Skip to main content

PRESA DE AZI. Weekend Adevărul: „C.A. Rosetti, boierul marilor conspiraţii”

 
PRESA DE AZI. Weekend Adevărul: „C.A. Rosetti, boierul marilor conspiraţii”

Subiectele din presa de weekend. Viaţa "răsvrătită" a lui C.A. Rosetti, în episodul 20 al campaniei "Boieri mari" de la Adevărul. Povestea americancei de 61 de ani care a traversat Dunărea de la izvor până la vărsare, în România liberă weekend plus.

Publicitate
  • Weekend Adevărul: "Familia Rosetti. C.A. Rosetti, boierul marilor conspiraţii"

"Latifundiari şi învăţaţi, boierii din familia Rosetti ai ştiut să se tocmească, iar unii dintre ei au ajuns la concluzia că în anumite situaţii concesiile sunt importante. C.A. Rosetti, însă, a fost întreaga viaţă un om răsvrătit. I-a adunat în locuinţa sa pe revoluţionarii de la 1848, l-a detronat pe domnitorul Cuza, deşi îl susţinuse anterior, şi s-a îndepărtat de PNL din pricina unui conflict de valori", scrie Weekend Adevărul.

  • România liberă weekend plus: "O americancă pe valurile Dunării"

"Mimi Hughes este o profesoară din America, Tennesse. Are 61 de ani şi patru copii. Totodată, este prima persoană din lume care a reuşit să traverseze Dunărea înot, de la izvor (Munţii Pădurea Neagră din Germania) la vârsare (Sulina, România)", potrivit RL Weekend plus.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte din presa de azi:

Gazeta Sporturilor: "Budescu, blocat de Iordănescu"

Potrivit GSP, "atacantul are şanse infime să mai ajungă la Steaua. Edi Iordănescu a ameninţat că nu mai semnează cu Astra dacă şefii giurgiuvenilor continuă să vândă vedetele către rivali."

Cotidianul: "Marţi, 30 mai, ora 9.00, zborurile pe cerul României vor fi blocate"

"Sindicaliştii din Romatsa au anunţat în direct la Cotidianul TV că vor înceta lucrul până la soluţionarea revendicărilor, menite a salva instituţia de la falimentul preconizat pentru finele acestui an."

Evenimentul zilei: "O parte din arhiva SIPA a rămas la Ministerul Justiţiei"

"Comisia de inventariere constituită de Tudor Chiuariu a constatat că pe vremea ministeriatului Monicăi Macovei au fost ridicate documente ale serviciului secret", scrie Evz.

Libertatea: "Angajaţi autentici în Vegas"

"Gamblingul american i-a scos din jocurile showbizului românesc. 14 ani de glorie pe plaiurile mioritice le-au fost de ajuns lui Denis Mihai Constantin şi lui Cătălin Bota, celebri sub numele de Autentic, şi, în urmă cu doi ani, au lăsat totul în urmă pentru a trăi visul american: primul este dealer de cazino, al doilea, barman în acelaşi 'oraş al păcatelor'", conform Libertatea.

Click: "Ea este noua iubită a lui Dani Oţil"

"Preferă să păstreze discreţia despre viaţa personală, însă asta nu înseamnă că nu iubeşte! Click! a aflat că simpaticul 'matinal' Dani Oţil se iubeşte cu o brunetă focoasă, care dă lecţii de fitness."

Rubrica Presa de azi Presa de azi este realizată în colaborare cu compania de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto).

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus