătălin Ștefănescu moderator.

De aproape zece ani, este și producătorul emisiunii Profesioniștii.

Poziții în TVR:

- redactor-șef al unei secției emisiuni pentru tineret (1996-1997)

- realizator și producător de emisiuni și evenimente (Cerbul de aur, Festivalul de aur, TVR 50, TVR 55)

- a inițiat, alături de Margareta Pîslaru, a proiectului social Banca de alimente, împreună cu Crucea Roșie

- director TVR 2 (2012-2014)

- consilier al președintelui TVR (în mandatele lui Stelian Tănase și Irina Radu)

Scurt istoric al procesului, via HotNews:

Cristian Zgabercea a fost trimis in judecata de DNA pentru complicitate la abuz in serviciu, constituire a unui grup infractional organizat si evaziune fiscala, in dosarul lui Nicusor Constantinescu. La data comiterii faptelor incriminate, Zgabercea era consilierul presedintelui CJ Constanta.

În primăvara lui 2015, urmare a procesului în care era implicat, Zbgabercea s-a autosuspendat din poziția de la TVR.

La sfarsitul lunii august 2015, TVR il impiedica, printr-o decizie a Resurselor Umane, pe Zgabercea sa revina pe post, iar el a contestat decizia respectiva in instanta. De la plecarea sa, postul de producator general a fost ocupat un timp de Titi Dinca, iar mai tarziu, tot pentru o perioada interimara, de Liviu Nicolescu, director al studiourilor centrale al TVR.

Pe 30 martie 2016, Tribunalul Bucuresti a admis actiunea prin care Zgabercea "contesta decizia de suspendare a contractului de munca".

Pe 9 martie 2017, Curtea de Apel schimbă sentința: "Admite apelul. Schimbă sentinţa atacată în sensul că respinge acţiunea ca neîntemeiată. Definitivă." 

Citește și:

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • Minunat, asadar o tanara speranta spre 70 de primaveri, care nu s-a remarcat niciodata profesional prin nimic, a fost tot timpul numita, nu a castigat un concurs cinstit in viata ei. O activista rosie pentru eternitate!
  TVR galopeaza sper dezastru, desigur.
  Si, apropo, sotia onorabilului Zgabercea ramane producatoare generala pentru campionatele europene de gimnastica din aprilie? Ce o recomanda pentru asemenea responsabilitati? (intrebare tampita)
 • Completari la biografiei Lianei Săndulescu
  1. Inainte de a deveni doamnă,Liana Săndulescu a fost tovarăsă. Și incă una de nădejde. A lucrat la Consiliul Național al Organizatiei Pionierilor. Mina dreaptă a Polianei Cristescu, nora Elenei Ceaușescu.
  .2. Din 2014, doamna/tovarăsa Săndulescu este pensionară. Așadar, un cadru tânăr, numai bun pentru publicul ce trebuie reciștigat de TVR:
  3. Este prietena de nadejde și de petreceri a pdg-ului Irina Radu.
  4. Pe linga numirea Lianei Săndulescu, d-na Radu a mai făcut si alte numiri,. Pe posturi de conducere inventate de pixul ei, neprevăzute de organigrama TVR.

Trimite un comentariu