Skip to main content

PRESA DE AZI. Băieţii deştepţi de pe piaţa neagră a vinului românesc

 
PRESA DE AZI. Băieţii deştepţi de pe piaţa neagră a vinului românesc

Subiectele din presa de azi. Românii preferă cantitate nu calitate când vine vorba de vin, iar "băieţii deştepţi" profită: evaziune de 100 de milioane de euro pe piaţa neagră de vin din ţară, scrie România liberă.

Publicitate

Weekend Adevărul deschide ediţia de azi cu povestea domnitorului fanariot Nicolae Şuţu, rămas în istorie ca domnitorul care " a dărâmat toate prejudecăţile despre fanarioţi".

România liberă weekend plus: "100 milioane de euro, piaţa neagră a vinului românesc"

RL scrie azi că, "indiferent dacă este de calitate superioară sau poşircă, vinul românesc este consumat aproape în totalitate de către români, exporturile fiind nesemnificative.

Republica Moldova se mişcă mult mai bine pe pieţele internaţionale. Românii preferă cantitatea în detrimentul calităţii, iar de asta profită 'băieţii deştepţi', care fac evaziune de 100 de milioane de euro pe an."

Weekend Adevărul: "Familia Şuţu. Nicolae, prinţul bancher care a murit sărac"

"În epoca fanariotă, neamul Şuţu a dat trei domnitori şi istoria a înregistrat că acelea au fost vremuri tulburi, grele, în general, de nerepetat.

Numai că statutul nepământenilor s-a schimbat chiar la răscruce de epoci, când Nicolae Şuţu, fiul ultimului domnitor fanariot din Ţara Românească, lucra demn, cu sârg şi folos pentru Principate.

Voia modernizare, voia dreptate şi voia Unirea. Şi le-a înfăptuit. A fost un fanariot care a dărâmat toate prejudecăţile despre fanarioţi", scrie azi Weekend Adevărul.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte din presa de azi:

  • Cotidianul: "De ce pleacă firmele străine?"

"Companii străine vin să producă în România, altele pleacă. S-au perindat multe, au încercat forţa de muncă locală ieftină, costurile de întreţinere mici, protecţia socială aproape zero.

După ce şi-au deschis fabrici aici, firmele care pleacă spun că legislaţia nu le protejează. Celelalte care vin sunt încântate cum îşi vor dezvolta afacerile. Un lucru e sigur. Românii încă lucrează mult pe bani puţini şi ocupăm penultimul loc în Europa la costul pe oră al forţei de muncă", scrie azi Cotidianul.

  • Evenimentul zilei: "Arhiva SIPA conţine informaţii despre doi foşti prim-miniştri şi un preşedinte al României, un fost ministru al Justiţiei, zeci de judecători şi procurori."

"Desecretizarea Raportului din 2008 este esenţială pentru a lămuri manipularea documentelor SIPA", scrie Evz.

  • Libertatea: "E fată de cărămidar"

"Pe cine moşteneşte beneficiara megaretrocedării de 22 de hectare din Bucureşti. Constanţa Clara Ileana Mihăilescu a cerut şi a primit în primă instanţă Stadionul Colentina şi parcul Motodrom în calitate de urmaşă a industriaşului Ştefan Mihăescu, proprietarul unei fabrici care figura cu sediul acolo în anul 1937, dar care nu se regăseşte pe lista unităţilor naţionalizate prin Legea 119", potrivit Libertatea.

  • Click:"Totul despre vizita secretă a moştenitorului Trump"

Tabloidul scrie azi că "fiul preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump jr., a făcut un tur de forţă în România. În patru zile a bifat două partide de vânătoare, două castele superbe şi o degustare de vinuri. În total, moştenitorul imperiului Trump a străbătut peste 1.300 km."

Rubrica Presa de azi este realizată în colaborare cu compania de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto).

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus