Skip to main content

FOTO. DE PAŞTE la TVR 2: Muzică populară şi filme, în grila de Paşte a postului

 
FOTO. DE PAŞTE la TVR 2: Muzică populară şi filme, în grila de Paşte a postului

Programul de Paşte la TVR 2. Programe cu muzică populară, momente din arhiva TVR, dar şi emisiuni în premieră se regăsesc în grila de Paşte a postului public.

Publicitate

Emisiunea "Câştigă România!", prezentată de Virgil Ianţu, un sezon nou al emisiunii Destine ca-n filme şi ultimul sezon din "Dr.House" sunt programele care vor debuta în perioada Sărbătorilor de Paşte.

Sâmbătă şi Duminică TVR 2 va transmite în direct procesiunile de la Vatican, dedicate credincioşilor catolici.

Prima zi de Paşte este dedicată în mare parte programelor de muzică populară, dar şi unor momente din Arhiva Televiziunii Române.

TVR 2 va difuza şi două filme în prima şi a doua zi e Paşte: "101 Dalmaţieni" şi "102 Dalmaţieni".

Luni debutează emisiunea de cultură generală "Câştigă România" la TVR 2, de la ora 20.00.

Grila programelor de Paşte de la TVR 2:

Sâmbără, 15 aprilie

21.30 - ediţie specială a programului ”Credo”, dedicat credincioşilor catolici - transmisiune directă de la Catedrala San Pietro din Vatican, unde Papa Francisc prezidează Vigilia pascală din Noaptea Învierii.

Duminică, 16 aprilie

7.10 - ediţie specială Mugurel de primăvară - la Muzeul Satului Vâlcean din Bujoreni

Invitaţi: Margareta Clipa, Elisabeta Turcu-Juverdeanu, Victoriţa Lăcătuşu, Claudia Torop, Marinela Baba, Doriana Talpeş, Dana Dăncilă, Constantin Lătăreţu, Emilia Dorobanţu, Marius Zgâianu, Gheorghe Gheorghe, Ioan Toader, Maria Dan Păucean, Emilia Ghinescu, Ileana Matus, Rodica Mitran, Neta Soare, Cristina Retegan, Bianca Şuşman, Roberta Crintea, Georgiana Bârsac, Alexandra Bleaje.

Participă ansamblurile folclorice: ”Doina Gorjului” din Tg. Jiu şi ”Muşeţeanca” din Însurăţei, Brăila.

12.30 – transmisiune directă de la Vatican - mesajul de Paşti Urbi et Orbi (Cetăţii şi Lumii), precum şi binecuvântarea apostolică a Pape Francisc.

13.30 - ediţie specială Natură şi sănătate - invitată: Valeria Arnăutu

Pe lângă masa tradiţională de sărbătoare vom afla secretele cozonacului pufos, vom vorbi despre iile tradiţionale din Moeciu lucrate pe pânză de casă, şi nu în ultimul rând vă vom prezenta un eco traseu pe Culoarul Rucăr - Bran.

16.00 - ediţie specială Gala umorului - în prima ediţie din sezonul şapte, actorii Diana Cavallioti şi Dragoş Huluba vor prezenta momentele antologice din Arhiva de Aur a Televiziunii Române, sub titulatura “Ce ne-aduce iepuraşul?”

Vor fi înregistrări ale unor actori precum Amza Pellea, Dem Rădulescu, Ştefan Mihăilescu-Brăila, Jean Constantin, Mihai Fotino, sau Sebastian Papaiani

20.10 – filmul "101 Dalmaţieni"

23.50 - ediţie specială "La zi de mare sărbătoare" - prezintă: Miruna Ionescu.

Invitaţii ediţiei sunt: Maria Ciobanu, Sofia Vicoveanca, Nicolae Furdui Iancu, Matilda Pascal Cojocăriţa, Dinu Iancu Sălăjanu, Margareta Clipa, Mariana Ionescu-Căpitănescu, Marioara Man Gheorghe, Laura Haidău, violonistul Ştefan Cigu, grupul vocal-folcloric ”Sânzienele” din Arad, Maria Dan Golban, Ileana Domuţa Mastan, Georgiana Pană, Domnica Sorescu, Georgeta Mihalache.

Acompaniază orchestra Petrică Pană.

Luni, 17 aprilie

10.10 – ediţie specială a emisiunii "Femei de 10, bărbaţi de 10", în doua părţi. Va fi organizat un concurs pe tema „Cine sunt mai talentati: femeile sau bărbaţii?"

Invitaţi: Adriana Trandafir, Mirabela Dauer, Ovidiu Niculescu şi Petrică Mâţu Stoian.

20.00 – prima ediţie a concursului „Câştigă România!” prezentat de Virgil Ianţu.

21.10 - filmul 102 Dalmaţieni

23.00 - primul episod din ultimul sezon al seriei Dr.House

Marţi, 18 aprilie

21.00 - un nou sezon al emisiunii "Destine ca-n filme", cu Iuliana Marciuc

În cadrul ediţiei Irina Margareta Nistor va vorbi despre viaţa ei. Alături de ea, în cadrul emisiunii se va spune povestea lui Ionuţ Firanţa, care la numai 9 ani este campion naţional la Kempo şi Sambo.

GALERIE FOTO:

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • nnile nnile
    da @mile, si eu am auzit ca primele saptamani sunt difuzate de Tvr si dupa aia se muta pe Antena 1 :))) Acum vorbind serios, de ce sa nu fie ok o emisiune de ***, dupa succesul de pe Pro cu Ce spun romanii... merita si romanii, in special cei de la sate care nu prind decat posturile televiziunii publice sa vizioneze mai mult continut in romana, si care sa fie de calitate...sper sa fie de bun augur!
  • mile mile
    emisiunea lui virgil promite mult, era nevoie de cultura generala

Trimite un comentariu

sus