Skip to main content

CNA, anunţat: Pro TV, în grădina AT&T. Gigantul AT&T preia actiunile Time Warner in compania care detine indirect trustul PRO

 
foto: Fortune.com
foto: Fortune.com

Procesul de achizitie al gigantului Time Warner de catre AT&T produce modificari in structura indirecta de actionariat de la Pro TV. Reprezentantii trustului PRO au notificat azi CNA de modificarea actionariatului in compania care sta la baza companiei - mama a trustului PRO.

Publicitate

Mai exact, dupa ce gigantul media AT&T va prelua compania Time Warner pentru suma de peste 85 de miliarde de dolari, AT&T va prelua actiunile si participatiile cu drept de vot de la Time Warner in compania care sta la baza CME Enterprises B.V (firma care operează posturile Pro TV).

In urma tranzactiei, AT&T va prelua procentul de 47% din participatia cu drept de vot pe care o are in acest moment Time Warner (in actionariatul companiei CME Ltd, cea de la care pleaca increngatura de firme care in final ajunge la firma Pro TV SRL).

Traseu prin care AT&T va ajunge sa detina indirect postul Pro TV:

Compania CME Ltd., al carei actionar majoritar este in acest moment Time Warner Inc., detine actiunile majoritare ale companiei CME N.V., care la randul ei detine actiunile majoritare ale companiei CME Enterprises B.V., care la randul ei detine actiunile majoritare ale companiei Pro TV SRL.

Adelina Sandu, reprezentant Pro TV:

“Tranzactia este foarte complexa si implica mai multe autoritati de reglementare dintr-o serie de jurisdictii, inclusiv o autorizatie de la Comisia Europeana. Practic se va schimba ultimul actionar al Pro TV, unul indirect.

Achizitia va fi facuta printr-o fuziune, cu conditia obtinerii unor aprobari din partea autoritatilor de reglementare dintr-o serie de jurisdictii, inclusiv din partea Comisiei Europene.”

Potrivit actelor depuse de Pro TV la CNA, Comisia Europeana a acordat aceasta autorizatie pe 15 martie 2017.

Consiliul si-a dat acordul pentru aceasta modificare, cu sapte voturi pentru. Au votat pentru Florin Gabrea, Orsolya Eva Borsos, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Dorina Rusu, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea.

Impotriva a votat Gabriel Tufeanu. Acesta a propus amanarea luarii unei decizii, pentru a se documenta mai bine despre subiect.

De la sedinta de azi lipsesc membrii CNA Valentin Jucan, Radu Herjeu si Laura Georgescu.

Tranzactia propriu-zisa dintre cei doi giganti media este asteptata sa se incheie la sfarsitul anului 2017, potrivit documentelor prezentate azi de Pro TV in Consiliu.

Procesul de achizitie a gigantului media Time Warner de catre AT&T a inceput la sfarsitul lunii octombrie 2016. Detalii, pe Paginademedia.ro.

Actionariatul din acest moment al firmei Pro TV SRL, care detine trustul PRO, adica: Pro TV (satelit si locale), Acasa TV, Acasa Gold, Pro Cinema, Sport.ro, MTV, Pro TV International, Voyo si Pro TV Plus.

  • Deţinătoarea licenţelor audiovizuale şi avizelor de furnizare a serviciilor media audiovizuale la cerere este societatea PRO TV SRL, ai cărei acţionari sunt: CME Media Enterprises B.V. (Olanda) – 99,999997% şi CME Investments B.V. (Olanda) – 0,000003%.
  • Asociaţii CME Media Enterprises BV (Olanda): Central European Media Enterprises N.V. (Curacao) – 99,9995% şi Central European Media Enterprises II B.V. (Curacao) – 0,0005%.
  • Central European Media Enterprises N.V. (Curacao) este de ţinută 100% de Central European Media Enterprises Ltd. (Bermuda)
  • Central European Media Enterprises Ltd. (Bermuda) este o companie publică listată la NASDAQ şi la Bursa de Valori de la Praga. Acţionarii principali sunt Ronald Lauder (SUA) – 39,10% şi Time Warner Inc. (SUA) – 39,10%.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus