Skip to main content

Mircea Badea, audiat la DIICOT după plângerea penală făcută lui Moise Guran

 
Mircea Badea, audiat la DIICOT după plângerea penală făcută lui Moise Guran

Mircea Badea a dat ieri declaraţii la DIICOT după plângerea penală pe care a făcut-o împotriva lui Moise Guran, în cazul alertei false de cutremur de 10 grade dată de aplicaţia Biziday în urmă cu două luni. Detalii, pe Paginademedia.ro.

Publicitate

Acesta a făcut anunţul în ediţia de aseară a emisiunii “În gura presei” de la Antena 3, emisiune pe care o realizează.

Mircea Badea:

“Am primit o citaţie zilele trecute să mă prezint la DIICOT şi m-am prezentat astăzi. Am fost împreună cu avocatul Gheorghe Piperea pentru că acolo scria că am dreptul să mă prezint cu un avocat. Mi-a plăcut la DIICOT.

Am fost într-o cameră, se numeşte “Cameră de Audiere”, dreptul meu de cetăţean era să fiu înregistrat, am optat pentru, deci s-a filmat şi s-a înregistrat audio toată prestaţia mea. A durat vreo oră jumate toată audierea mea.”

Ce a spus Badea ieri la DIICOT? “Practic am reluat pas cu pas cele scrie în sesizarea iniţială”, a spus acesta.

Mircea Badea:

“După părerea mea există conotaţii profund penale ale faptului că domnul Guran a stârnit panică prin ştiri false într-un segment de populaţie.

Definitoriu la fapta asta de răspândire de informaţii false este intenţia. Adică poţi să răspândeşti informaţii false “de bou” sau poţi să răspândeşti informaţii false de nenorocit ce eşti. Şi atunci dacă eşti nenorocit, răspunzi penal, dacă eşti doar bou, cică nu, indiferent ce comiţi. Aşa e noima acestui articol din Codul Penal.

Deci dacă eşti doar prost îngrămădit, boul bălţii, nu e problemă, indiferent ce consecinţe are răspândirea de informaţii false.”

Alerta falsă dată de aplicaţia Biziday, de cutremur de 10 grade, “prea mare coincidenţă”, este de părere Badea.

Mircea Badea:

“Pe lângă faptul că momentul în care a apărut alerta asta falsă de cutremur a apărut exact când era comemorarea cutremurului din 1977, s-a mai presupus şi pe o dezbatere naţională despre ştiri false.

Tocmai în această conjunctură dublă, o dată cutremurul din 1977, odată fake news, fix atunci a apărut treaba asta cu alerta lui Guran. Lucru care nu poate fi, totuşi, întâmplător. Adică e prea mare coincidenţa.”

Citeşte şi:

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • tbancu tbancu
    @relutzu: Nu stiu cati oameni intra in panica uitandu-se la RTV (a nu se intelege ca iau apararea acestui post). Aceasta panica poate imbraca forme din cele mai diverse, insemnand ca se poate arunca de la etaj, sa se opreasca metroul intre statii sau pur si simplu sa iesi din casa si sa tipi la vecinii tai sa iasa repede (dupa cum Oana Dobre a povestit reactia ei). Stiu, din stiri false poti face manifestari in piata Victoriei, dar aia nu e o reactie de panica, e un drept perfect democrat al cetatenilor.
  • gigi gigi
    "De ***" se face zilnic acest badea ce a ajuns un prapadit care imbatraneste urat.
  • Relutzu Relutzu
    la cate alerte false difuzeza Romania tv , pe televizor nu printr o aplicatie de telefon nu ar avea timp Diicotul sa ne audieze pe toti ... CNA ul da amenzi la pachet ... dar Badea acesta o fi vreun Sfant !?sau nu are ce face !?

Trimite un comentariu

sus