Skip to main content

Antena 1, amenda 40.000 de lei de la CNA pentru vulgaritatea de la iUmor

 
Antena 1, amenda 40.000 de lei de la CNA pentru vulgaritatea de la iUmor

Postul Antena 1 a fost sanctionat de CNA cu amenda de 40.000 de lei pentru mai multe editii ale emisiunii iUmor. O redifuzare a momentului "artistic" al concurentului care a pictat cu penisul si redarea unui act de sex cu un urs panda, printre derapajele sanctionate.

Sesizarile primite de Consiliu pentru aceste editii au reclamat limbaj vulgar si gesturi cu caracter erotic.

Publicitate

Sanctiunea a fost propusa de Radu Herjeu si a fost votata de sase din cei noua membri CNA prezenti: Florin Gabrea, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Gabriel Tufeanu.

Impotriva au votat Orsolya Eva Borsos, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea.

De la sedinta de azi lipsesc membrii CNA Valentin Jucan si Laura Georgescu.

Postul a fost amendat pentru cinci editii ale emisiunii iUmor di lunile noiembrie si decembrie.

Ce s-a reclamat in cele cinci editii?

Limbaj vulgar:

 • “La noi în România, ce ar face țigănușii?! Cred că ar fi ceva de genul ăsta: care moare ultimul, mă-sa e curvă!”
 • “Dacă se întâmplă ca un măgar să vă prelucreze prin fundul Șurii, și cu dinții să vă țină de ceafă, bine, de păr, dar dumneavoastră nu aveți păr, de ceafă, pe unde vă mai scoateți tricoul?”
 • “Îl gâdilați la ouă, îl faceți să râdă, vă lasă de ceafă, vă scoateți tricoul, dar problema în fundul Șurii… n-aveți… tot rămâne.”
 • “Am fost într-o relație de foarte lungă durată și nu știu cum e la voi acasă, oameni buni, dar noi nu mai făceam sex. Ia uite cine știe acolo! Cam o dată pe lună o făceam, ziceai că e sărbătoare, cruce roșie în calendar, Sfântul Slobozari.”
 • “Și te și abordează așa… cu țâțele scoase afară, dacă vrei să mă convingi să cumpăr niște (bip), pune niște chiloți curați, nu-mi arăta țâțele, că așa mă convingi.
 • “Poți să vinzi orice căci ne-ai captat atenția. Uneori e nevoie și de o (bip) pentru asta, dar pot să înțeleg. Ne uitam la tine și înainte să scoți (bip) pe masă.”
 • “De ce sunteți toți jenați? A scos femeia o (bip) de cauciuc pe masă și toată lumea a înghețat.”

Scene cu caracter erotic sau vulgar:

 • Intr-o editie din luna decembrie, care a prezentat o retrospectivă a ceea ce membrii din juriul emisiunii au considerat ca au fost cele mai "reusite" prestatii din cele doua sezoane ale programului, a fost redifuzat momentul "artistic" al concurentului care a pictat cu organul genital.

Momentul a fost initial difuzat pe post in editia din 9 octombrie 2016.

 • Intr-o alta editie din luna decembrie a fost prezentat un numar al unei femei care a mimat un act sexual cu un barbat imbracat intr-un costum de urs panda.

Redam din textul reclamatiei primite de CNA:

„Postul de televiziune mai sus menționat (Antena 1) în intervalul orar indicat, emisiune cu însemnul (12), a prezentat în cadrul emisiunii o doamnă care s-a dezbrăcat până la brâu și a început să facă sex preț de câteva minute, punându-l în diferite ipostaze – să o lingă, etc, îmi e silă să vorbesc. …Vă rog faceți ordine, aceste emisiuni denigrează în ultimul hal educația…E jignitor! Nu luați măsuri! Nu se mai sperie nici un post de amenzi!”

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro

Comentarii

 • Zilele trecute le-am făcut și eu reclamație la CNA pt excesul de vulgaritate, emisiunea de duminica asta le-a pus capac. Se pare ca doar amenzile nu îi sperie
 • La Kanal D a fost o emisiune cu doi *** care doreau să li se recunoască public căsătoria. Nu am văzut încă vreo sancțiune pt așa ceva. Probabil pe viitor se va cere și ***. Că doar avem drepturi....
 • Imi aduce aminte de finele anilor 90 in Brasov,pe cind nu era legea dreptului de autor,ex TVS Holding Brasov actual RCS avea in grila canale tv premium nordice: Sky Movies,filmnet sau TV1000 (denmark...copia palida de azi a lui TV1000 de la noi ,numit TV1000 balkanic)...si la TV1000 dupa ora 1 (1noaptea) erau filme porno (nu soft..unde mimau sau interpuneau o vaza in fata sa nu vezi clar ci hard!)...sa vezi scandalizare..si spre dezamagire generala (ziua chiar erau filme bune,seara premiere) Tvs a "mutat" canalul in hiperbanda(doar tv-urile mai noi aveau banda H)...in fine azi avem de toate doar ca ne lipsesc canalele tv premium si emisiuni pe masura...cu "chefi la cutite" nu faci primavare...restul sint copii palide ale emisiunilor occidentale/americane...
 • Atata timp cat audio-vizualul e reglementat, GHINION! Nu e o ipocrizie, Mircea. Am cu mult sub 50 ani si mi se pare foarte vulgar, ceea ce au spus acei concurenti. Prea multa prostie si mizerie, sub denumirea de entertainment.
  Exista comedie si fara sa facem aluzii sexuale, sa fim cu "organul" in gura si asa mai departe.
 • @ Mircea : emisiunea trebuia doar sa fie după o anumita ora și sa aibă probabil interzis 15.
 • România nu e pregătită pentru o emisiune de acest gen (poate nu e bună nici ora de difuzare - aș fi programat-o măcar la ora 22, unde deja e mai permisiv). Vreau să atrag atenția că, deși sesizările vin, probabil, de la adulți trecuți de 50 de ani, obișnuiți cu umorul de dinainte de 1989, se face o mare greșeală. Cât timp ei stau lipiți de televizor și se scandalizează din cauza acestor lucruri, copiii stau pe net și văd lucruri mult mai nasoale acolo. Mi se pare totuși o ipocrizie să te scandalizezi din cauza unei emisiuni TV în care se spun glume vulgare și tu să îți lași copilul cu acces nelimitat la internet.

Trimite un comentariu