Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Moise Guran: „Putin şi Trump sunt astăzi golanii lumii, să n-aveţi niciun dubiu despre asta”

 
foto: Biziday.ro
foto: Biziday.ro

"Aceşti golani politici ar putea folosi războiul ca pe un mod de a-şi rezolva propriile probleme, dar şi de a renegocia anumite sfere de influenţă", spune Moise Guran, în cea mai distribuită opinie din weekend.

Publicitate

Jurnalistul a făcut o scurtă trecere în revistă a ultimelor evenimente din Siria, plecând de la atacul cu arme chimice de de marţi dimineaţă şi culminând cu bombardamentul lansat vineri de Statele Unite asupra unei baze aeriene.

Concluzia lui Moise Guran? "Doi golani provoacă restul lumii". Opinia, publicată vineri pe blogul Biziday.ro, a adunat peste 8.000 de like-uri şi share-uri pe Facebook, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Din material:

"Putin şi Trump sunt astăzi golanii lumii, să n-aveţi niciun dubiu despre asta. Amândoi vor schimbarea ordinii existente, bună, rea, aşa cum o fi ea, şi pentru asta amândoi au nevoie de dezordine, de tensiune şi, da, nu mă feresc să o spun, de război.

E o divergenţă acum de interese între nivelul politic şi cel militar, în relaţia celor două puteri. La nivel militar, Rusia şi Statele Unite sunt adversare. La nivel politic (Trump-Putin), au interese comune. Aceşti golani politici ar putea folosi războiul ca pe un mod de a-şi rezolva propriile probleme, dar şi de a renegocia anumite sfere de influenţă.

Mare lucru dacă, după asta, va mai exista vreo organizaţie a naţiunilor unite sau dacă va mai rămâne piatră pe piatră în zonele pe care ei ar dori să le renegocieze. Mi-e teamă că pe lângă Siria şi Coreea de Nord, estul Europei este una dintre acele zone."

În topul celor mai apreciate şi distribuite opinii publicate în weekend în blogosferă au intrat materiale de pe blogurile Biziday.ro, Simonatache.ro, Blogurile Adevărul şi Tolo.ro.

Menţiune importantă: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

Cele mai apreciate şi distribuite opinii din blogosferă, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro:

1. Biziday.ro, “Doi golani provoacă restul lumii”

- 8.012 like-uri & share-uri

"Folosirea unor arme chimice într-un context absolut inutil, aşa cum s-a întâmplat în această săptămână în Siria, trebuie că are conotaţii serios mai largi chiar şi decât moartea a aproape 80 de persoane, între care numeroşi copii. Armele de distrugere în masă nu au adus niciodată pacea, ci au adâncit şi mai mult ura, făcând, de fapt, pacea tot mai imposibilă."

2. Biziday.ro, “Au luat-o mai pe ocolite, dar tot acolo vor ajunge…“

- 6.072 like-uri & share-uri

"Corupţia şi-a reluat ofensiva asupra societăţii noastre, de data asta cu o altă tactică, una poziţională, a paşilor mici, foarte diferită de cea iniţială, a tunului dat cu Ordonanţa 13. Iar dacă tunul a scos sute de mii de oameni în stradă, mă tem că această tactică este mult mai perversă, tocmai pentru că obţine aceleaşi efecte, dar treptat."

3. Simonatache.ro, “Nu mai pot cu iepuraşii!”

- 1.247 like-uri & share-uri

"Juri că au fost decupaţi într-o grădiniţă şi că s-a folosit materialul ăla lucios oribil doar pentru că nu mai avea doamna educatoare hârtie creponată. Dacă ar mai fi avut, ar fi fost decupaţi din hârtie creponată şi acoperiţi cu nişte pungi, ca să nu-i ude ploaia, înainte de a fi spânzuraţi. Cam ăsta e nivelul decoraţiunilor de Paşti pe care Primăria Capitalei a spart 170.000 de euro: de decupaj de grădiniţă, doar că mai urât. Mult mai urât. De o urâţenie jenantă."

4. Blogurile Adevărul, “Un artist român la Curtea Artei din Anglia”, de Loreta Popa

- 1.226 like-uri & share-uri

„The Other Art Fair” este cel mai important târg de artişti din Marea Britanie axat pe descoperirea şi achiziţionarea de creaţii ale celor mai importanţi şi talentaţi artişti contemporani în plină dezvoltare. Vă vine să credeţi sau nu, dintre cei 150 de artişti invitaţi, între primii patru recomandaţi la finalul târgului s-a numărat şi un român!

5. Tolo.ro, ““Sorin Oprescu conduce din umbră Spitalul Municipal!". După ce iubita i-a devenit manager, oameni din primărie şi din clinicile private ale lui Oprescu au fost numiţi şefi în cel mai mare spital public!"

- 631 like-uri & share-uri

”Numirea fără concurs, imediat după instalarea noului guvern, a Adrianei Nica, iubita lui Sorin Oprescu, drept manager nu a fost decât începutul”, spun medici din Spitalul Universitar de Urgenţă.

În ultima lună ei au asistat la apariţia în spital a mai multor apropiaţi ai lui Sorin Oprescu. ”Oamenii primarului au fost numiţi directori şi şefi tot fără concurs, ca şi iubita lui”, povestesc doctorii.

”De fapt, Sorin Oprescu nu doar că e şeful unei secţii de spital aici, la noi, ci conduce din umbră tot spitalul!”."

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Donald Donald
    Poate ne spune *** cum ramane cu Merke, Putin si Nordstream 2

Trimite un comentariu

sus