Skip to main content

Pătraru: Ce aveti cu Digi 24, domnule Prelipceanu? Mi se pare ca vreti sa va ascundeti propria incompetenta scotand compania in fata

 
Pătraru: Ce aveti cu Digi 24, domnule Prelipceanu? Mi se pare ca vreti sa va ascundeti propria incompetenta scotand compania in fata

Postul nu e post destul, daca nu e si fudul! Burtiera a fost pusă de Dragoş Pătraru în emisiunea Starea Naţiei, în care i-a răspuns acid lui Cosmin Prelipceanu, şeful staţiei de ştiri şi cel care i-a cerut dovezi despre acoperiţii din Digi 24, altfel în dă în judecată.

Publicitate

Dragoş Pătraru, în emisiunea Starea Naţiei:

"Chiar, ce aveti cu Digi 24, domnule Prelipceanu? Pentru ca mie mi se pare ca vreti sa va ascundeti propria incompetenta scotand compania in fata. Noi am facut un demers pozitiv pentru companie, iar dumneavoastra veniti si ii dati companiei in cap. Vreti sa ingropati aceasta companie? Vreti cumva sa afectati bursa?

Domnule Prelipceanu, rezervati-va orice drept, la orice masa, dar nu am zis de acoperitii de la Digi 24. Ati sarit asa, foarte ciudat. Ma rod, daca aveti niste nume, dati-ni-le, noi le difuzam aici pentru ca la noi, cum ziceam, este libertate.

Dar e foarte interesant ce am derajat din ce am spus. Noi, domnule Prelipceanu, prin vocea maimutei, am zis ca Digi 24 nu a vorbit despre acest subiect. V-am spus si de ce e un subiect de interes public, si de ce ar trebui abordat. Mai ales cand faci gargară cu adevarul toata ziua. Serios, compania le-a spus actionarilor ce se intampla, cu punerea sub acuzare a administratorului Serghei Bulgac si le-a dat ragaz sa se retraga (eu am primit mail in acest sens) iar Digi 24 nu a dat nicio stire cu asta.

E simplu: am sanctionat un derapaj. Si stiti de ce am facut-o? Ca ne sta destul de bine cu contractul pe care il aveam aici, din care a trebut abia un an, din cei trei. Deci mai avem doi ani de stat aici. Facem cea mai mare audienta de la aceasta statie. Pentru asta am fost angajati si este un contract excelent pentru noi, incheiat cu o televiziune care niciodata, niciodata nu ne-a interzis vreun subiect.

Am dat materialul pentru telespectatorii nostri, aia multi care muta pe Digi 24 dupa ce iesiti dumneavoastra de pe post, domnule Prelipceanu.

N-am vrut sa fim partasi la prostia asta pe care ati facut-o! Atata tot!"

VIDEO. Starea Naţiei, momentul dedidcat lui Cosmin Prelipceanu

Momentul dedicat lui Cosmin Prelipceanu a fost la finalul emisiunii "pentru că nu am vrut să afectăm calitatea cu prostii", dar Dragoş Pătraru l-a ironizat pe Prelipceanu pe tot parcursul emisiunii ("trebuie să scot lista, că mă dau în judecată ăştia din Belgravistan", "Prelipceanu, fii pe fază, ia notiţe"). A prezentat inclusiv o caricatură cu Cosmin Prelipceanu, in chip de Elmer Fudd (vanatorul care incerca sa-l prinda pe Bugs Bunny).

Dragoş Pătraru şi momentul de final din emisiunea Starea Naţiei:

- Pentru ca suntem pe final si nu am vrut sa afectam calitatea emisiunii cu asemenea prostii, haidem sa lamurim cateva chestiuni. Ma rog, eu vorbesc cu voi, ca sa priceapa domnul Prelipceanu

- Emisiunea asta nu e o instanta, nu dam sentinte aici. Ridicam probleme si ne intrebam, avand convingerea ca in fata noastra, mai aproape sau mai departe, se afla si adevarul.

- Presa nu este o stiinta exacta. Spre exemplu, cand unii zic despre acest post ca e UM Digi 24 - si e plin netul de aceasta gluma - ce vor ei sa spuna? Ca ...servicii. Au ei vreo proba? Nu, dar au altceva: simt un miros, un damf, leaga juatati de probe, franturi de emisiuni, liste de invitati.

- Probabil ca va intrebati, domnule Prelipceanu, de ce zic astia UM Digi 24 postului pe care eu il conduc? Cum s-a ajuns aici? OK, sunt rai astia de la alte posturi. Dar nu e poate si de la faptul ca de fiecare data, de fiecare data, acest post se pozitioneaza editorial de partea institutiilor de forta? Nu o fi si de la faptul ca la acest post se discuta mai mult despre plagiatele unora, decat altora? Mai mult despre dosarele unora, decata ale altora? Sau poate, mai recent, o fi din cauza matematicii cu care numara manifestantii din Piata Victoriei?

- Stiti despre ce e vorba, de fapt? De suspiciuni rezonabile. Ca aici ar fi ceva, ca ar fi un subiect. Avem destule sferturi de probe ca sa ne punem intrebari serioase. Ca sa luam in calcul chestiunea si sa vorbim despre ea. In mod public. Despre asta este vorba in cazul Bendei - DNA - Antena 3. Nu despre prostiile pe care le debiteaza domnul Prelipceanu.

- Ce legatura are neutralitatea aici? Tocmai, ca Digi 24 a ales sa fie partizan, nu neutru. Cand auzi niste inregistrari cu Bendei discutand despre pus telefoane la ofiteri judiciari, cand vezi ca acele inregistrari nu erau bagate la dosar de catre procurori, cand auzi cum vorbeste la telefon seful DGA cu Bendei, iti pui niste intrebari. Ce intrebari? Intrebari simple, de oameni: bai, dar daca?

- Domnule Prelipceanu, e imposibil sa-ti iasa cu gasitul adevarului, daca nu ai libertatea de a te intreba. Orice. Noi, la Starea Natiei, avem aceasta libertate. Ne-o luam. Ne intrebam legat de tot si de toate.

- Stiu, aia cu datul in judecata e ridicola si spune totul despre cum vedeti lumea, domnule Prelipceanu. Serios? Ma amenintati cu tribunalul daca nu produc o lista cu acoperitii de la Digi 24? Cat de jenant puteti fi? In primul rand, nu am spus asta, aici e marea manipulare pe care o incearca acest tip! Eu am spus asa: Mai exista si varianta in care legitimatia de jurnalist e doar o acoperire si atunci, da, nu mai raspunzi in fata publicului, ci in fata... (face un semn cu degetele pe umar, spre "trese")

- Da este si o varianta pe care, in lumea de azi, nu o putem ignora in nicio redactie: aceea a acoperitilor in presa. Dar chiar asa? Mergem cu asta la tribunal? Am spus ca sunt acoperiti la Digi 24.

- Chiar, ce aveti cu Digi 24, domnule Prelipceanu? Pentru ca mie mi se pare ca vreti sa va ascundeti propria incompetenta scotand compania in fata. Noi am facut un demers pozitiv pentru companie, iar dumneavoastra veniti si ii dati companiei in cap. Vreti sa ingropati aceasta companie? Vreti cumva sa afectati bursa? Ce mai intrebam aseara, domnule Prelipceanu?

- Si acum, pentru ca ne luam prea in serios, aveti oameni care pot face aceste liste mult mai bine decat. Noi. Ma, am glumit, scrieti pe ecran. Nu exista acoperiti, acestea sunt doar zvonuri.

- Domnule Prelipceanu, rezervati-va orice drept, la orice masa, dar nu am zis de acoperitii de la Digi 24. Ati sarit asa, foarte ciudat. Ma rod, daca aveti niste nume, dati-ni-le, noi le difuzam aici pentru ca la noi, cum ziceam, este libertate. A, daca as fi spus ca la aceasta emisiune suna nu stiu cine pentru alte subiecte, sau impune alte subiecte atunci da, ar fi trebuit sa vin cu probe. E, la ce emisiuni? Sa zicem ca as fi spus despre ...Romania furata. Am zis asa, sa dau un exemplu. Nu zic ca as avea probe. Nu, n-am. Nu radeti, ca nu am!

- Dar e foarte interesant ce am derajat din ce am spus. Noi, domnule Prelipceanu, prin vocea maimutei, am zis ca Digi 24 nu a vorbit despre acest subiect. V-am spus si de ce e un subiect de interes public, si de ce ar trebui abordat. Mai ales cand faci gargară cu adevarul toata ziua. Serios, compania le-a spus actionarilor ce se intampla, cu punerea sub acuzare a administratorului Serghei Bulgac si le-a dat ragaz sa se retraga (eu am primit mail in acest sens) iar Digi 24 nu a dat nicio stire cu asta.

- E simplu: am sanctionat un derapaj. Si stiti de ce am facut-o? Ca ne sta destul de bine cu contractul pe care il aveam aici, din care a trebut abia un an, din cei trei. Deci mai avem doi ani de stat aici. Facem cea mai mare audienta de la aceasta statie. Pentru asta am fost angajati si este un contract excelent pentru noi, incheiat cu o televiziune care niciodata, niciodata nu ne-a interzis vreun subiect.

- Am dat materialul pentru telespectatorii nostri, aia multi care muta pe Digi 24 dupa ce iesiti dumneavoastra de pe post, domnule Prelipceanu.

- N-am vrut sa fim partasi la prostia asta pe care ati facut-o! Atata tot!

VIDEO. Starea Naţiei, momentul dedidcat lui Cosmin Prelipceanu

Poziţia citită de Cosmin Prelipceanu, la care a răspun Pătraru, AICI

De unde a pornit totul: Dragoş Pătraru, criticile la Digi 24 şi înregistrarea VIDEO, aici

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • johhny bravo johhny bravo
    @traian perfect de acord. Rufele se spala in familie. Patraru a mai comis-o o data cand i-a facut de *** in public pe colegii lui pentru o defectiune tehnica. Caracter de doi bani. Esti curajos cu un contract pe 3 ani in spate? Mare erou esti Patratule. Daca esti asa de nemultumit de Digi si de Rcs, de ce nu iti dai demisia? A, stai, cand iti iei banii in ziua de salariu nu mai strambi din nas, nu-i asa?
  • Traian Traian
    Pana la urma s-a ajuns la un conflict intern din care DIGI24 iese cel mai prost. Patraru, isi arata suficienta si totala lipsa de umor si de inteligenta. Gluma cu lista este o rusine. Asa gluma slaba nici copiii de pe net care fac vlogging nu pot scoate. Trustul a iesit extrem de prost. Se vede ca nu stie ce are in curte. S-a dus naibii si legenda DIGI24 cel mai serios si solid post de stiri. Patraru le-a facut-o, fara talent, fara umor, fara inteligenta. Doar cu prostie si venin, intr-o fuga penibila pentru ceva rating. Daca asa se sustine si se lupta pentru libertatea de gandire si de expresie, eu unul, ma las pagubas. Vorbe si fanfaronada de doi lei.
  • ewqrgfrwq ewqrgfrwq
    @Ion: un om care are "decat" certitudini. Ca sa citez din subiectul articolului: "postul nu e post destul, daca nu e si fudul".
  • Ion Ion
    "...Nu o fi si de la faptul ca la acest post se discuta mai mult despre plagiatele unora, decat altora? Mai mult despre dosarele unora, decat ale altora? Sau poate, mai recent, o fi din cauza matematicii cu care numara manifestantii din Piata Victoriei?..."
    Poate ca ai facut-o doar pentru cresterea audientei... dar chiar si asa, pentru faptul ca ai curajul sa zgaltai multimea naiva de "tineri buimaci dar liberi", si asta tocmai la UM digi24, domnule Dragos Patraru, respect si multumiri !
  • johhny bravo johhny bravo
    O raspuns acid? Grabit mai esti, mai Petrisor, sa dai in Digi.

Trimite un comentariu

sus